Reklama:

wyściółczak? (3356)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
16-02-2022, 20:32:42

Gość 2022-02-16 18:32:39
samolot75 2022-02-16 11:04:04
Odebrałem wynik: KI67 - do 3%.
Teraz jeszcze rezonans 3.03 i konsultacja z prof. Tabakov 17.03.
Pozdrawiam wszystkich, dużo dobrych wyników i zdrówka.
Tomek
Tomek to super wynik!!! Powiedz jak sie czujesz???
Idę do przodu.
Jest coraz lepiej. Rehabilitacja pomaga, samozaparcie i praca z sobą samym też.
gość
16-02-2022, 21:53:11

Brawa dla Tomasza!!!
Super do wakacji będzie rewelacyjnie,bardzo się cieszę. Mi ie
Wtajemniczona
16-02-2022, 22:46:19

Dokładnie Madziu, brawo dla Tomka
Oby do przodu.
Zawsze jest strach przed ale później już z górki.
Życzę pierwszych fiokołków we wakacje
Paula
gość
18-02-2022, 13:19:54

Gość 2022-02-15 21:07:26
Właśnie jak sie wszyscy czują po niedawnych operacjach??
Ja czuję się raczej dobrze, chociaż mam problemy z żołądkiem po operacji, ale mniejsza o to. Czucie w nogach pomalutku coraz lepsze, w prawej dłoni tez jest już poprawam. Z optymizmem patrze w przyszłość :D
Dostałem dzisiaj wyniki. Wyściólczak II stopnia złośliwości, współczynnik ki67 5%. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam
Damian
gość
18-02-2022, 19:31:35

Gość 2022-02-18 14:19:54
Ja czuję się raczej dobrze, chociaż mam problemy z żołądkiem po operacji, ale mniejsza o to. Czucie
w nogach pomalutku coraz lepsze, w prawej dłoni tez jest już poprawam. Z optymizmem patrze w przyszłość :D
Dostałem dzisiaj wyniki. Wyściólczak II stopnia złośliwości, współczynnik ki67 5%. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam
Damian
To dobrze rokuje wywciolczaki 2 stopnia to najlepiej rokujace guzy ki tez nie jest wysokie wiec tylko pozytywnie patrzecw przyszlosc. Mowili lekarze czy bd potrzebna radioterapia ?
gość
19-02-2022, 08:19:06

Gość 2022-02-03 06:48:07
samolot75 2022-02-02 22:39:21
Grzesiek, do przodu. Trzymam kciuki. Czekam na dobre wieści.
Pozdrawiam. Tomek
A jak Ty się czujesz Tomku? Śledzę forum od jakiegoś czasu i wiem, że jesteś po operacji u dr. Tabakowa. Ja z narzeczonym czekamy na konsultacje u niego ( guz śródrdzeniowy th3-th5). Na operację u dr Furtaka czekamy już pół roku i dlatego szukamy alternatywy.
Pozdrawiam Was wszystkich
czy w koncu udalo sie skontaktowac z innym neurochirurgiem czy czekacie na dr Furtaka?? Jak sie czuje mąż??
gość
19-02-2022, 13:55:22

Gość 2022-02-18 14:19:54
Ja czuję się raczej dobrze, chociaż mam problemy z żołądkiem po operacji, ale mniejsza o to. Czucie w nogach pomalutku coraz lepsze, w prawej dłoni tez jest już poprawam. Z optymizmem patrze w przyszłość :D
Damian
Damian masz jakąś rehabilitację
gość
19-02-2022, 14:31:45

Gość 2022-02-19 09:19:06
Pozdrawiam. Tomek
A jak Ty się czujesz Tomku? Śledzę forum od jakiegoś czasu i wiem, że jesteś po operacji u dr. Tabakowa. Ja z narzeczonym czekamy na konsultacje u niego ( guz śródrdzeniowy th3-th5). Na operację u dr Furtaka czekamy już pół roku i dlatego szukamy alternatywy.
czy w koncu udalo sie skontaktowac z innym neurochirurgiem czy czekacie na dr Furtaka?? Jak sie czuje mąż??
Dr Furtak mówił, że chciałby operować narzeczonego przełom lutego a marca ale niestety przez brak anestezjologów nie ma żadnych operacji. Tak czy siak 3 marca jedziemy do Wrocławia do dr Tabakowa na konsultacje. Może tam uda się szybciej, bo narzeczony czuje się coraz gorzej i coraz większe niedowłady są. W zasadzie już sam nie chodzi.
Pozdrawiamy
gość
19-02-2022, 15:48:59

prosze sie konsultowac rowniez z dr Gorskim operacja pani narzeczonego powinna byc jak najszybciej
gość
19-02-2022, 18:19:12

Gość 2022-02-19 15:31:45
Gość 2022-02-19 09:19:06
Pozdrawiam. Tomek
Dr Furtak mówił, że chciałby operować narzeczonego przełom lutego a marca ale niestety przez brak anestezjologów nie ma żadnych operacji. Tak czy siak 3 marca jedziemy do Wrocławia do dr Tabakowa na konsultacje. Może tam uda się szybciej, bo narzeczony czuje się coraz gorzej i coraz większe niedowłady są. W zasadzie już sam nie chodzi.
Pozdrawiamy[/CYTAT Wspolczuje!!! Czy robili Państwo MRI i czy guz rosnie??? Nasilenie objawow i niedowladów powinno przyspieszyć termin operacji. Juz Panstwo niedużo ryzykują skoro juz są niedowlady. Zobaczą Panstwo po konsultacji z dr Tabakov...to tez światowej sławy neurochirurg. Trzeba walczyc. Z całego serca życze Panstwu wytrwałosci i szybkiego terminu operacji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ciag daszy ...badania Mri glowy
Mam pytanie czy ten wynik MRI glowy jest do dalszej konsultacji lekarskiej tzn: neurologa czy neurochirga... Dostałam skierowanie na MRI glowy z kontrastem od laryngologa ponieważ od ponad 1 roku mam problem z lewym uchem bo słyszę cały czas pulsowanie nic poza tym i zaczynam się martwić czy to nie jest faktycznie tetniak?
gość
nietypowy ból głowy - brak diagnozy
Cześć, piszę, bo od października 2024 mój mąż zmaga się z nietypowymi bólami głowy i jesteśmy już trochę bezradni. Może ktoś miał podobne doświadczenia i mógłby się podzielić? Objawy: ból głowy zawsze po prawej stronie, zmiennie: potylica lub skroń/nad uchem, kilka razy dziennie, także w nocy, niezależny od wysiłku czy pozycji, dodatkowo: senność, brak energii, drętwienie 4. i 5. palca obu rąk (głównie w nocy/nad ranem), częste drętwienie skóry między łopatkami. Badania dotychczas: TK/MR głowy i szyi, punkcja lędźwiowa, doppler, zatoki, dno oka – wszystko w normie, RTG szyi: dyskopatia C5–C7, EMG: wydłużona latencja fali F (sugeruje demielinizację korzeni), badania krwi: w normie, borelioza niejednoznaczna. Leczenie: bez efektu: pregabalina, amitryptylina, B12, Sirdalud, blokady nerwów, fizjoterapia, osteopatia, marihuana medyczna. czekamy na zabieg termolezji. Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Albo możecie polecić specjalistę (neurologa/kliniki bólu) w Polsce lub w Niemczech, który faktycznie zajmuje się takimi przypadkami? Każda wskazówka będzie dla nas bardzo cenna 🙏
gość
Tczy neurotop mogę zmienić na Trileptal?
Cześć wszystkim. Mam pytanie. Czy z neurotopu mogę przejść na trileptal?. Ponieważ po neurotopue stałem się aseksualny
gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
Reklama: