U mnie nic poza rechabilitacja manualna. Zadne zabiegi
Gość 2022-11-12 18:37:31
Operacje miałam 15 lipca ( 3 operacje ) pierwsza 30 maja. ( Za pierwszym lekarz który operował miał usunąć guza ale okazało się że go nawet nie tknął stąd kolejne operacje.). Jakie ćwiczenia wykonywać ? Czasami mam duży problem z mięśniami u nog. Raz są bardzo mocno napięte a innego dnia jest ok. Idzie oszaleć.
Gość 2022-11-19 21:15:49
U mnie również po usunięciu wysciolczaka tylko i wyłącznie ćwiczenia.
Spędziłam miesiąc w szpitalu na
oddziale rehabilitacyjnym wściekła jak diabli ponieważ przez cały dzień miałam tylko pół godziny ćwiczeń, a siedzieć niestety tam musiałam.
Po kilku dniach rehabilitacji udało mi się w końcu dorwać pana doktora i dowiedzieć od niego że po operacji onkologicznej rehabilitacja polega tylko na ćwiczeniach nie mogą stosować żadnych mechanicznych zabiegów aby nie pobudzać ewentualnych pozostałości nowotworowych które mogą nadal krążyć w naszym ciele.
I muszę przyznać że miesiąc ćwiczeń naprawdę sporo mi pomógł ponieważ przed operacją miałam zaburzone czucia od pasa w dół do samej stopy, mrowienia drętwienia osłabiona masa mięśniowa.
Dlatego mogę każdemu z ręką na sercu powiedzieć że jednak ćwiczenia są bardzo bardzo ważne.
Muszę wam powiedzieć że też borykam się aktualnie z depresją, pomimo tego że w moim przypadku guz został usunięty całkowicie lipcowe rezonanse nie wykazały żadnych zmian onkologicznych jednak nadal gdzieś z tyłu głowy siedzi ta myśl "Boże żeby tylko nie było nawrotu".
Ja kolejne rezonanse kontrolne mam w lutym i im bliżej tego terminu tym bardziej się stresuję.
Anka trzymam bardzo mocno za ciebie kciuki!!!
Pozdrawiam Julia
Treść zablokowana przez moderatora
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.