Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-12-2022, 19:30:59

Gość 2022-12-18 14:10:52
Witam wszystkich- moi kochani lata leca i mam do was prośbę! Czy znajomi którzy mnie wspierali są jeszcze tu? Zaglądajcie? Proszę dajcie znać /myśle o was wszystkich.
Mocno przytulam was w 4niedziele adwentowy,Magda z rodzina z ie(irlandi)
gość
18-12-2022, 19:35:57

Witaj Magda. Czytając tutaj wpisy natrafiłam tutaj na Twój.. Co teraz u Ciebie.. Jak zdrowie.. Pamiętam że miałaś problemy z leczeniem w Polsce. Czy wszystko teraz ok. U mnie podobna sytuacja. Wyściolczak w odcinku szyjnym. Na razie czekam za kontrolnym rezonansem. Zobaczymy co będzie dalej.. Pozdrawiam i napisz jak teraz się czujesz. Ewa
gość
20-12-2022, 10:49:18

Ja miałam wysciolczak móżdżku iv komora/zawroty głowy mam oraz poranne wymioty,nie mogę patrzyć na sufit lampe itd. Ale bardziej wydaje mi się ze to po ropniaku mózgu bo jakoś dochodziłam do siebie i nie pamietam bym miała tak po operacji w Bydgoszczy.
Ściskam wszystkich
gość
21-12-2022, 20:27:44

Gość 2022-12-20 11:49:18
Ja miałam wysciolczak móżdżku iv komora/zawroty głowy mam oraz poranne wymioty,nie mogę patrzyć na sufit lampe itd. Ale bardziej wydaje mi się ze to po ropniaku mózgu bo jakoś dochodziłam do siebie i nie pamietam bym miała tak po operacji w Bydgoszczy.
Ściskam wszystkich
gość
21-12-2022, 20:29:35

Dużo zdrówka życzę i wiary że wszystko będzie ok. Pozdrawiam w ten świąteczny czas. Ewa
gość
21-12-2022, 20:34:31

Gość 2022-11-12 10:54:03
Hej kochani. Z tej strony Anka. ( Wyściółkacz c7-th2) mam pytanie do osob które są po protonach na rdzeniu. Czy po radioterapii braliście sterydy ?.
Chcialam jeszcze zapytać czy ktoś z was tu obecnych po operacji ma polineuropatie uszkodzenie nerwow, pieczenia drętwienia i mrowienia ciała. Jak sobie z tym radzicie?? Bo ja albo już mam albo zaraz dostanę silnej depresji. Totalnie nie radzę sobie z tymi wszystkimi dziwnymi objawami. Chodzę od lekarza do lekarza a moje ciała każdego dnia jest inaczej zdretwiale ciągle mrowienia aż bolące. Jeżeli ktokolwiek miał takie objawy proszę o pomoc jak sobie poradzić
Pozdrawiam was Anka.
gość
21-12-2022, 20:41:48

Witaj Aniu.. Ja również mam wyściółczaka w odcinku C7. Nie robią nic bo operacja grozi paraliżem. Mam czekać i obserwować jak szybko guz rośnie. Rezonans kontrolny w kwietniu. Stresuje sie strasznie. Bezsilność zabija mnie od środka,. Jsk było u Ciebie. Czy zaraz operacja. Guz ma 5 mm na 4...Czy rośnie bardzo szybko. Pozdrawiam czekam na odpowiedź. Cenie wszystkie rady i porady..
gość
23-12-2022, 16:08:57

Gość 2022-12-21 21:41:48
Witaj Aniu.. Ja również mam wyściółczaka w odcinku C7. Nie robią nic bo operacja grozi paraliżem. Mam czekać i obserwować jak szybko guz rośnie. Rezonans kontrolny w kwietniu. Stresuje sie strasznie. Bezsilność zabija mnie od środka,. Jsk było u Ciebie. Czy zaraz operacja. Guz ma 5 mm na 4...Czy rośnie bardzo szybko. Pozdrawiam czekam na odpowiedź. Cenie wszystkie rady i porady..
Witam, najlepiej będzie się skonsultować z innym neurochirurgiem, ja byłam u 5. Mój był dość duży bo miał 2 cm, rdzeń był poszerzony i miałam go w C4 wiec w gorszym miejscu (im wyżej tym gorzej ) i mnie chciało tylko 2 lekarzy operować. Proszę umówić się na konsultacje do innych lekarzy niech doradza. Pozdrawiam Karolina
gość
24-12-2022, 19:25:21

Gość 2022-12-23 17:08:57
Gość 2022-12-21 21:41:48
Witam, najlepiej będzie się skonsultować z innym neurochirurgiem, ja byłam u 5. Mój był dość duży bo miał 2 cm, rdzeń był poszerzony i miałam go w C4 wiec w gorszym miejscu (im wyżej tym gorzej ) i mnie chciało tylko 2 lekarzy operować. Proszę umówić się na konsultacje do innych lekarzy niech doradza. Pozdrawiam Karolina
gość
24-12-2022, 19:32:12

Witaj Karolinio w tym świątecznym czasie. Proszę napisz jak po Świętach znajdziesz chwilę, gdzie byłaś operowana jakie leczenie po zabiegu i jak ogólnie samopoczucie. W lipcu jestem w dr Fur taka w Bydgoszczy zobaczymy co postanowi. Czytałam że do kręgu c4 jest możliwość operacji bez inwazyjnej naświetlania bezpośrednio do guza. Ja już się nie kwalifikuje . Pozdrawiam Ewa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: