Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-11-2022, 09:54:03

Hej kochani. Z tej strony Anka. ( Wyściółkacz c7-th2) mam pytanie do osob które są po protonach na rdzeniu. Czy po radioterapii braliście sterydy ?.
Chcialam jeszcze zapytać czy ktoś z was tu obecnych po operacji ma polineuropatie uszkodzenie nerwow, pieczenia drętwienia i mrowienia ciała. Jak sobie z tym radzicie?? Bo ja albo już mam albo zaraz dostanę silnej depresji. Totalnie nie radzę sobie z tymi wszystkimi dziwnymi objawami. Chodzę od lekarza do lekarza a moje ciała każdego dnia jest inaczej zdretwiale ciągle mrowienia aż bolące. Jeżeli ktokolwiek miał takie objawy proszę o pomoc jak sobie poradzić
Pozdrawiam was Anka.
gość
12-11-2022, 09:56:15

Doda że protonach te wszystkie objawy się jakby nasilily dlatego dostałam sterydy. Ale biorę je i nie mogę powiedzieć że one mi pomagają dlatego poddaje wątpliwości czy jest jakakolwiek zasadność brania ich.
gość
12-11-2022, 15:34:30

Nerwy potrzebują czasu na regeneracje w twoim wypadku dotaly dodatkowe obciążenie w postaci protonów. Niestety potrzeba czasu i rechabilotacji albo chociaż samych ćwiczeń domowych na poprawe czucia. Ile jesteś po operacji.
gość
12-11-2022, 17:37:31

Operacje miałam 15 lipca ( 3 operacje ) pierwsza 30 maja. ( Za pierwszym lekarz który operował miał usunąć guza ale okazało się że go nawet nie tknął stąd kolejne operacje.). Jakie ćwiczenia wykonywać ? Czasami mam duży problem z mięśniami u nog. Raz są bardzo mocno napięte a innego dnia jest ok. Idzie oszaleć.
gość
13-11-2022, 05:25:39

Nie jestem specjalistą wtej dziedzinie ale ćwiczenie na poprawne czucia to rolowanie walkami do masażu takimi gumowymi z kolcami , piłeczką kauczukowa, wiem banalne ale pomaga. Na napiecie miesni napewno pomogl masaże ale tu potrzebni specjalisci dobry rehablitant uciska mięśnie w sposob. taki ze potrafi je rozluźnić.
Początkująca
13-11-2022, 12:04:56

Hej Aniu ,
Ja nie mialam sterydow mialam 33 frakcji odcinek l2/l3
Gość 2022-11-12 10:54:03
Hej kochani. Z tej strony Anka. ( Wyściółkacz c7-th2) mam pytanie do osob które są po protonach na rdzeniu. Czy po radioterapii braliście sterydy ?.
Chcialam jeszcze zapytać czy ktoś z was tu obecnych po operacji ma polineuropatie uszkodzenie nerwow, pieczenia drętwienia i mrowienia ciała. Jak sobie z tym radzicie?? Bo ja albo już mam albo zaraz dostanę silnej depresji. Totalnie nie radzę sobie z tymi wszystkimi dziwnymi objawami. Chodzę od lekarza do lekarza a moje ciała każdego dnia jest inaczej zdretwiale ciągle mrowienia aż bolące. Jeżeli ktokolwiek miał takie objawy proszę o pomoc jak sobie poradzić
Pozdrawiam was Anka.
gość
13-11-2022, 18:22:17

Hej dziekuje bardzo za odpowiedź.
gość
15-11-2022, 20:01:16

Cześć, kilka dni temu dowiedziałam się, że mam guza rdzenia kręgowego (C2-C3, 2/3 cm). Miałam robiony rezonans, aktualnie czekam na tomograf. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Jakiego lekarza polecacie?
gość
16-11-2022, 08:01:21

Witam. kazdy z nas miał podobny przypadek. Poczytaj forum znajdziesz wiele informacji na temat lekarzy. To co odrazu do glowy mi przychodzi. to dr.Furtak Bydgoszcz dr. Hart Bydgoszcz Dr. Gorski Warszawa Dr. Dziedzic i kilku innych narawde dobrych neurochirurgów bylo wymianianych ma forum. Umawiaj sor ma wizyty jak najszybciej bo terminy sa dlugie. Jesli potrzebujesz pomocy pytaj tutaj tu chetnie kazdy pomaga.
gość
16-11-2022, 20:04:19

Witam wszystkich. Wysciolczak II stopnia na poziomie th1 th3 został rozpoznany u mojej mamy.. jest po operacji, ma zaburzenia czucia głębokiego kończyn dolnych, zaburzona perystaltykę. Jednak chciałabym zapytać o kwestie rehabilitacji osób chorych onkologicznie. Jakie zabiegi były u was stosowane, wiem że część jest przeciwwskazana. Chodzi mi głównie o masaz suchy kończyn, masaz pneumatyczny. Dziękuję i pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: