Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-11-2021, 15:54:53

Gość 2021-11-18 16:09:56
Dlaczego ktos zaczyna przepychanke , nigdy nie padlo tutaj nazwisko dr Roli, nikt nie pisze ze byl operowany przez niego a ewidentnie jak w powiedzeniu " kazda przepioreczka swoj ogonek chwali " chodzi tutaj o preferowanie miejscowosci w ktorej sie mieszka.
co za bzdury piszesz!!!! Przytaczam fragment z tego forum :" w odcinku szyjnym c1-c5. operacje mialem w lublinie. operowal mnie ordynator radoslaw rola. przed operacja mialem niedowlad prawej reki i do tej pory z nia mam najwiekszy problem. chodze sam bez..."...tu sie ludzom pomaga nie rzuca blotem
gość
18-11-2021, 19:01:54

Po pierwsze autor postu zwraca sie z pytaniami o wysciolczaka w mozgu a nie w kregoslupie.Gro osob z tego forum bylo operowanych w Bydgoszczy przez specjalistow neurochirurgow szpitala wojskowego dr Harata i dra Furtaka ktorym nie dorownuja inni lekarze z krotszym stazem i z krotsza praktyka. Podrugie operacja na mozgu jest bardziej skomplikowana niz na kregoslupie gdzie jest latwiejszy dostep.
Jesli operacja kregoslupa nie powiedzie sie i jest paraliz to pozostaje jeszcze ratunek. Operacje guzow mozgu wykonuja najlepsi znawcy i specjalisci w kraju neurochirurdzy szpitala wojskowego w Bydgoszczy ktorzy nigdy nie zawiedli i sztuke operowania maja opracowana do perfekcji przez lata pracy.
Opinie o nich wydali pacjenci z kraju i zza granicy, we wszystkich operowanych przypadkach byly same superlatywy od pacjentow piszacych tutaj na forum.
gość
18-11-2021, 20:36:58

Wróciłem od neurologa, jestem załamany. Ogladnàł rezonans i stwierdził że guz jest nieoperacyjny bo modeluje rdzeń. Mówiła że jest możliwość tylko radioterapi albo chemii. Co ja teraz mogę zrobić? Czekać na śmierć lecząc się paliatywnie ?:(
gość
18-11-2021, 20:51:15

Gość 2021-11-18 21:36:58
Wróciłem od neurologa, jestem załamany. Ogladnàł rezonans i stwierdził że guz jest nieoperacyjny bo modeluje rdzeń. Mówiła że jest możliwość tylko radioterapi albo chemii. Co ja teraz mogę zrobić? Czekać na śmierć lecząc się paliatywnie ?:(
Prosze sie udac do dobrego neurochirurga.
gość
18-11-2021, 20:53:11

Gość 2021-11-18 20:01:54
Po pierwsze autor postu zwraca sie z pytaniami o wysciolczaka w mozgu a nie w kregoslupie.Gro osob z tego forum bylo operowanych w Bydgoszczy przez specjalistow neurochirurgow szpitala wojskowego dr Harata i dra Furtaka ktorym nie dorownuja inni lekarze z krotszym stazem i z krotsza praktyka. Podrugie operacja na mozgu jest bardziej skomplikowana niz na kregoslupie gdzie jest latwiejszy dostep.
Jesli operacja kregoslupa nie powiedzie sie i jest paraliz to pozostaje jeszcze ratunek. Operacje guzow mozgu wykonuja najlepsi znawcy i specjalisci w kraju neurochirurdzy szpitala wojskowego w Bydgoszczy ktorzy nigdy nie zawiedli i sztuke operowania maja opracowana do perfekcji przez lata pracy.
Opinie o nich wydali pacjenci z kraju i zza granicy, we wszystkich operowanych przypadkach byly same superlatywy od pacjentow piszacych tutaj na forum.
a to dziwne bo własnie dr Furtak mi powiedział ze latwiej operuje sie guzy mozgu niz rdzenia kregowego. Ja mam w rdzeniu i on nie chcial sie podjac operacji.
gość
18-11-2021, 21:06:33

Gość 2021-11-18 21:53:11
Gość 2021-11-18 20:01:54
a to dziwne bo własnie dr Furtak mi powiedział ze latwiej operuje sie guzy mozgu niz rdzenia kregowego. Ja mam w rdzeniu i on nie chcial sie podjac operacji.
Mi Doktor Gorski mowil to samo, ze trudniej rdzeń, polecam z calego serca Doktora. W Warszawie gdzie nie poszłam, czy to onkologia czy rehabilitanci, każdy o nim słyszał wiec to cos znaczy. Pozdrawiam Karolina
gość
19-11-2021, 02:00:17

Gosc 21:53
Czytaj ze zrozumieniem i nie imputuj mi czegos czego nie pisze Pisze ze latwiejszy dostep jest do otwarcia/operowania kregoslupa niz dostep do mozgu a nie ze operacja jest latwiejsza , w medycynie nie ma latwizny.
Lekarz nigdy nie powie ze jakas operacja jest latwa bo to byloby zadufanie i bufoniarstwo.Dostep do mozgu jest skomplikowany .
gość
19-11-2021, 03:05:38

Mój guz modeluje pień mózgu a nie rdzeń, to oznacza że nikt się nie podejmie wycięcia ? Jakie są szanse i co teraz robić?
gość
19-11-2021, 05:01:25

Grzegorz nie wpadaj w panike wiem ze to trudne z wlasnego doswiadczenia . Skontaktujesz sie z administracja szpitala wojskowego w Bydgoszczy z prosba o konsultacje z dr Furtakiem lub dr Haratem, dostaniesz informacje co trzeba przedstawic e- mail lub Fax zanim nastapi wizyta. Napewno Tomografia lub Rezonans Magnetyczny.
Ci neurochirurdzy podejmuja sie trudnych operacji na mozgu i wygrywaja walke z guzami , bedzie dobrze jestesmy z Toba , wiele osob poleca tych lekarzy bo sa wspanialymi fachowcami i znawcami sztuki operowania guzow mozgu.
gość
19-11-2021, 05:58:26

A oto nr do dr.Jacek furtak Bydgoszcz-kierownik oddziału neurochirgi
604104065
A to pani sekretarka dr.Jacka Furtaka
664387583
Serdecznie państwu życzę powodzenia i jak najszybsza odpowiedz od tego otóż najsłynniejszego specjalisty.
Pozdrawiam m.z ie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: