Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
20-03-2021, 10:29:09

Najlepiej zadzwonić do dobrego fizjoterapeuty, pomoże dojść do sprawności. Wiadomo, że wszytsko zależy od budżetu ale nawet jakby 4 razy przyjechał w miesiącu to też by pomoglo, bo potem dużo samemu też można zrobić uzupelniajaco od wizyt do wizyty. Ja kupialam sobie jeszcze takie drewniane rolery zwykle chińskie do masażu i jeździłam po stopie po nogach, tam gdzie było najgorzej można spróbować. I poczytać jest tyle artykułów, filmików. Ćwiczenia, masaże też bardzo pomagają.
gość
20-03-2021, 11:24:55

Myślę że na początku postaram się żeby do domu ktoś poprzyjerzdzal z miesiąc dwa chociaż 3/4 razy w tyg bo ciężko znaleźć dobrego rehabilitanta co by chciał wizyty w domu. A potem już można jeździć do kliniki co typowo zajmuje się urazami neurochirurgicznymi.
gość
20-03-2021, 11:34:31

Myślę że jak bd dobry rehabilitant to powie co trzeba kupić i jakie ćwiczenia robić samemu bo ciezko Żeby godz na początku przepracować cala z rechabilitantem chyba lepiej kilka razy dziennie a po parę parenascie minut dziennie
gość
20-03-2021, 14:37:14

Hej! Już kilka lat temu przeczytałem ten artykuł ale wielu chorych na tym forum nie wie o postępach w badaniach nad wyściołczakiem w związku z tym udostępniam publikację " Klasyfikacja wyściółczaków w wieku dorosłym oparta na metylacji DNA :implikacje dla diagnostyki i leczenia.Neuro-Onkology grudzień 2018 jednym z autorów jest Henryk Witt Heidelberg HTTPS://doi.org/10.1093/neuonc./noy11 8 Tutaj podane są w pigułce wszystkie informacje w przystępny sposób na temat grupowania wysciólczaków i podwyściółczaków w oparciu o metylację DNA ponieważ przypisywanie stopnia na podstawie wyniku histopatologicznego jest często niewiarygodne. Pozdrawiam Dawid
gość
20-03-2021, 16:05:52

Dzięki Dawid tylko nie mogę jakoś skopiować tego linku mógł byś w wolnej chwili sprawdzić czy jest dobrze wklejony
gość
20-03-2021, 17:06:14

Hej! Najlepiej wpisać w Google DNA methylation ependymoma in adult opublikowany w Pubmed.ncbi.nlm.nih.gov autor Henryk Witt i inni.Moze tak będzie łatwiej.Pozdrawiam Dawid
gość
20-03-2021, 20:21:04

Hej, czytam i czytam i niestety niewiele z tego rozumiem :(. Badanie metylacji i ekspresji genow nie jest przecierz standardem....to co trzeba zrobić zeby sie dowiedziec do jakiej grupy należy dany wysciólczak??
gość
21-03-2021, 06:19:48

Hej! Nie orientuję się z kim koresponduję czy ta korespondencja dotyczy wyściółczaka kręgosłupa czy guza mózgu? Cofam się więc do ogólnych informacji z 2015 roku może więcej forumowiczów zainteresuje się tym tematem.Trzeba wpisać w Google "Molecular Classification od Ependyma autor H.Witt K.Pajtler lekarze ze szpitala w Heidelbergu.Szczególnie wymieniam to miasto ponieważ tam specjalizują się w leczeniu wyściółczakow Pozdrawiam Dawid.Jeśli ta publikacja będzie również niezrozumiała to cofniemy się do 2011 roku
gość
21-03-2021, 09:35:57

Hej czy w Polsce robia takie badanie genetyczne czy trzeba wysyłać probki do Niemiec.
gość
23-03-2021, 09:45:26

Gość 2021-03-20 12:24:55
Myślę że na początku postaram się żeby do domu ktoś poprzyjerzdzal z miesiąc dwa chociaż 3/4 razy w tyg bo ciężko znaleźć dobrego rehabilitanta co by chciał wizyty w domu. A potem już można jeździć do kliniki co typowo zajmuje się urazami neurochirurgicznymi.
jak sie Pani czuje ???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: