Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-04-2021, 19:33:41

Gość 2021-04-07 20:56:26
A czy przy tak małym rozmiarze srednuca 3.5 jest szansa na unikniecie operacji ? Niestety do prof. Sagan nie ma szans się dostac.Głownie przyjmuje tylko dzieci.Jego współpravownicy z oddziału tez maja odlegle terminy.Najszybciej udało mi sie zapisać na czerwiec do jego wspólpracownika.wiem, ze rzadkie przypadki konsultuja z profe***m,Pani z rejestracji pytala czy jest złosliwy. Nie potrafilam odpowiedziec na pytanie bo lekarz nic sie nie odezwał.Ale chyba przy tak malej zmianie powinien być łagodny? Przez covid terminy wszedzie odległe.
Justyna
trudno ocenic czy jest złośliwy czy nie bez badań ...aż dziw że pani z rejestracji pytała ( trzeba bylo powiedziwć ze Pani z fusow nie wróży). Przy tskich małych rizmiarach nikt z dnia na dzien nie operuje bo owracja jest obardzona bardzo dużym ryzykiem. A może państwo przyjada do Warszawy tu terminy znacznie szybsze.
gość
07-04-2021, 20:01:04

Nie wiem czy pacjentka zechce taki kawał drogi. Do Szczecina 100 km jest niechetna.Neurochirurg ktory kierowal na rezonans z kontrastem na podsawie badania bez kontasru w rozpoznanou napisal lagodne nowotwory głowy i centralnego ukladu nerwowego wykluczyc wysciólczaka.Skierowanie nie miało trybu pilnego.Ale ew. poprosze o namiary ns Warszawe moze sie przydadza
gość
07-04-2021, 21:16:21

Gość 2021-04-07 22:01:04
Nie wiem czy pacjentka zechce taki kawał drogi. Do Szczecina 100 km jest niechetna.Neurochirurg ktory kierowal na rezonans z kontrastem na podsawie badania bez kontasru w rozpoznanou napisal lagodne nowotwory głowy i centralnego ukladu nerwowego wykluczyc wysciólczaka.Skierowanie nie miało trybu pilnego.Ale ew. poprosze o namiary ns Warszawe moze sie przydadza
w warszawie polecam dr Górskiego, wiem że tez prowadzi konsultacje on line trzeba wyslac do niego pliki z wynikami w przeciagu tygodnia sie odzywa z diagnoza i planem leczeniam wiec nie trzeba 2osobiscie przyjeżdzać bo i nie ma takiej potrzeby.
gość
08-04-2021, 03:46:04

Silny ból głowy po operacji 3 tyg wyscióczaka w odcinku szyjnym czy to normalne ?
Początkująca
08-04-2021, 04:55:22

Dzień dobry kochani! Czy może ktoś z Was na terenie Śląska korzystał z poradni rehabilitacyjnej? Jeśli tak proszę o polecenie . Nie wiem gdzie się udać . Najbardziej ucierpiała strona prawa od pasa w dół. Ból nie daje chwili wytchnienia. Zmieniam pozycję z leżącej na siedząca , potem kilka kroków potem na kilka minut jest dobrze i tak w kółko. Z lewej strony na prawą, z prawej na brzuch. Najgorsze są noce to już kolejna doba gdzie sen jest znikomy. Proszę o polecenie
gość
08-04-2021, 06:16:21

A mam jeszcze pytanie. Czy jesli dojdzie do ewentualnej operacji usunięcia wyściółczaka to czy zabieg jest refundowany przez NFZ
gość
08-04-2021, 06:19:50

Jest to operacja nie zabieg tylko NFZ nikt tego prywatnie w Polsce nie operuje.
gość
08-04-2021, 06:34:44

A czy są przypadki, że mały guz może wcale nie rosnąć i można będzie z tym guzem żyć bez operacji?
gość
08-04-2021, 06:54:23

MagdalenaBk93 2021-04-08 06:55:22
Dzień dobry kochani! Czy może ktoś z Was na terenie Śląska korzystał z poradni rehabilitacyjnej? Jeśli tak proszę o polecenie . Nie wiem gdzie się udać . Najbardziej ucierpiała strona prawa od pasa w dół. Ból nie daje chwili wytchnienia. Zmieniam pozycję z leżącej na siedząca , potem kilka kroków potem na kilka minut jest dobrze i tak w kółko. Z lewej strony na prawą, z prawej na brzuch. Najgorsze są noce to już kolejna doba gdzie sen jest znikomy. Proszę o polecenie
a leki??? Nie daja żednych lekow żeby usmierzyć ból?? Rozumiem z opisu ze nie ma jeszcze wynikow wycinka guza. Niestety nie jestem ze okilic Śląska i noe polwce osrodka rechabilitacj :(
gość
08-04-2021, 07:29:39

Gość 2021-04-08 05:46:04
Silny ból głowy po operacji 3 tyg wyscióczaka w odcinku szyjnym czy to normalne ?
A jest Pani przed miesiaczka ? Hormony maja wplyw na rdzen kregowy. Rdzen po operacji doznaje szoku. Mnie bardzo bolal brzuch i bardzo piersi na dlugo przed miesiaczka. Po operacji u mnie bole glowy calkowicie przeszly.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: