Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
22-03-2022, 06:40:45

Witam Cie, a może spróbuj w klinice Heidelberg. Ja miałam tam robione wycenę na operacje, bo drugiej operacji nie chciał się nikt podjąć w Polsce , aż po roku przerzucanek - szukania pomocy jednak się udało . Tam musisz wysłać przetłumaczona dokumentcje wszystkie plyty- zrobią konsylium, wycenę. Mi wycenili na 23 tys euro .
Gość 2022-03-21 20:41:04
Gość 2022-03-21 20:24:56
Witam czy Państwo ktorzy czekali na dr Furtaka na operacje i mieli konsultacje u dr Tabakov nadal czekają?? Jak samoppczucie męża.
Niestety czekamy dalej. Dr Tabakov powiedział, że nie podejmie się operacji, bo biopsja która była wykonana niestety była źle przeprowadzona i bardzo skomplikowała dojście do guza. Zasugerował nam bardzo kosztowną operację w Szwajcarii. Dlatego jesteśmy dalej w punkcie wyjścia i czekamy na jakiekolwiek wieści od dr Furtaka, który utrzymuje że podejmie się operacji.
Narzeczony już prawie nie chodzi, podłamał się ale czekamy dalej.
gość
22-03-2022, 08:57:52

Biopsja była w czerwcu 2021r, która niestety nic nie wykazała, bo za mała próbka został pobrana do badania. Niestety to źle przeprowadzona biopsja skomplikowała na tyle stan narzeczonego, że najlepsi specjaliści w Polce boją się tego podjąć. Nasza nadzieja jest w dr. Furtaku. Wie, że to będzie skomplikowana operacja a mimo to chce się podjąć ale nie podaje jeszcze terminu. Dzwonimy i piszemy do niego bardzo często, więc pozostaje tylko czekać. Jeżeli nie to będziemy próbować za granicą. Proponowana Szwajcaria- Zurrich klinika Hirslanden, z tego co słyszeliśmy to koszt ok pół mln złotych.
Dziękuję za polecenie innych klinik, też pewnie spróbujemy jak nie uda się w Polsce.
gość
22-03-2022, 09:10:09

bd sie modlic zeby operacja byla jak najszybciej i pozytywnym wynikiem. Pozdrawiam
Początkująca
22-03-2022, 09:16:31

Współczuję wam tej niewiadomej, przez rok czasu jak nie wiedziałam co ze mna będzie bo kierowali mnie od onkologa do neurochiruga.... to co wtedy przeżyłam , ta niewiadoma - jest to nie do opisania. Życzę wam dużo siły, oby wkoncu byla wiadoma co dalej. Wiem co czujecie, ale musicie być silni. Wierzę, że wkrótce dostaniecie lepsze wieści. To bardzo duża wycena , w klinice Heidelberg na prawie 99 tys euro to wycenili mi terapię ciężkimi jonami i protonami. Tam o tyle jest dobrze -ze za konsultacje i konsylium nie płacisz nic. Jedyny koszt jaki ponosisz to przetłumaczenie całej dokumentacji u jakiegoś tłumacza medycznego, którego ty sobie szukasz ja znalazlam na olx wtedy i mi to dobrze przetłumaczył, że nie było problemu i musisz wysłać płyty z badaniami. Chcą wszystko od początku jak się zaczęło, wszystkie rezonanse opisy itd. Może warto wtedy też tam spróbować bo różnica co do operacji ogromną. A ta kilknika jest jedną z najlepszych na całe Niemcy i nie tylko. Na szczecie ja miałam ten fart,ze mam rodzinę w Niemczech w świecie lekarskim i każdy tam polecał, że jak coś to tam będę w bezpiecznych rękach. Bo są też wybitni Profesorowie.
Ale wierzmy, że uda się w Polsce i że szybko dostaniecie lepsze wieści.
Całym sercem z Wami i jeszcze raz dużo sił.
Gość 2022-03-22 09:57:52
Biopsja była w czerwcu 2021r, która niestety nic nie wykazała, bo za mała próbka został pobrana do badania. Niestety to źle przeprowadzona biopsja skomplikowała na tyle stan narzeczonego, że najlepsi specjaliści w Polce boją się tego podjąć. Nasza nadzieja jest w dr. Furtaku. Wie, że to będzie skomplikowana operacja a mimo to chce się podjąć ale nie podaje jeszcze terminu. Dzwonimy i piszemy do niego bardzo często, więc pozostaje tylko czekać. Jeżeli nie to będziemy próbować za granicą. Proponowana Szwajcaria- Zurrich klinika Hirslanden, z tego co słyszeliśmy to koszt ok pół mln złotych.
Dziękuję za polecenie innych klinik, też pewnie spróbujemy jak nie uda się w Polsce.
gość
22-03-2022, 09:54:57

Boze czytam i widzę ze każdy tu po ogromnych przejściach jak i ja. Modlę się o nazyczonego,wierze ze w niedługim czasie wszystko będzie ustalone ze wruci do zdrowia. Ja tez mam dość tych porannych wymiotów,cały świat mi później jeździ,muszę z godzinę poleżeć i znów sprubowac wstać. Bóle głowy są codziennie,modlę się by to było od nerwow w przyszła środę mr i opis później lekarz.na sama myśl o tym to tylko biegnę do toalety,poważnie.
Nie dosyć ze tak ciężko jest na tym świecie to jeszcze choroby,dzieci,starszych,młodych nas.
Najgorsze ze w głowie sobie wszystko układam,układam im życie bezdennie już. Nie wiem czemu ale od pewnego czasu tak już mam.
Całym sercem i waszymi nerwami niepewnością strachem,cholernym strachem jestem z wami doskonale to znam,chyba aż za dobrze. Ściskam ściska was M z ie.💗
gość
22-03-2022, 10:27:03

Mam takie tylko pytanie,czy czasem twój nazyczonego nie jest i Ty z irlandi?
Bo coś ostatnio słyszałam o mężczyźnie który tez jak my zmaga się z guzami,jeśli to wy daj znać z jakiego miasta jesteście w irlandi. Raz jeszcze pozdrawiam i jestem z wami. M z ie.
gość
22-03-2022, 10:54:31

Proszę spróbować u Doktora Górskiego, może sie uda Państwu. Proszę zadzwonić na Świetlików w Warszawie gdzie on przyjmuje i poprosić o przyjecie na wizytę. Pozdrawiam Karolina
gość
22-03-2022, 12:13:14

Gość 2022-03-22 11:27:03
Mam takie tylko pytanie,czy czasem twój nazyczonego nie jest i Ty z irlandi?
Bo coś ostatnio słyszałam o mężczyźnie który tez jak my zmaga się z guzami,jeśli to wy daj znać z jakiego miasta jesteście w irlandi. Raz jeszcze pozdrawiam i jestem z wami. M z ie.[/CY
Nie jesteśmy z Irlandii. Mieszkamy w Polsce.
Dziękujemy Wam wszystkim za dobre słowa. Będziemy próbować gdzie tylko się da <3
gość
22-03-2022, 12:38:37

Jestem z tobą,tak bardzo bardzo was rozumiem,co do tego ze z irlandi właśnie szukam tej osoby bo wiem ze w podobnej sytuacji.
Pisz gdy tylko coś będzie wiadomo kochana. Pa
M z ie
gość
23-03-2022, 10:07:26

kurcze to wspolczuje. W zasadzie to Ci co robili biopsje powinni reoperowac bo to naprawianie swoich błędów...choć jak tak spartaczyli biopsje to lepiej od nich z daleka. To mysle ze podpada pod kategorie błedu medycznego. Prosze powiedziec kto robil biopsje to bedziemy omijać szerokim łukiem. Prosze poczytac o dr Górskim z Warszawy on lubi wyzwania moze on sie podejmie. Trzeba działać. Jest duze prawdopodobienstwo że niedowlady powstale przed operacja raczej juz zostaną.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: