Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-11-2021, 12:28:00

Odezwał się Doktor Dziedzic, wysłałem mu opis i wynik z płyty. Odpisał że podejmie się operacji i że mam duże szanse na przeżycie. Jednocześnie zaznaczył że nie jest pewny czy to wyściółczak - bo obraz z rezonansu nie odpowiada wyściółczakowi bardziej lokalizacja. Bierze też pod uwagę "osłoniaka: i "brodawczaka splotu" ... grzesiek
gość
21-11-2021, 15:07:58

Grzegorz zanim zgodzisz sie na operacje napewno bedziesz wymagac od tego dr skierowania na inne badania stwierdzajace jaki rodzaj guza u Ciebie wyrosl.
Juz oferuje operacje , to zbyt pochopna decyzja
gość
21-11-2021, 15:24:18

Gość 2021-11-21 16:07:58
Grzegorz zanim zgodzisz sie na operacje napewno bedziesz wymagac od tego dr skierowania na inne badania stwierdzajace jaki rodzaj guza u Ciebie wyrosl.
z obrazu MRI zawsze to są przypuszczenia jaki to rodzaj guza. Nie koniecznie wiec lekarz zaleci kolejne badania rozstrzygajace bo takich po prostu nie ma. Mozna powtarzac MRI ale zawsze to są przypuszczenia. Ja jestem takim przykladem. Do końca nie wiadomo co to jest. Konsultowalam sie z najepszymi w kraju ale tez i za granicą. Byłam tez o dr Dziedzica zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie mino ze nie chciał sie podjac operacji.
gość
21-11-2021, 15:43:17

Kto Cie operował i co to było?
Gość 2021-11-21 16:24:18
Gość 2021-11-21 16:07:58
z obrazu MRI zawsze to są przypuszczenia jaki to rodzaj guza. Nie koniecznie wiec lekarz zaleci kolejne badania rozstrzygajace bo takich po prostu nie ma. Mozna powtarzac MRI ale zawsze to są przypuszczenia. Ja jestem takim przykladem. Do końca nie wiadomo co to jest. Konsultowalam sie z najepszymi w kraju ale tez i za granicą. Byłam tez o dr Dziedzica zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie mino ze nie chciał sie podjac operacji.
gość
21-11-2021, 16:55:11

Gość 2021-11-21 13:28:00
Odezwał się Doktor Dziedzic, wysłałem mu opis i wynik z płyty. Odpisał że podejmie się operacji i że mam duże szanse na przeżycie. Jednocześnie zaznaczył że nie jest pewny czy to wyściółczak - bo obraz z rezonansu nie odpowiada wyściółczakowi bardziej lokalizacja. Bierze też pod uwagę "osłoniaka: i "brodawczaka splotu" ... grzesiek
Hej, Doktor Dziedzic to bardzo dobry doktor, leczyłam sie w Krakowie z pacjentem operowanym przez Doktora. Pacjent mial nowotwor mozgu, byl przytomny podczas operacji, na bloku operacyjnym byl obecny rowniez onkolog. Operacja sie zakonczyla sukcesem, pacjent bez ubytkow neurologicznych. Pozdrawiam Karolina
gość
21-11-2021, 20:46:48

Witaj. Znam Twoją historie z grupy na fb. Jeśli dr. Dziedzic chce wycinać to wie co robi. To bardzo dobry fachowiec . Zaufaj. Mozesz jeszcze rozmawiać z innymi neurochirurgami i dociekac czy jest szansa na całkowi re wycięcie. Pozdrawiam. Agnieszka B.
gość
21-11-2021, 20:54:49

Grzegorzu. Jeśli chcesz porozmawiać pisz na priv. A .B
gość
21-11-2021, 23:15:43

Jak mozesz tak odciagac a w czym ty jestes lepszy od nas , lekarzem nie jestes
Kazdy Grzesiowi tutaj doradza pociesza a czemu to na osobnosci to nie w porzadku wobec innych, to niegrzecznie .
Grzesiek zostanie z nami a my z nim do konca w kupie sila
gość
22-11-2021, 06:58:50

Gość 2021-11-22 00:15:43
Jak mozesz tak odciagac a w czym ty jestes lepszy od nas , lekarzem nie jestes
Kazdy Grzesiowi tutaj doradza pociesza a czemu to na osobnosci to nie w porzadku wobec innych, to niegrzecznie .
Grzesiek zostanie z nami a my z nim do konca w kupie sila
prosze o zrozumienie i wzajemna tolerancje. Moze niektorzy nie chca wszystkiego pisac na forum. Dajmy wybór. Nie atakujmy siebie tylko wspierajmy. Mi osobiscie noe przeszkadza ze ktos z kims pisze dodatkowo prywatnie i nie uwazam że to nieładnie z ich strony. Pozdrawiam
gość
22-11-2021, 07:40:56

Nie chodzi mi o odciąganie kogokolwiek od grupy. Widzę, że Grzesiek szuka wszelkich informacji wszędzie gdzie się da . Jest spanikowany. Towarzyszyłam mojemu mężowi w takiej samej drodze. Obecnie jest wszystko ok ale też byliśmy na skraju rozpaczy. Moge Mu powiedzieć czego się spodziewać po operacji i jak się przygotować do tego co po nie będzie. Nie chce natomiast pisać tu wszystkiego bo zablokuję forum . Ponadto, może nikt 44nie chce tego czytać. Dlatego jeśli G ma ochotę to się z nim podzielę swoim doświadczeniem ale jeśli nie to tez rozumiem. Nie oceniajcie zbyt pochopnie innego człowieka. Życzę zdrówka wszystkim A.B.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: