Reklama:

wyściółczak? (3285)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-08-2022, 09:09:08

Gość 2022-08-09 09:39:17
Czy ktokolwiek dysponuje adresem do dr ząbka ?
prosze napisać do cenyrum GammaKnife prof ponoc przeglada wzzystkie przypadki.
gość
09-08-2022, 13:19:02

Gość 2022-08-08 17:33:46
Gość 2022-08-07 17:41:33
Dr furtak wojskowy szpital Bydgoszcz/nr tel 604104065 /czwartek prywatnie jeśli się nie dostaniecie na ten czwartek to i tak jedcie czekajcie na poczekalni aż wszyscy pójdą i wtedy ublagacie o wizytę. Weźcie wszystkie papiery mr wszystko.664387583 to do sekretarki Furtaka,ale nawet gdy nie będzie miejsca to jedcie tak jak pisałam czekać do końca az ludzie wyjdą.Dajcie znać w piątek proszę.
Powodzenia i to jest kierownik oddziału złoty człowiek z całego Europy są tam ludzie
Bardzo Ci dziękuje. Doktor ma już nasz obraz. Niestety wysłałam transferem i powiedział ze na tych obrazach nie widzi możliwości zdobienia nawet biopsji. Jesteśmy załamani. Poprosił o płytkę i być może na tej płytce będzie lepszy obraz. Znasz może jeszcze kogos kto mógłby pomoc ? Nie wiemy nawet co to za guz. Tylko ze jest w pniu mózgu graniczy z komora IV. Na rezonansie napisane ze jest to zmiana niecharakterystyczna i po podaniu kontrastu wzmocniły się naczynia wokół. ( należy uwzględnić gwiazdziaka)Jesteśmy zainteresowani nawet leczeniem za granica tylko szukamy kontaktów i pomocy. Czy są tu ludzie którzy mieli nieoperacyjne guzy i udało się znaleźć jakaś inna metodę leczenia ?
Kontaktuj się z prof. Tabakov z Wrocławia, przyjmuje prywatnie w Polimed Wrocław 728888601, dzwoń też na neurochirurgię Uniwersytecki Szpital Kliniczny, jest tam szefem.
gość
09-08-2022, 16:13:03

Gość 2022-08-09 11:06:29
Gość 2022-08-08 17:38:49
Gość 2022-08-08 08:18:33
Gość 2022-08-07 11:30:30
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje kontaktu do lekarzy którzy mogą podjąć sie operacji pnia mózgu. ( jeszcze nie jest rozpoznany podejrzewają gwiazdziaka ale nie wzmocnił sie w RMI ) bardzo mi zależy na kim najlepszym. Moja przyjaciółka jest jednym z niewielu specjalistów którzy operują oczy wcześniakom. Takiego fachowca świat nie może stracić. Czy jest tu ktos kto miał podobny przypadek i wyszedł z tego ? Jaki specjalista oprócz furtaka bo z nim już kontakcie nawiązałam mógłby pomoc.
oczywiscie byly takie przypadkk na forum, prosze poczytac wsrwcz. Prosze sprobowac u prof Mandat i dr Szczepanek
Prosze napisa z ktorej czesci polski. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
Ogromnie jestem wdzięczna za odpowiedz. Jesteśmy z Poznania ale odległość leczenia przestała mieć znaczenie. Liczy się tylko ktos kto mógłby nam pomoc i wykonać biopsje 🙄
prof Marchel polecam. Prosze wstawic opis. Zawsze piszą że coś podejrzewają a ktorys z neurochirurgów wspomniał o wysciólczaku??
Żaden neurolog tego nie stwierdził Teraz pobierają płyn rdzeniowo kręgowy żeby sprawdzić obecność przeciwciał. Wstawiam opis
W obrębie rdzenia przedłużonego po stronie lewej widoczny obszar o podwyższonym sygnale w obrazach T2-zal i flair obniżonego sygnału w obrazach t1-zal o wymiarach Ok 15x13mm i wys Ok 18mm w górnej części sięga wzgórka dolnego blaszki czworaczej i lewego konara móżdżku. Zmiana powoduje niewielkie zwiększenie objętości rdzenia przedłużonego i niewielkie uciśnięcie dolnego odcinka komory IV. Po podaniu dożylnym SK wzmocnienie zmiany niecharakterystyczne stwierdza się głównie zwiększenie nauczyć w tym obszarze. Obraz mr wskazuje na zmianę naciekowa należy uwzględnić gwiazdziaka.
Reszta jest Ok
Będziemy próbować skontaktować się z klinika w której pracuje Peter vajkoczy
Pacjentka ma podwyższona temp do 37,6 ciagle mdłości i bardzo ale to bardzo silne osłabienie.
gość
09-08-2022, 16:13:56

Gość 2022-08-09 15:19:02
Gość 2022-08-08 17:33:46
Gość 2022-08-07 17:41:33
Dr furtak wojskowy szpital Bydgoszcz/nr tel 604104065 /czwartek prywatnie jeśli się nie dostaniecie na ten czwartek to i tak jedcie czekajcie na poczekalni aż wszyscy pójdą i wtedy ublagacie o wizytę. Weźcie wszystkie papiery mr wszystko.664387583 to do sekretarki Furtaka,ale nawet gdy nie będzie miejsca to jedcie tak jak pisałam czekać do końca az ludzie wyjdą.Dajcie znać w piątek proszę.
Powodzenia i to jest kierownik oddziału złoty człowiek z całego Europy są tam ludzie
Bardzo Ci dziękuje. Doktor ma już nasz obraz. Niestety wysłałam transferem i powiedział ze na tych obrazach nie widzi możliwości zdobienia nawet biopsji. Jesteśmy załamani. Poprosił o płytkę i być może na tej płytce będzie lepszy obraz. Znasz może jeszcze kogos kto mógłby pomoc ? Nie wiemy nawet co to za guz. Tylko ze jest w pniu mózgu graniczy z komora IV. Na rezonansie napisane ze jest to zmiana niecharakterystyczna i po podaniu kontrastu wzmocniły się naczynia wokół. ( należy uwzględnić gwiazdziaka)Jesteśmy zainteresowani nawet leczeniem za granica tylko szukamy kontaktów i pomocy. Czy są tu ludzie którzy mieli nieoperacyjne guzy i udało się znaleźć jakaś inna metodę leczenia ?
Kontaktuj się z prof. Tabakov z Wrocławia, przyjmuje prywatnie w Polimed Wrocław 728888601, dzwoń też na neurochirurgię Uniwersytecki Szpital Kliniczny, jest tam szefem.
Ogromne podziękowania 🙏
gość
09-08-2022, 17:20:31

Gość 2022-08-09 18:13:03
Gość 2022-08-09 11:06:29
Gość 2022-08-08 17:38:49
Gość 2022-08-08 08:18:33
Gość 2022-08-07 11:30:30
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje kontaktu do lekarzy którzy mogą podjąć sie operacji pnia mózgu. ( jeszcze nie jest rozpoznany podejrzewają gwiazdziaka ale nie wzmocnił sie w RMI ) bardzo mi zależy na kim najlepszym. Moja przyjaciółka jest jednym z niewielu specjalistów którzy operują oczy wcześniakom. Takiego fachowca świat nie może stracić. Czy jest tu ktos kto miał podobny przypadek i wyszedł z tego ? Jaki specjalista oprócz furtaka bo z nim już kontakcie nawiązałam mógłby pomoc.
oczywiscie byly takie przypadkk na forum, prosze poczytac wsrwcz. Prosze sprobowac u prof Mandat i dr Szczepanek
Prosze napisa z ktorej czesci polski. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
Ogromnie jestem wdzięczna za odpowiedz. Jesteśmy z Poznania ale odległość leczenia przestała mieć znaczenie. Liczy się tylko ktos kto mógłby nam pomoc i wykonać biopsje 🙄
prof Marchel polecam. Prosze wstawic opis. Zawsze piszą że coś podejrzewają a ktorys z neurochirurgów wspomniał o wysciólczaku??
Żaden neurolog tego nie stwierdził Teraz pobierają płyn rdzeniowo kręgowy żeby sprawdzić obecność przeciwciał. Wstawiam opis
W obrębie rdzenia przedłużonego po stronie lewej widoczny obszar o podwyższonym sygnale w obrazach T2-zal i flair obniżonego sygnału w obrazach t1-zal o wymiarach Ok 15x13mm i wys Ok 18mm w górnej części sięga wzgórka dolnego blaszki czworaczej i lewego konara móżdżku. Zmiana powoduje niewielkie zwiększenie objętości rdzenia przedłużonego i niewielkie uciśnięcie dolnego odcinka komory IV. Po podaniu dożylnym SK wzmocnienie zmiany niecharakterystyczne stwierdza się głównie zwiększenie nauczyć w tym obszarze. Obraz mr wskazuje na zmianę naciekowa należy uwzględnić gwiazdziaka.
Reszta jest Ok
Będziemy próbować skontaktować się z klinika w której pracuje Peter vajkoczy
Pacjentka ma podwyższona temp do 37,6 ciagle mdłości i bardzo ale to bardzo silne osłabienie.
ja miałam kosultacje u niego. Zalatwił mi ja znajomy ktory pracowal w klinice w Niemczech. Wynik konsultacji dostałam na pismie. W moim przypadku prof nie podjął sie operacji ze wzgledu na umiejscowienie ( c1 c2 rdzen kregowy) i skąpe objawy. Profesor jeden z najlepszych na swiecie. Oberacje wiem ze mozna częściowo refundowac na nfz ale nie pomoge bo nie zgłebiałam tematu. Konsultowalam sie tez z klinika w Hanowerze. To prywatna klinika i robia operacje komercyjne. Jeat tam swiatowej slawy specjalista od operacji na pniu mozgu. Jak chcesz dam namiary. Konsyltacha ok 100 euro na skypie po wyslaniu wynikow przez transfer.
gość
10-08-2022, 05:43:15

Oczywiście !!! Bardzo proszę o kontakt ! Czy gdziekolwiek chcieli Cię opiekować ?
gość
10-08-2022, 08:11:30

Gość 2022-08-10 07:43:15
Oczywiście !!! Bardzo proszę o kontakt ! Czy gdziekolwiek chcieli Cię opiekować ?
https://www.ini-hannover.de/helmut-bertalanffy/
Nie nikt nie chcial sie podjac operacji. Bylam u wielu rownież tych polecanych na forum. Kazdy mowił ze ryzyko operacji jest bardzo duze wiec bez wyraźnych objawow nie ma sensu operowac bo operacja moze zakonczyc sie tragicznie. Każdy z nich min Vajkoczy z Charite powiedzial ze operacje bedzie mozna przeprowadzic jak zajdzie potrzeba tzn jak bedzie rosl albo jak beda znaczne objawy ( np niedowlad). Natomias od diagnozy to juz 1,5 roku moj guz nie urósł. U mnie tez nie wiadomo co to jest. Rozne byly podejrzenia. Moj guz ma slady krwawienia. Czekam wiec na rozwój wydarzeń. Znalazłam w polsce neurochirurga krory obiecal mi ze przeprowadzi operacje jak zajdzie taka potrzeba. Mam nadzieje że znajdziecie najlepszego neurochirurga. Prosze nas updejtować jak widac kazdy moze byc inspiracją dla innych. Cudownie że jestescie tak zaangażowani w znalezienie pomocy na pewno sie wam uda. Pozdrwiam.
gość
11-08-2022, 08:17:47

Widzę ze wymiana informacji na tym forum to złote źródło. Dziękuje za zaangażowanie i mam nadzieje se również uda mi się kiedykolwiek komuś pomoc. Wysłaliśmy płytkę do dr Vojkaczego który jest na urlopie ale rozmawialiśmy telefonicznie i sekretarka obiecała ze wyślę do niego bezpośrednio badania żeby chociaż rzucił okiem. Widzę światełko w tunelu. ! W chwili obecnej Małgosia ma pobierany płyn rdzeniowo mózgowy w celu wykluczenia zapalenia mózgu. Czy Wy tez mieliscie takie badania ?
gość
11-08-2022, 11:45:02

Gość 2022-08-11 10:17:47
Widzę ze wymiana informacji na tym forum to złote źródło. Dziękuje za zaangażowanie i mam nadzieje se również uda mi się kiedykolwiek komuś pomoc. Wysłaliśmy płytkę do dr Vojkaczego który jest na urlopie ale rozmawialiśmy telefonicznie i sekretarka obiecała ze wyślę do niego bezpośrednio badania żeby chociaż rzucił okiem. Widzę światełko w tunelu. ! W chwili obecnej Małgosia ma pobierany płyn rdzeniowo mózgowy w celu wykluczenia zapalenia mózgu. Czy Wy tez mieliscie takie badania ?
nie ja nie miałam...dobrze ze chca poszerzyc diagnostykę różnicową im wiecej badań tym wiecej bedziecie wiedzieć. Moze warto zasugerować badanie PET...napiszcie jak bedziecie juz wiedzieć jakie wyniki. Ciekawy i nieoczywisty przypadek. Trzymsmy kciki aby sie szybko wyjasniło...
gość
11-08-2022, 20:29:10

Gość 2022-08-11 13:45:02
Gość 2022-08-11 10:17:47
nie ja nie miałam...dobrze ze chca poszerzyc diagnostykę różnicową im wiecej badań tym wiecej bedziecie wiedzieć. Moze warto zasugerować badanie PET...napiszcie jak bedziecie juz wiedzieć jakie wyniki. Ciekawy i nieoczywisty przypadek. Trzymsmy kciki aby sie szybko wyjasniło...[/CYTAT
W płynie rdzeniowo kręgowym są obecne komórki zapalne. Podali sterydy. Czekamy na wynik przeciwciał i wirusologii. Nadal utrzymuje się gorączka 37,5 czy to norlamny objaw w guzach mózgu ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: