Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-09-2022, 15:34:12

Mozecie zrobić sobie sami inne badania . Ja robiłam Trublood Liquid biopsy na glejaki. Z polski wysyłają krew. Albo sami kolejny rezonans z kontrastem ale prywatnie
gość
27-09-2022, 15:35:41

Ja mam tego guzka który nie rośnie 8 lat. Tez mam często badane oczy bo nisze okulary i nic tam nie ma…. Żadnych objawów nie mam. Tylko No migreny .. zróbcie kilka konsultacji online
gość
27-09-2022, 16:05:58

Rezonans mamy umówiony za miesiąc z kontrastem w prywatnej klinice. Mąż ogólnie nie chce robić nic dodatkowo oprócz tego co było zlecone okulista i laryngolog. A ja czytam te fora szukam wątku czy też ktoś miał podobnie.. można zwariować... Klaudia
gość
28-09-2022, 11:20:05

Warto się badać dodatkowo. I od razu mówię nie przejmować opisami… u mnie opisy były takie: subependymoma, torbiel, glejak , hamartoma… 8 lat i żyje ale to nie rośnie. Co prawda bóle głowy mam takie że szok. Ale wszyscy twierdzą, że to migreny…
gość
28-09-2022, 11:35:11

Co to za test. Trublood Liquid biopsy na glejaki?? Możesz proszę coś więcej opisać??
gość
28-09-2022, 11:37:25

Gość 2022-09-28 13:20:05
Warto się badać dodatkowo. I od razu mówię nie przejmować opisami… u mnie opisy były takie: subependymoma, torbiel, glejak , hamartoma… 8 lat i żyje ale to nie rośnie. Co prawda bóle głowy mam takie że szok. Ale wszyscy twierdzą, że to migreny…
a czy ktoś opisał że to cavernoma, - naczyniak jamisty ja mam diagnozę albo cavernoma albo wyściółczak. Nikt nie jest w stanie na 100% powiedzieć ani nie proponowali innych badań...
gość
28-09-2022, 11:48:58

Trublood jest to nowoczesna płynna biopsja . Wyklucza wszystkie guzy lite glejaki itp czyli złośliwe. Bądź jakie tam chcecie. Wyklucza albo potwierdza .Trzeba się skontaktować z osoba która zleca badanie. Kosztuje dosyć sporo bo 10 tys zł . Ale jak ktoś nie jest pewny i nie chce iść na biopsje a coś nie rośnie to potrafi to naprawdę uspokoić. Ja robiłam w Datar center Genetic przez firmę Kuant gen. Do domu zamowilam pielęgniarkę . Pobrała krew i odebrał ja kurier medyczny.
gość
28-09-2022, 13:20:00

Dziękuję za wsparcie od maja po prostu nic tylko myślę co będzie dalej... obserwuje męża a on gra w tenisa w piłkę nie ma żadnych objawów...a mi siedzi w głowie opis... glejak i strach....za miesiąc rezonans i zobaczymy... boję się bardzo ale staram się myśleć że skoro dni oka ok nic się nie dzieje to musi być dobrze. Pierwsze słyszę o tych badaniach kwota nie ważna jeśli dalej mam żyć w strachu wolałabym zrobić te badania.
gość
28-09-2022, 14:03:28

Najgorsze te opisy zwalają z nóg...u męża też opis bez efektu masy i obrzęku. Hamaratoma. Następnie do kontroli lekko widoczna mała masa malutki glejak wysoko zróżnicowany?? Idzie dostać na głowę....
gość
28-09-2022, 14:34:07

Gość 2022-09-28 15:20:00
Dziękuję za wsparcie od maja po prostu nic tylko myślę co będzie dalej... obserwuje męża a on gra w tenisa w piłkę nie ma żadnych objawów...a mi siedzi w głowie opis... glejak i strach....za miesiąc rezonans i zobaczymy... boję się bardzo ale staram się myśleć że skoro dni oka ok nic się nie dzieje to musi być dobrze. Pierwsze słyszę o tych badaniach kwota nie ważna jeśli dalej mam żyć w strachu wolałabym zrobić te badania.
a można prosić i jakiś namiar lublink do strony bo jakoś po tych danych nie mogę wyszukać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: