Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-05-2018, 07:11:00

Witam Panią! Tego paraliżu niech Pani nie bierze sobie do serca i niech Pani nie martwi się.Lekarze zawsze mówią o złych następstwach podobnych operacji ale wcale tak nie musi być gro ludzi wychodzi z tego bez powikłań.Dr.Furtak jest super specjalistą i na pewno zrobi wszystko żeby nie było skutkow ubocznych.Pozdrawiam i głowa do góry.Mało ludzi zagląda na to forum bo wyściółczak IV komory jest rzadkim guzem.Prosiłyśmy o kontakt ale nie ma się co dziwić ze ludzie nie odpisują nam i nie dzielą się swoimi doświadczeniami.Pozdrawiam
gość
21-05-2018, 18:12:35

Witam, w 2016 usunięto mi guza śródrdzeniowego, wysciółczak II Stopnia rdzeń kręgowy C4-C5. Mam niedowład lewej strony ciała. Przeszłam radioterapię.
Magda.
gość
26-06-2018, 15:34:58

Witam Serdecznie
Guz wewnątrztawrdowkowy w odcinku lędźwiowym kręgosłupa na poz. L3.
Stan po operacji- 26.07.2013.
Hist-pat: Myxopapillary ependymoma (I st wg WHO)
Nie miała radio, mija już 5 lat co rok mam RMI całego kręgosłupa , na razie jest git, chodzę na masaże do fizjoterapeuty bo bolą plecy po operacji.
JEST KTOŚ Z MOIM PRZYPADKIEM JAK TO MOŻNE BYĆ W PRZYSZŁOŚCI...
gość
01-07-2018, 08:26:48

Witam wszystkich!
Mój narzeczony miał 16 maja operowanego wyściółczaka komory IV. Guz był przytwierdzony do pnia mózgu. Operacja była bardzo trudna - ale udała się. Niestety tydzień z tyłu głowy zaczął zbierać się płyn rdzeniowo mózgowy. Dodatkowo od tygodnia ma gorączkę 38 stopni i bóle głowy. Czy ktoś miał podobną sytuację? Co robić?
gość
04-07-2018, 20:48:54

Witam Panią ktorej narzeczony był operowany.Gdzie byla operacja? Poza tym trzeba zasięgnąc informacji w innej placowce.Co mowią lekarze ktorzy operowali.Wysoka temperatura nie musi byc złym znakiem organizm broni sie i po tak cięźkiej opetacjì jest to prawidłowa reakcja.Ja tez mialam usuwanego wyściólczaka ìv komory i po operacji gorączkowałam ale po kilku dniach było okey Pozdrawiam i trzymam kciuki
gość
04-07-2018, 20:56:21

Ponownie witam Panią! Czy narzeczony miał radioterapię po usunięciu guza?i co bylo w opisie histopatologicznym ktorego stopnia wysciółczak to wazne?
gość
06-07-2018, 14:32:22

Operacja przeprowadzona była w Bydgoszczy. Wyściółczak II stopnia. Komisja onkologiczna podjęła decyzję, by na razie wstrzymać się z radioterapią. Niestety gorączka nadal się utrzymuje...
gość
06-07-2018, 16:09:20

Niestety nikt nie umie nam pomóc i ocenić skąd ta gorączka. Zrobiliśmy badanie CRP -nic nie wykazało. Nie mam już pomysłu co można jeszcze zrobić.Czy mogę spytać ile czasu zajęło pani dojście do siebie?
gość
06-07-2018, 23:07:34

Cześć ja tez mam mieć operacje i w identycznym miejscu mnie ma operować dr Furtak a twojego chłopaka kto operował ?
Napisz jaki jest stan po operacji oprócz tej uciążliwej temperatury i czy założyli mu dren do ściągania płynu czy ma paraliż zeza czy rozmawia z tobą normalnie i jakie przed operacja miał robione badania będąc już na oddziale ja za miesiąc guz 2cm
Czekam na ciebie i proszę napisz modlitwa z wami jestem
gość
06-07-2018, 23:12:07

Nie wiem czy jego już wypisali ale otwórz się i opisz dosłownie wszystko byśmy nie tyle wiedzieli co niektórych z nas czeka co mogli poszperać i podać ci pomysł na dalsze leczenie czy sprawdzenie tego co się dzieje ale uważam ze powinien miec dren by wodę odsączyć by wodogłowie się nie robiło bo pozniej tylko zastawka napisz wszystko
PozdrawiAmy trzymajcie sie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: