Reklama:

wyściółczak? (3290)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-11-2021, 17:25:31

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-11-2021, 18:10:23

Dziękuję za odpowiedź, jutro mam wizytę u neurologa. Niestety mam bardzo zle przeczucia, tym bardziej że dwa lata temu miałem rezonans i nic nie wyszło. To oznacza że szybko rośnie i moje dni już są policzone:( Nie umiem sobie z tym poradzić...
gość
17-11-2021, 19:55:56

Gość 2021-11-17 19:10:23
Dziękuję za odpowiedź, jutro mam wizytę u neurologa. Niestety mam bardzo zle przeczucia, tym bardziej że dwa lata temu miałem rezonans i nic nie wyszło. To oznacza że szybko rośnie i moje dni już są policzone:( Nie umiem sobie z tym poradzić...
prosze sie nie martwić na zapas. Mi tez opisali w 1 kolejnosci wysciolczaka kolejne badania nie potwierdzily tego i teraz lekarze mowia ze to naczyniak. Prosze sie wiec nie denerwować. Prosze się umowic do neurochirurga i to dobrego. Neurolog niewiele pomoże. Prosze zamiescic opis...bedzie latwiej cos doradzic. Yeraz najwazniejsze to znaleźć dobrego lekarza. Na forum padalo wiele nazwisk. Mamy swietnych neurochirurgow z jakiej czesci polski Pan jest??prosze do nas pisać ja na tym forum znalazłam wielkie pocieszenie. Tu sa osoby ktore przeżywają przeżywali to co Pan teraz kazdy chetnie wesprze i pomoże.
gość
17-11-2021, 20:16:32

Pierwsza wizyta u neurologa juz jutro to wspaniala wiadomosc .
Swiatowej slawy neurochirurdzy pracuja w wojskowym szpitalu w Bydgoszczy dr Furtak i dr Harat. Wspaniali znawcy sztuki operowania wysciolczakow mozgu i kregoslupa. Nie istotne gdzie mieszkasz warto dla zdrowia skontaktowac sie z nimi jak potwierdzi sie ze to ependymoma. Pani M z Irlandii byla operowana przez dr Furtaka . Znajde jej posty to podrzuce strony .Nie warto zamartwiiac sie na zapas . Trzymam kciuki daj znac po wizycie.K
gość
18-11-2021, 06:55:28

Jestem z małopolski, tu chyba nie ma nikogo kto dobrze operuje. Całą noc nie spałem, czytałem i z minuty na minutę zdawałem sobie sprawę że moje życie się powoli kończy. Czytałem o przypadkach z guzem w IV komorze, jakie to ryzyko i jak się ludzie czują po. Czytałem o przeżywalności i wznowach w tym miejscu. Jaki jest sens żyć?
gość
18-11-2021, 07:38:27

Jeśli chodzi i Małopolskę to o prof. dr hab. n. med. Andrzeju Maciejczaku słyszałem wiele dobrych opinii. Może warto się skonsultować. Z tego co wiem przyjmuje w Tarnowie i chyba czasem też w Krakowie. Wiem z własnego doświadczenia, że to bardzo trudne ale proszę postarać się nie denerwować, to w niczym nie pomaga. Lepiej skupić się na poszukiwaniu dobrego neurochirurga. Na forum znajdzie Pan wiele nazwisk.
A.
gość
18-11-2021, 07:40:59

W małopolsce jest neurochirurg z dobrymi opiniami, przyjmuje w szpitalu sw Rafała w Krakowie oraz w Tarnowie - prof. dr hab. n. med. Andrzej Maciejczak. Jest również dr Ryszard Czepko - też szpital sw Rafała.
Blisko jest na Śląsk- pojawiały się tu już nazwiska rożnych lekarzy, internet przyjmie wszystko ale trzeba konsultować się z wieloma dobrymi specjalistami i przede wszystkim nie poddawać się! Życzę wszystkiego dobrego!
gość
18-11-2021, 12:18:49

To dalej ja - przedstawie się jestem Grzesiek. Wyślę dokładny opis z rezonansu: " W tylnej jamie po prawej , w topografii prawego otworu Luschki widoczny jest torbielowaty guz o wymiarach 32 x 25 mm (ax.) i 33 mm (cor.) Guz poszerza otwór Luschki i nieznacznie wpukla się do zbiornika móżdżkowo-rdzeniowego i otworu wielkiego. Obraz sugeruje w pierwszej kolejności ependymoma."
Czy ktoś z was miał tak dużego i tak umiejscowionego guza ? Czy dało się go operować ? Czy to musi być wycinane ? Szukam kogoś kto na to popatrzy ale Ci polecani przez was neurochirurdzy są nieosiągalni w tym roku, czy taka zmiana wygląda na bardzo niebezpieczną i pilną ? Udało mi się zapisać na 8 grudnia do profesora Ładzińskiego w Sosnowcu. Proszę błagam - pomóżcie :(
gość
18-11-2021, 13:00:40

Gość 2021-11-18 13:18:49
To dalej ja - przedstawie się jestem Grzesiek. Wyślę dokładny opis z rezonansu: " W tylnej jamie po prawej , w topografii prawego otworu Luschki widoczny jest torbielowaty guz o wymiarach 32 x 25 mm (ax.) i 33 mm (cor.) Guz poszerza otwór Luschki i nieznacznie wpukla się do zbiornika móżdżkowo-rdzeniowego i otworu wielkiego. Obraz sugeruje w pierwszej kolejności ependymoma."
Czy ktoś z was miał tak dużego i tak umiejscowionego guza ? Czy dało się go operować ? Czy to musi być wycinane ? Szukam kogoś kto na to popatrzy ale Ci polecani przez was neurochirurdzy są nieosiągalni w tym roku, czy taka zmiana wygląda na bardzo niebezpieczną i pilną ? Udało mi się zapisać na 8 grudnia do profesora Ładzińskiego w Sosnowcu. Proszę błagam - pomóżcie :(
wysciólczaki bardzo wolno rosną wiec jest czas sie skonsltować naprawde dobrymi. Prosze dzwonic i sie dopytywac o dodatkiwe terminy. Czasem udaje sie szybko dostać. Prosze czytac tylko naukowe artykuły żadnych informacji w szeroko "pojetej sieci" jest tam stek bzdur! W pama wieku rokowanie jest bardzo dobre jesli nastapi całkowita resekcja. Wcale nie musza wycinac moga na piczatek zalecic obserwacje tym bardziej ze nie na objawow. Mozliwe jest calkowite wyleczenie. Prosze byc dobrej mysli. Kazdy z nas to przezywał. Czas pozwala sie do tej diagnozy przyzwyczaic. Polecam prof. Rola z Lublina super fachowiec operowal bardzo trudne przypadki rowniez z tego forum.
gość
18-11-2021, 15:09:56

Dlaczego ktos zaczyna przepychanke , nigdy nie padlo tutaj nazwisko dr Roli, nikt nie pisze ze byl operowany przez niego a ewidentnie jak w powiedzeniu " kazda przepioreczka swoj ogonek chwali " chodzi tutaj o preferowanie miejscowosci w ktorej sie mieszka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: