Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-07-2018, 18:45:14

Hej! Normalnie ze mną rozmawia, chodzi itp. Jedyne z czym jest problem to oczy - ma oczopląs - widzi podwójnie. Lekarze mówią, że to może się cofać do 2 lat.
Badania - rezonans, tomograf, badania krwi i prześwietlenie płuc.
gość
10-07-2018, 19:28:44

Witam wszystkich!Tez miałem operację usunięcia giza 4 komory drugiego stopnia.Mijają 4 lata od operacji a podwójne widzenie i oczopląs pozostał.Nie pomogły rownieź okulary pryzmatyczne.Nauczyłem się z tym źyc Pozdrawiam2
gość
11-07-2018, 01:25:14

To straszne,boje się jeszcze bardziej mój ma 2cm ja tak nie chce nie dosyć ze cierpimy to co tu dzieciom powiedzieć jak dalej to będzie...
Ja pisałam do pani wyżej bo tez mam mieć w Bydgoszczy operacje dr furtak ma ja prowadzić a przyszłego męża kto operował i jak temperatura ustąpiła?i plyn czy jeszcze się sączy?prosze odpisać na moje pytania i ile mąż był w szpitalu Sciskam całym sercem i będę czekać na wiadomość
gość
11-07-2018, 11:47:24

Czesc wszystkim! Do poprzedniej wypowiedzi zapomniałem dodać źe po tym oczopląsie i podwójnym widzeniu mialem 3 operacje oczne korygujące zeza który był wynikiem operacjì.Wizualnie jest nieźle ale problem podwójnego widzenia pozostał.44
gość
11-07-2018, 15:18:09

Podziwiam cie drogi człowieku ja tak się boje ze od paru miesięcy nie mogę spać na oczy nie widzę z płaczu ta choroba dodała mi z dobre 10lat.Czy to ze mój ma 2cm to jest bardzo dużo??odpisojcie proszę i naprawdę życzę wam z całego serca byście powrócili do zdrowia 😘
gość
11-07-2018, 18:46:56

2 cm to bardzo mały
gość
11-07-2018, 23:08:28

A ja jak szukam ipatrze na to jakmala jest ta iv komora to mnie trzęsie i myśle Boze takie duże dziadostwo się przyplątało w tak ważne życiowo i małe miejsce.A przepraszam czy można wiedzieć jak duże u państwa było i u nazyczonego?
jak widać nie śpię chocpijena zmianę rumianek i melisę no niestety łzy płyną gdy otwieram strony o których bym w zyciu nie mialapojecia i łzy matek rodzin które straciły dzieci przez tego wysciolczaka.To boli to straszy to zaciska klatkę piersiowa chce się krzyczeć z bólu i strachu.Ja naprawdę państwa podziwiam ja żyje tak jakbym miała mieć te operacje inigdy już nie być sobą a w najlepszym przypadku nieudreczac najbliższych sobą i oczywiście dzieci,tak myśle odczasu diagnozy dlategojestescie dla mnie wsparciem którego nie chce od rodziny bo nie chce by już teraz być uzależnionym czy tez ciezarem.CALUJE WAS RAZ JESZCZE MAM DOPIERO 38lat a czuje się jakbym skończyła 70,dziekuje za odpowiedzi i gdy ktoś coś sobie przypomni to z góry dziekuje 😘
gość
11-07-2018, 23:14:04

Proszę się nie smucic!
To naprawdę nie duży jest,da pani radę i będziemy tez wdzięczni za opisanie całego przebiegu.Pozdrawiam😘33
gość
12-07-2018, 04:19:27

Ten Pani 2 centymetrowy guz jest mały proszę być dobrej myśli moj miał 4 cm.dlatego tyle powikłań.Poza tym u małych dzieci wyściółczaki sa przewaźnie złośliwe a u starszych są najczęściej łagodne.Wyściółczaki mózgu a wyściółczaki kręgosłupa mają inną biologię.Tego nie moźna porównywać.Guzy kręgoslupa mają duźo lepszą prognozę w przeźyciù Ale wszyscy źyjemy nadzieją źe będzie okey.
gość
12-07-2018, 19:53:07

Witam,
Mój tata trzy lata temu przeszedł operacje usunięcie guza z 4 komory. Guz usunięty w całości wysciolczak 2 st. Około miesiąca radioterapia. Tata ma duże zawroty głowy, niestety rehabilitację nie pomagają. Najważniejsze dwa tygodnie temu rezonans nic nie wykazał.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: