Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-03-2021, 21:14:59

Gość 2021-03-17 18:01:31
A brak czucia jest na wszystko ciepło zimno dotyk itp też tak pani miała ?
ale chodzi Pani???
gość
18-03-2021, 03:48:20

Odcinek szyjny. Bardzo ciężko kilka kroczków z pomocą rehabiltanta
gość
18-03-2021, 07:06:55

To bardzo dobrze że Pani już chodzi. To bardzo dobry znak. Wszystko może sie cofnać w czasie!! Czas regeneracji to 3 lata w rym czasie wszystko mozna wyrehabilitować. Prosze sie pozytywnie nastawić i znaleźć dobry osrpdek rehabiliracyjny. Mozna zapytać o wynik histopatologoczny i dokladnie w ktorym ( w jakim C) był.
gość
18-03-2021, 07:10:54

Chodzi to dużo przesadzone stwierdzenie niestety stawia dwa trzy kroczki. C1 th7 narazie nie ma kogo nie są wstanistanie powiedzieć czy wycięli guza w całości nie ma kontaktu z doktorem który operował on jak bd może coś powie
gość
18-03-2021, 07:11:18

Gość 2021-03-18 04:48:20
Odcinek szyjny. Bardzo ciężko kilka kroczków z pomocą rehabiltanta
Nie chce Pani straszyc ale najczesciej w odcinku szyjnym jest wysciolczak II grupy, ja nie bylam przygotowana na wynik histopatologiczny bo wszyscy lekarze mowili ze lagodny nawet po wycieciu tak mi mowiono. Prosze sie wtedy nie stresowac i probowac na protony sa one skuteczniejsze i mniej inwazyjne. Kto Pania operowal ?
gość
18-03-2021, 07:31:55

Doktor Górski
Początkująca
18-03-2021, 08:16:49

Witam Was kochani, a ja wkoncu coś więcej wiem co dalej z leczeniem. I czeka mnie operacja cały czas jestem pod telefon bo jeszcze nie znamy dokładnie dnia , ale już lada moment. Wiadomo po operacji jak się wszytsko uda, cały czas myślę jak uzupełnić leczenie. Przypomnę mam wznowe wysciolczka , teraz są czy zmiany od pół roku prawie urosły po 4mm aktualnie mają 17 mm drugi 11 mm trzeci 3mm w znacznym stopniu wypełnily worek oponowy w L2 oraz naciekaja struktury nerwowe. Jak się uda ta operacja , ciągle myślę co dalej . Udało mi się też nawiązać w tym czasie z kliniką z Heidelberg zaproponowali terapię ciezki jonami i protonami, ale kwota przekracza moje możliwości. Ale wiadomo są jsadze zbiórki itd. Nie mam jescze dzieci i myślę co co by było lepszym rozwiązaniem. Proszę podpowiedzieć mi coś. Badania , nie wykazały przerzutow , jedynie w głowie znaleźli jeszcze naczyniaka prawdopodobnie jamistego.
Pozdrawiam
gość
18-03-2021, 09:08:29

Jaki stopień guza pani miała ? Czy radioterapia zwykła już była stosowana ? Jaka kwota takich zabiegów w Niemczech może warto otworzyć jakaś zbiórkę napewno każdy pomoże w rozpowszechnieniu jej i swoją cegiełkę do kwoty dołoży ;)
gość
18-03-2021, 09:14:34

Gość 2021-03-18 10:08:29
Jaki stopień guza pani miała ? Czy radioterapia zwykła już była stosowana ? Jaka kwota takich zabiegów w Niemczech może warto otworzyć jakaś zbiórkę napewno każdy pomoże w rozpowszechnieniu jej i swoją cegiełkę do kwoty dołoży ;)
Protony sa dostepne w Polsce, przypadek rozsianego zlosliwego wysciolczaka jest refundowany w Polsce. Jesli w rozporzadzeniu nie ma wskazanego przypadku medycznego Konsultant Krajowy ds. Onkologii podejmuje decyzje o dopuszczeniu do protonow. Prosze przeczytac wczesniejsze wpisy na forum. Protony w Krakowie na NFZ.
gość
18-03-2021, 09:40:57

Gość 2021-03-18 08:10:54
Chodzi to dużo przesadzone stwierdzenie niestety stawia dwa trzy kroczki. C1 th7 narazie nie ma kogo nie są wstanistanie powiedzieć czy wycięli guza w całości nie ma kontaktu z doktorem który operował on jak bd może coś powie
trzy kroki to i tak super. Z tegp co Pani pisze to guz był bardzo duży i w bardzo niebezpiecznych miejscach wiec to super że operacja sie udała i jest w stanie Pani chodzic choc kilka krokow bo mogło sie skonczyc paralizem od szyji w dól. Teraz z dnia na dzien bedzie coraz lepiej zobaczy Pani. Ppstepy moga byc na poczatku powolne ale prosze sie nie zniechcecac i rehabilitowac wszystko można cofnać. Prosze napisac jak ju bedzie Pani wiedzieć wynik. Trzymam kciuki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: