Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
08-04-2021, 07:39:24

Gość 2021-04-08 08:54:23
MagdalenaBk93 2021-04-08 06:55:22
Dzień dobry kochani! Czy może ktoś z Was na terenie Śląska korzystał z poradni rehabilitacyjnej? Jeśli tak proszę o polecenie . Nie wiem gdzie się udać . Najbardziej ucierpiała strona prawa od pasa w dół. Ból nie daje chwili wytchnienia. Zmieniam pozycję z leżącej na siedząca , potem kilka kroków potem na kilka minut jest dobrze i tak w kółko. Z lewej strony na prawą, z prawej na brzuch. Najgorsze są noce to już kolejna doba gdzie sen jest znikomy. Proszę o polecenie
a leki??? Nie daja żednych lekow żeby usmierzyć ból?? Rozumiem z opisu ze nie ma jeszcze wynikow wycinka guza. Niestety nie jestem ze okilic Śląska i noe polwce osrodka rechabilitacj :(
Daja, ale wiecie jakie te przeciwbólowe robią spustoszenie jeszcze nie mam wyniki za 10 dni kazali dzwonić I pytać czy już jest
gość
08-04-2021, 07:52:58

Gość 2021-04-08 08:34:44
A czy są przypadki, że mały guz może wcale nie rosnąć i można będzie z tym guzem żyć bez operacji?
Slyszalam o jednym pacjencie, ktory chodzi z guzem w rdzeniu juz kilkanascie lat i jest tylko obserwowany. Ale nie posiadam infomacji jaki to rodzaj guza jest. Musi miec Pani na uwadze, ze gdy sie guza nie wytnie nigdy nie wiadomo co to jest i jaka klasa zlosliwosci. W moim przypadku kazdy z lekarzy mowil ze jest łagodny, dopiero po wycieciu okazalo sie, ze 2 stopien zlosliwosci.
gość
08-04-2021, 08:02:09

Czy Pan/ Pani jest lekarzem? Ale jeżeli w opisie jest inf. że obraz hiperintensywny w T2 i STR ulega wzmocnieniu pokontrastowemu to może oznaczać że jest bardzo złośliwy?
gość
08-04-2021, 08:23:18

Gość 2021-04-08 10:02:09
Czy Pan/ Pani jest lekarzem? Ale jeżeli w opisie jest inf. że obraz hiperintensywny w T2 i STR ulega wzmocnieniu pokontrastowemu to może oznaczać że jest bardzo złośliwy?
Nie jestem lekarzem, na tym forum w większości wypowiadaja sie pacjenci. Najlepiej jak Pani uda sie do dobrego neurochirurga. We wczedniejszym wpisach padaly nazwiska bardzo dobrych neurochirurgow.
gość
09-04-2021, 14:02:23

Witam mam parę pytań do pani która przeszła ostatnio protonoterapie w Krakowie można prosić o kontakt ?
gość
09-04-2021, 15:21:40

Gość 2021-04-09 16:02:23
Witam mam parę pytań do pani która przeszła ostatnio protonoterapie w Krakowie można prosić o kontakt ?
Tak, prosze napisac emaila odezwe sie. Wszystko wytlumacze. Pozdrawiam
gość
09-04-2021, 16:15:36

Gość 2021-04-09 17:21:40
mrekmarek73@onet.pl
gość
09-04-2021, 17:19:57

Gość 2021-04-09 18:15:36
Gość 2021-04-09 17:21:40
mrekmarek73@onet.pl
Dostaje zwrotke, ze nieprawidlowy adres email.
gość
09-04-2021, 17:35:18

mrekmarek73@op.pl przepraszam pomyliłem
gość
11-04-2021, 05:25:41

Szukam dobrego onkologa zajmującego się wyscióczakami guzów w rdzeniu kręgowym. Ktoś zna odpowiedniego onkologa?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: