Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-11-2021, 07:22:50

Gość 2021-11-19 04:05:38
Mój guz modeluje pień mózgu a nie rdzeń, to oznacza że nikt się nie podejmie wycięcia ? Jakie są szanse i co teraz robić?
prosze przejzyj dokladnie forum byly tu takie przypadki jak twoj zdaje sie że operował prof Marchel z Warszawy. Bardzo dobry specjslista. Nazwisk na forum jest mnóstwo. Raczej pisza osoby ktore byly operowane z powodzeniem i polecaja swoich operatorów. Prosze zasiegnac opinii nie jednego a co najmniej 2 dobrych. To co powiedzial panu neurolog nie jest prawdą. Operuje sie z powodzeniem rowniez guzy pnia mózgu. Oczywoscie jesli pojdziesz do " zwyklego neurochirurga" uslyszysz to co powiwdzial Ci neurolog. Wiec szkoda tracić czas trzeba od razu do najlepszych. Jesli nikt w polsce sie nie podejmie jest jeszcze dobra klinika w niemczech tez padala ta informacja na forum. Wiem jednak ze znajdziesz w Polsce specjalistę ktory Cie z powodzeniem zoperuje. Zycze wytrwalosci i zdrowia
gość
19-11-2021, 12:08:00

Gość 2021-11-19 06:58:26
A oto nr do dr.Jacek furtak Bydgoszcz-kierownik oddziału neurochirgi
604104065
A to pani sekretarka dr.Jacka Furtaka
664387583
Serdecznie państwu życzę powodzenia i jak najszybsza odpowiedz od tego otóż najsłynniejszego specjalisty.
Pozdrawiam m.z ie
Dzięki będę próbował, powiedz co Ciebie ? Bo śledziłem Twój wątek, jak zdrowie ?
gość
19-11-2021, 19:58:15

Gość 2021-11-18 21:36:58
Wróciłem od neurologa, jestem załamany. Ogladnàł rezonans i stwierdził że guz jest nieoperacyjny bo modeluje rdzeń. Mówiła że jest możliwość tylko radioterapi albo chemii. Co ja teraz mogę zrobić? Czekać na śmierć lecząc się paliatywnie ?:(
czesc nie wiem u jakiego neurologa byłeś ale moge cie pocieszyc w moim przypadku dwóch neurochirurgów mówiło ze niw ma możliwości operacji. A doktor Furtak i Górski powiedzieli ze podejma sie operacji wiec glowa do gory i działaj.
Przeczytaj forum od początku jest wiele przypadków ze wszystko sie skończyło dobrze jest ciezko ale nie mozna sie poddawac
gość
19-11-2021, 20:36:53

Trzeba bedzie Grzesiu dzwonic do sekretarki dr Furtaka bezustannie ale dopiero po 16 bo wczesniej nie odbiera, ona ustala termin wizyty do doktora
gość
20-11-2021, 10:04:39

Gość 2021-11-19 20:58:15
Gość 2021-11-18 21:36:58
Wróciłem od neurologa, jestem załamany. Ogladnàł rezonans i stwierdził że guz jest nieoperacyjny bo modeluje rdzeń. Mówiła że jest możliwość tylko radioterapi albo chemii. Co ja teraz mogę zrobić? Czekać na śmierć lecząc się paliatywnie ?:(
czesc nie wiem u jakiego neurologa byłeś ale moge cie pocieszyc w moim przypadku dwóch neurochirurgów mówiło ze niw ma możliwości operacji. A doktor Furtak i Górski powiedzieli ze podejma sie operacji wiec glowa do gory i działaj.
Przeczytaj forum od początku jest wiele przypadków ze wszystko sie skończyło dobrze jest ciezko ale nie mozna sie poddawac
Jeżeli można zapytać jaki duży był guz i gdzie ? Który stopien ? Jakie rokowania i co mówią lekarze?
gość
20-11-2021, 16:29:47

Grzegorz dzwon do Bydgoszczy nawet w sobote Pani Marta asystentka doktora pracuje i mozna dodzwonic sie .
gość
20-11-2021, 16:42:12

Mam jeszcze jedno pytanie. Co znaczy w opisie: "guz torbielowaty" czym się to różni od torbieli np? I czemu nic w moim opisie nie ma napisane o reakcji na podanie kontrastu ? Wiem chyba chce wierzyć że to pomyłka bo czuje się jak by to był sen... grzesiek
gość
20-11-2021, 17:47:33

Gość 2021-11-20 17:42:12
Mam jeszcze jedno pytanie. Co znaczy w opisie: "guz torbielowaty" czym się to różni od torbieli np? I czemu nic w moim opisie nie ma napisane o reakcji na podanie kontrastu ? Wiem chyba chce wierzyć że to pomyłka bo czuje się jak by to był sen... grzesiek
Ja tez mialam taki opis, nie wzmacnial sie po kontrascie za pierwszym razem. Poszlam gdzie indziej na rezonans i sie juz wzmacnial. Podobno niektore placowki nieprawidlowo podaja kontrast, przy pierwszym rezonansie lekarze mowili ze mam torbiel i kazali sie nie przejmować. Wysciolczaki zwykle sa otorbielowane, u mnie tak bylo. Pozdrawiam i prosze sie postarac na razie nie przejmowac i udac sie do dobrego neurochirurga. Mnie tez nie chcieli operowac. Bylam u 5, zgodzil sie tylko Doktor Gorski i Doktor Michalik. Pozdrawiam Karolina
Początkujący
20-11-2021, 18:35:10

Gość 2021-11-17 19:10:23
Dziękuję za odpowiedź, jutro mam wizytę u neurologa. Niestety mam bardzo zle przeczucia, tym bardziej że dwa lata temu miałem rezonans i nic nie wyszło. To oznacza że szybko rośnie i moje dni już są policzone:( Nie umiem sobie z tym poradzić...
Człowieku głowa do góry. Nie może Pan wpadać w taki dół. Poddanie się to najgorsze rozwiązanie. Proszę umawiać się do neurochirurga, najlepszego którego Pan znajdzie. Później walczyć o lepsze jutro. Na początku jest trudno pogodzić się z sytuacją ale kolejne dni od postawionej diagnozy dają kopa w tyłek i to pomaga. Jest lepiej. Wiem bo też to przechodziłem i przechodzę. Dużo wiary życzę. Tomek
gość
20-11-2021, 20:53:57

Proszę się nie załamywać, proszę działać. Szukać neurochirurga, który się podejmie operacji i da nadzieję. Mnie też mówiono że guz nieoperacyjny, ale znalazłam lekarza który postanowił mi pomóc. Życzę dużo samozaparcia i przede wszystkim zdrowia. Jo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: