Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-08-2022, 15:33:46

Gość 2022-08-07 17:41:33
Dr furtak wojskowy szpital Bydgoszcz/nr tel 604104065 /czwartek prywatnie jeśli się nie dostaniecie na ten czwartek to i tak jedcie czekajcie na poczekalni aż wszyscy pójdą i wtedy ublagacie o wizytę. Weźcie wszystkie papiery mr wszystko.664387583 to do sekretarki Furtaka,ale nawet gdy nie będzie miejsca to jedcie tak jak pisałam czekać do końca az ludzie wyjdą.Dajcie znać w piątek proszę.
Powodzenia i to jest kierownik oddziału złoty człowiek z całego Europy są tam ludzie
Bardzo Ci dziękuje. Doktor ma już nasz obraz. Niestety wysłałam transferem i powiedział ze na tych obrazach nie widzi możliwości zdobienia nawet biopsji. Jesteśmy załamani. Poprosił o płytkę i być może na tej płytce będzie lepszy obraz. Znasz może jeszcze kogos kto mógłby pomoc ? Nie wiemy nawet co to za guz. Tylko ze jest w pniu mózgu graniczy z komora IV. Na rezonansie napisane ze jest to zmiana niecharakterystyczna i po podaniu kontrastu wzmocniły się naczynia wokół. ( należy uwzględnić gwiazdziaka)Jesteśmy zainteresowani nawet leczeniem za granica tylko szukamy kontaktów i pomocy. Czy są tu ludzie którzy mieli nieoperacyjne guzy i udało się znaleźć jakaś inna metodę leczenia ?
gość
08-08-2022, 15:38:49

Gość 2022-08-08 08:18:33
Gość 2022-08-07 11:30:30
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje kontaktu do lekarzy którzy mogą podjąć sie operacji pnia mózgu. ( jeszcze nie jest rozpoznany podejrzewają gwiazdziaka ale nie wzmocnił sie w RMI ) bardzo mi zależy na kim najlepszym. Moja przyjaciółka jest jednym z niewielu specjalistów którzy operują oczy wcześniakom. Takiego fachowca świat nie może stracić. Czy jest tu ktos kto miał podobny przypadek i wyszedł z tego ? Jaki specjalista oprócz furtaka bo z nim już kontakcie nawiązałam mógłby pomoc.
oczywiscie byly takie przypadkk na forum, prosze poczytac wsrwcz. Prosze sprobowac u prof Mandat i dr Szczepanek
Prosze napisa z ktorej czesci polski. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
Ogromnie jestem wdzięczna za odpowiedz. Jesteśmy z Poznania ale odległość leczenia przestała mieć znaczenie. Liczy się tylko ktos kto mógłby nam pomoc i wykonać biopsje 🙄
gość
08-08-2022, 20:17:21

W tym miejscu biopsje??
A Hanower? Wyślijcie tez tam plyte
Szpital Uniwersytecki w Hanowerze przyjmuje pacjentów z innych krajów do diagnostyki i leczenia, którzy mogą być pierwszymi, którzy biorą udział w badaniach naukowych prowadzonych na uniwersytecie. Poczytajcie
gość
08-08-2022, 20:20:33

Szwajcaria!!! Piszcie tez tam
gość
08-08-2022, 20:22:57

Paolo Decuzzi/wlochy
gość
08-08-2022, 20:26:32

Tubingen - miejsca, gdzie mają najlepszy sprzęt i największe doświadczenie w operowaniu guzów mózgu.
gość
08-08-2022, 20:28:59

Monterrey w Meksyku.
gość
09-08-2022, 06:14:42

Hej! Mamy w Polsce świetnych neurochirurgów jeśli wysle pani cała dokumentację do kilku lekarzy z pewnością będzie jakaś pozytywna odpowiedź .Tu na forum nazwisk doskonałych lekarzy jest wielu.trzeba tylko poczytać są w Polsce również prywatne szpitale m.in.Szpital Vital-Medic w Kluczborku tam przede wszystkim usuwają glejaki.Trzeba pukać do wszystkich możliwych drzwi.Pozdrawiam
gość
09-08-2022, 07:39:17

Czy ktokolwiek dysponuje adresem do dr ząbka ?
gość
09-08-2022, 09:06:29

Gość 2022-08-08 17:38:49
Gość 2022-08-08 08:18:33
Gość 2022-08-07 11:30:30
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje kontaktu do lekarzy którzy mogą podjąć sie operacji pnia mózgu. ( jeszcze nie jest rozpoznany podejrzewają gwiazdziaka ale nie wzmocnił sie w RMI ) bardzo mi zależy na kim najlepszym. Moja przyjaciółka jest jednym z niewielu specjalistów którzy operują oczy wcześniakom. Takiego fachowca świat nie może stracić. Czy jest tu ktos kto miał podobny przypadek i wyszedł z tego ? Jaki specjalista oprócz furtaka bo z nim już kontakcie nawiązałam mógłby pomoc.
oczywiscie byly takie przypadkk na forum, prosze poczytac wsrwcz. Prosze sprobowac u prof Mandat i dr Szczepanek
Prosze napisa z ktorej czesci polski. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
Ogromnie jestem wdzięczna za odpowiedz. Jesteśmy z Poznania ale odległość leczenia przestała mieć znaczenie. Liczy się tylko ktos kto mógłby nam pomoc i wykonać biopsje 🙄
prof Marchel polecam. Prosze wstawic opis. Zawsze piszą że coś podejrzewają a ktorys z neurochirurgów wspomniał o wysciólczaku??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama: