Gość 2022-08-09 09:39:17
Czy ktokolwiek dysponuje adresem do dr ząbka ?
Gość 2022-08-09 09:39:17
Czy ktokolwiek dysponuje adresem do dr ząbka ?
Gość 2022-08-08 17:33:46Bardzo Ci dziękuje. Doktor ma już nasz obraz. Niestety wysłałam transferem i powiedział ze na tych obrazach nie widzi możliwości zdobienia nawet biopsji. Jesteśmy załamani. Poprosił o płytkę i być może na tej płytce będzie lepszy obraz. Znasz może jeszcze kogos kto mógłby pomoc ? Nie wiemy nawet co to za guz. Tylko ze jest w pniu mózgu graniczy z komora IV. Na rezonansie napisane ze jest to zmiana niecharakterystyczna i po podaniu kontrastu wzmocniły się naczynia wokół. ( należy uwzględnić gwiazdziaka)Jesteśmy zainteresowani nawet leczeniem za granica tylko szukamy kontaktów i pomocy. Czy są tu ludzie którzy mieli nieoperacyjne guzy i udało się znaleźć jakaś inna metodę leczenia ?Gość 2022-08-07 17:41:33
Dr furtak wojskowy szpital Bydgoszcz/nr tel 604104065 /czwartek prywatnie jeśli się nie dostaniecie na ten czwartek to i tak jedcie czekajcie na poczekalni aż wszyscy pójdą i wtedy ublagacie o wizytę. Weźcie wszystkie papiery mr wszystko.664387583 to do sekretarki Furtaka,ale nawet gdy nie będzie miejsca to jedcie tak jak pisałam czekać do końca az ludzie wyjdą.Dajcie znać w piątek proszę.
Powodzenia i to jest kierownik oddziału złoty człowiek z całego Europy są tam ludzie
Gość 2022-08-09 11:06:29prof Marchel polecam. Prosze wstawic opis. Zawsze piszą że coś podejrzewają a ktorys z neurochirurgów wspomniał o wysciólczaku??Gość 2022-08-08 17:38:49Ogromnie jestem wdzięczna za odpowiedz. Jesteśmy z Poznania ale odległość leczenia przestała mieć znaczenie. Liczy się tylko ktos kto mógłby nam pomoc i wykonać biopsje 🙄Gość 2022-08-08 08:18:33oczywiscie byly takie przypadkk na forum, prosze poczytac wsrwcz. Prosze sprobowac u prof Mandat i dr SzczepanekGość 2022-08-07 11:30:30
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje kontaktu do lekarzy którzy mogą podjąć sie operacji pnia mózgu. ( jeszcze nie jest rozpoznany podejrzewają gwiazdziaka ale nie wzmocnił sie w RMI ) bardzo mi zależy na kim najlepszym. Moja przyjaciółka jest jednym z niewielu specjalistów którzy operują oczy wcześniakom. Takiego fachowca świat nie może stracić. Czy jest tu ktos kto miał podobny przypadek i wyszedł z tego ? Jaki specjalista oprócz furtaka bo z nim już kontakcie nawiązałam mógłby pomoc.
Prosze napisa z ktorej czesci polski. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
Gość 2022-08-09 15:19:02Kontaktuj się z prof. Tabakov z Wrocławia, przyjmuje prywatnie w Polimed Wrocław 728888601, dzwoń też na neurochirurgię Uniwersytecki Szpital Kliniczny, jest tam szefem.Gość 2022-08-08 17:33:46Bardzo Ci dziękuje. Doktor ma już nasz obraz. Niestety wysłałam transferem i powiedział ze na tych obrazach nie widzi możliwości zdobienia nawet biopsji. Jesteśmy załamani. Poprosił o płytkę i być może na tej płytce będzie lepszy obraz. Znasz może jeszcze kogos kto mógłby pomoc ? Nie wiemy nawet co to za guz. Tylko ze jest w pniu mózgu graniczy z komora IV. Na rezonansie napisane ze jest to zmiana niecharakterystyczna i po podaniu kontrastu wzmocniły się naczynia wokół. ( należy uwzględnić gwiazdziaka)Jesteśmy zainteresowani nawet leczeniem za granica tylko szukamy kontaktów i pomocy. Czy są tu ludzie którzy mieli nieoperacyjne guzy i udało się znaleźć jakaś inna metodę leczenia ?Gość 2022-08-07 17:41:33
Dr furtak wojskowy szpital Bydgoszcz/nr tel 604104065 /czwartek prywatnie jeśli się nie dostaniecie na ten czwartek to i tak jedcie czekajcie na poczekalni aż wszyscy pójdą i wtedy ublagacie o wizytę. Weźcie wszystkie papiery mr wszystko.664387583 to do sekretarki Furtaka,ale nawet gdy nie będzie miejsca to jedcie tak jak pisałam czekać do końca az ludzie wyjdą.Dajcie znać w piątek proszę.
Powodzenia i to jest kierownik oddziału złoty człowiek z całego Europy są tam ludzie
Gość 2022-08-09 18:13:03Żaden neurolog tego nie stwierdził Teraz pobierają płyn rdzeniowo kręgowy żeby sprawdzić obecność przeciwciał. Wstawiam opisGość 2022-08-09 11:06:29prof Marchel polecam. Prosze wstawic opis. Zawsze piszą że coś podejrzewają a ktorys z neurochirurgów wspomniał o wysciólczaku??Gość 2022-08-08 17:38:49Ogromnie jestem wdzięczna za odpowiedz. Jesteśmy z Poznania ale odległość leczenia przestała mieć znaczenie. Liczy się tylko ktos kto mógłby nam pomoc i wykonać biopsje 🙄Gość 2022-08-08 08:18:33oczywiscie byly takie przypadkk na forum, prosze poczytac wsrwcz. Prosze sprobowac u prof Mandat i dr SzczepanekGość 2022-08-07 11:30:30
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje kontaktu do lekarzy którzy mogą podjąć sie operacji pnia mózgu. ( jeszcze nie jest rozpoznany podejrzewają gwiazdziaka ale nie wzmocnił sie w RMI ) bardzo mi zależy na kim najlepszym. Moja przyjaciółka jest jednym z niewielu specjalistów którzy operują oczy wcześniakom. Takiego fachowca świat nie może stracić. Czy jest tu ktos kto miał podobny przypadek i wyszedł z tego ? Jaki specjalista oprócz furtaka bo z nim już kontakcie nawiązałam mógłby pomoc.
Prosze napisa z ktorej czesci polski. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
W obrębie rdzenia przedłużonego po stronie lewej widoczny obszar o podwyższonym sygnale w obrazach T2-zal i flair obniżonego sygnału w obrazach t1-zal o wymiarach Ok 15x13mm i wys Ok 18mm w górnej części sięga wzgórka dolnego blaszki czworaczej i lewego konara móżdżku. Zmiana powoduje niewielkie zwiększenie objętości rdzenia przedłużonego i niewielkie uciśnięcie dolnego odcinka komory IV. Po podaniu dożylnym SK wzmocnienie zmiany niecharakterystyczne stwierdza się głównie zwiększenie nauczyć w tym obszarze. Obraz mr wskazuje na zmianę naciekowa należy uwzględnić gwiazdziaka.
Reszta jest Ok
Będziemy próbować skontaktować się z klinika w której pracuje Peter vajkoczy
Pacjentka ma podwyższona temp do 37,6 ciagle mdłości i bardzo ale to bardzo silne osłabienie.
Gość 2022-08-10 07:43:15
Oczywiście !!! Bardzo proszę o kontakt ! Czy gdziekolwiek chcieli Cię opiekować ?
Gość 2022-08-11 10:17:47
Widzę ze wymiana informacji na tym forum to złote źródło. Dziękuje za zaangażowanie i mam nadzieje se również uda mi się kiedykolwiek komuś pomoc. Wysłaliśmy płytkę do dr Vojkaczego który jest na urlopie ale rozmawialiśmy telefonicznie i sekretarka obiecała ze wyślę do niego bezpośrednio badania żeby chociaż rzucił okiem. Widzę światełko w tunelu. ! W chwili obecnej Małgosia ma pobierany płyn rdzeniowo mózgowy w celu wykluczenia zapalenia mózgu. Czy Wy tez mieliscie takie badania ?
Gość 2022-08-11 13:45:02nie ja nie miałam...dobrze ze chca poszerzyc diagnostykę różnicową im wiecej badań tym wiecej bedziecie wiedzieć. Moze warto zasugerować badanie PET...napiszcie jak bedziecie juz wiedzieć jakie wyniki. Ciekawy i nieoczywisty przypadek. Trzymsmy kciki aby sie szybko wyjasniło...[/CYTATGość 2022-08-11 10:17:47
Widzę ze wymiana informacji na tym forum to złote źródło. Dziękuje za zaangażowanie i mam nadzieje se również uda mi się kiedykolwiek komuś pomoc. Wysłaliśmy płytkę do dr Vojkaczego który jest na urlopie ale rozmawialiśmy telefonicznie i sekretarka obiecała ze wyślę do niego bezpośrednio badania żeby chociaż rzucił okiem. Widzę światełko w tunelu. ! W chwili obecnej Małgosia ma pobierany płyn rdzeniowo mózgowy w celu wykluczenia zapalenia mózgu. Czy Wy tez mieliscie takie badania ?
W płynie rdzeniowo kręgowym są obecne komórki zapalne. Podali sterydy. Czekamy na wynik przeciwciał i wirusologii. Nadal utrzymuje się gorączka 37,5 czy to norlamny objaw w guzach mózgu ?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.