Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
18-03-2021, 14:12:04

Operował wtedy dr.Błaszczyk w Sosnowcu teraz również dr.Błaszczyk tylko w Katowicach. Chciałby Doktor usunąć wszystkie 3 i wiadomo w całości chodź jest to nie możliwe każda zmiana zaplatana jest w unerwienie "jakby weszła wkleb welny". Racja, zbierają większe pieniądze. Ciężko jest podjąć decyzję chodź wiem, że w niemieckiej klinice by pomogli jest to bardzo precyzyjna metoda, nie uszkadza zdrowych narządów, nerwów itd. Potrafią precyzyjne usunąć zmiany nawet nie widoczne, jest to 3 klinika na świecie która to ma, dużo jest o tym artykułów, oraz dużo pisze o tym jak potrafią pomóc żeby człowiek mógł być zdrowy. Nie na szczęście nic nie ma jestem sprawna w 100% chodź szczerze powiem ból towarzyszy, ale o tym mowa była że on będzie . Ja zaś należę do takich co nie potrafią usiedziec, sądzę że nawet zdrowa osobę bez takich przejść jak ja bolało by. Więc naprawdę po tamtej operacji wiem że byłam w dobrych rękach, teraz też w to dalej wierzę. Chodź strach jest, wiadomo że za każdym razem muszą poinformować co może pójść nie tak i to gdzieś tam z tylu głowy siedzi
gość
18-03-2021, 14:54:26

To prosze otworzyc zbiorke :) ja na pewno wpłacę. A te protony juz po operacji to jest jakieś wyjście. Kazdy to z codziennym lękiem sie zmaga. Cóz mozemy zrobic, pomimo wszystko walczyć. Mysi Pani teraz zrobic wszystko co do tej pory dostepne medycynie żeby sytuacja sie nie powtórzyła i zeby to bylo tylko przykrym wspomnieniem!
gość
18-03-2021, 16:23:00

Jak długo czekacie albo czekaliście na termin operacji ?
gość
18-03-2021, 17:28:21

Wszystko zależy od przypadku jeśli nic się nie dzieje czeka się dłużej jeśli jest to sprawa pilna to kwestia kilkunastu dni może 2/3 tyg. Teraz są straszne czasy dla chorych ludzi my można powiedzieć że czekaliśmy na operację z 4 mc od decyzji że lekarz się jej podejmie. Ale to wszystko przez pandemię i niefortunny zbiegi okoliczności w naszym przypadku. Zazwyczaj do 2 mc z tego co tutaj piszą
Początkująca
18-03-2021, 19:57:25

Jak tylko otworzę dam znać. Na 1 operację czekałam 2 tygodnie od dowiedzenia się ale wtedy zmiana była 1 i dużo większą. Jeśli chodzi o teraz to w lipcu się dowiedziałam o wznowie I były te zmiany dużo mniejsze, potem po pół roku zrobiliśmy rezonans kontrolny żeby zobaczyć jak zmiany szybko rosną i żeby wykluczyć przerzuty. A teraz w styczniu byłam u onkologa w lutym u neurochirurga I miałam mieć około 15 marca operację więc powiedzmy że za miesiąc już bym miała, ale mój Doktor nie mógł wtedy , a teraz rząd nasz kochany tak wymyśla, że nie wiem za ile będę mieć operację. Cały czas jestem w kontakcie z moim doktorem chciałby przed świętami, a jak się nie uda to w kwietniu będę mieć bo okresie. Gdyby nie rząd to teraz już bym była po operacji . Na szczęście mam kochanego doktora który dzwoni i pyta jak się czuje , czy dam radę jeszcze wytrzymać. Ale przeważnie tak od 2 tyg do miesiąca operację robią .
Początkująca
18-03-2021, 20:00:23

Gość 2021-03-18 18:28:21
Wszystko zależy od przypadku jeśli nic się nie dzieje czeka się dłużej jeśli jest to sprawa pilna to kwestia kilkunastu dni może 2/3 tyg. Teraz są straszne czasy dla chorych ludzi my można powiedzieć że czekaliśmy na operację z 4 mc od decyzji że lekarz się jej podejmie. Ale to wszystko przez pandemię i niefortunny zbiegi okoliczności w naszym przypadku. Zazwyczaj do 2 mc z tego co tutaj piszą
Dokładnie te czasy nie sprzyjają chorym. Gdyby nie pandemia, wszystko byłoby szybciej
gość
18-03-2021, 22:46:18

MagdalenaBk93 2021-03-18 21:00:23
Gość 2021-03-18 18:28:21
Dokładnie te czasy nie sprzyjają chorym. Gdyby nie pandemia, wszystko byłoby szybciej
Łudziłam się że w takich sytuacjach covid nie gra roli a jednak...czekam na tel kiedy i to czekanie jest najgorsze...podobno cały czas czekamy na elektrody do neuromonitorowania ale myślę że to pandemia
gość
19-03-2021, 11:45:01

Gość 2021-03-18 13:20:14
Gość 2021-03-18 10:40:57
Gość 2021-03-18 08:10:54
Chodzi to dużo przesadzone stwierdzenie niestety stawia dwa trzy kroczki. C1 th7 narazie nie ma kogo nie są wstanistanie powiedzieć czy wycięli guza w całości nie ma kontaktu z doktorem który operował on jak bd może coś powie
trzy kroki to i tak super. Z tegp co Pani pisze to guz był bardzo duży i w bardzo niebezpiecznych miejscach wiec to super że operacja sie udała i jest w stanie Pani chodzic choc kilka krokow bo mogło sie skonczyc paralizem od szyji w dól. Teraz z dnia na dzien bedzie coraz lepiej zobaczy Pani. Ppstepy moga byc na poczatku powolne ale prosze sie nie zniechcecac i rehabilitowac wszystko można cofnać. Prosze napisac jak ju bedzie Pani wiedzieć wynik. Trzymam kciuki.
Tak czytam Państwa wypowiedzi i jestem przerażona...aktualnie czekam na termin operacji, mam guza okolice rdzenia przedłużonego i C1 jestem sprawna dokuczają mi zawroty głowy i czasami utrata równowagi ale mam ochotę uciec i się gdzieś schować choć nie mogę bo mam malutkie dzieci...moja córcia zaczyna stawiać pierwsze kroki a ja nie będę mogła jej pomóc ?? Czy każdy zabieg kończy się brakiem czucia itp czy może zdarzają się cuda i tak nie jest...może ktoś się orientuje bardziej w temacie, wesprze?
Brak czucia był dzień po operacji teraz juz 3 dnia wstaje samodzielnie na nogi i jest wstanie chodzić za pomocą hodzika wiadomo pomalutku ale jest coraz lepiej czucie wraca też pomału na ciepło zimno. Jest coraz lepiej
gość
19-03-2021, 18:04:49

Gość 2021-03-19 12:45:01
Gość 2021-03-18 13:20:14
Gość 2021-03-18 10:40:57
Gość 2021-03-18 08:10:54
Chodzi to dużo przesadzone stwierdzenie niestety stawia dwa trzy kroczki. C1 th7 narazie nie ma kogo nie są wstanistanie powiedzieć czy wycięli guza w całości nie ma kontaktu z doktorem który operował on jak bd może coś powie
trzy kroki to i tak super. Z tegp co Pani pisze to guz był bardzo duży i w bardzo niebezpiecznych miejscach wiec to super że operacja sie udała i jest w stanie Pani chodzic choc kilka krokow bo mogło sie skonczyc paralizem od szyji w dól. Teraz z dnia na dzien bedzie coraz lepiej zobaczy Pani. Ppstepy moga byc na poczatku powolne ale prosze sie nie zniechcecac i rehabilitowac wszystko można cofnać. Prosze napisac jak ju bedzie Pani wiedzieć wynik. Trzymam kciuki.
Tak czytam Państwa wypowiedzi i jestem przerażona...aktualnie czekam na termin operacji, mam guza okolice rdzenia przedłużonego i C1 jestem sprawna dokuczają mi zawroty głowy i czasami utrata równowagi ale mam ochotę uciec i się gdzieś schować choć nie mogę bo mam malutkie dzieci...moja córcia zaczyna stawiać pierwsze kroki a ja nie będę mogła jej pomóc ?? Czy każdy zabieg kończy się brakiem czucia itp czy może zdarzają się cuda i tak nie jest...może ktoś się orientuje bardziej w temacie, wesprze?
Brak czucia był dzień po operacji teraz juz 3 dnia wstaje samodzielnie na nogi i jest wstanie chodzić za pomocą hodzika wiadomo pomalutku ale jest coraz lepiej czucie wraca też pomału na ciepło zimno. Jest coraz lepiej
cudownie!!! Tak sie ciesze. Zobaczy Pani bedzie coraz lepiej, wytrwalosci i cierpliwosci. Prosze napisac jak juz Pani dostanie wyniki.
gość
19-03-2021, 19:53:10

Lekarze mówią że za 2 tyg dopiero bd wyniki;/ ale bd pisać

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: