Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-03-2021, 16:00:34

Ile trwa taka terapia protonowa jak to wygląda ?
gość
09-03-2021, 16:38:50

Witam, mój mąż w grudniu miał operację usunięcia wyściółczaka o wielkości 4 x 1,5 cm zlokalizowanego w IV komorze mózgu. Po operacji pojawił się problem podwójnego widzenia, który do tej pory nie ustąpił. Proszę o informację czy u kogoś podobny problem również wystąpił i w jaki sposób się go można pozbyć.
gość
09-03-2021, 17:26:13

Gość 2021-03-09 17:00:34
Ile trwa taka terapia protonowa jak to wygląda ?
Terapia protonowa trwa tyle co zwykla, ja mialam 28 dni naswietlan, od poniedzialku do piatku. Samo naswietlanie trwa kilka minut, ulozenie do naswietlan trwa dłużej bo musi byc to zrobione co do mm - zwykle całość zamyka sie w pol godziny. Podczas naswietlan ma sie specjalna maske ktora chorni głowę i powoduje, ze czlowiek sie nie rusza podczas naswietlan. Protony dostepne sa tylko w Krakowie.
gość
09-03-2021, 18:18:53

Dziękuję za odp i pozdrawiam
gość
10-03-2021, 06:29:49

U mnie problem podwójnego widzenia trwa już kilka lat i niestety nie ma poprawy też po operacji wyściołczaka IV komory.Lekarze mówią że trzeba czekać że do 3 miesięcy powinno wszystko wrócić do normy.U mnie jednak tak nie stało się.Okulary pryzmatyczne też nie pomogły ale proszę zgłosić się do okulisty może w przypadku pani męża zdadzą egzamin.
gość
10-03-2021, 12:04:19

U męża też wysciolczak IV komory i również mial problemy z widzeniem. Ustąpily całkowicie po kilku miesiącach. W czasie ustepowania byly lepsze i gorsze momenty. Wzrok poprawial sie a potem ponownie pogarszal. Cierpliwosci, w wiekszosci przypadkow ti mija. Pozdrawiam. Agnieszka.
gość
10-03-2021, 19:04:23

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Widzę że każdy przypadek należy traktować indywidualnie i trzeba się uzbroić w cierpliwość. Proszę jeszcze o info czy mąż stosował jakieś leki czy pomoce medyczne w celu przywrócenia prawidłowości widzenia? Pozdrawiam Iwona
gość
10-03-2021, 20:40:53

Gość 2021-03-10 07:29:49
U mnie problem podwójnego widzenia trwa już kilka lat i niestety nie ma poprawy też po operacji wyściołczaka IV komory.Lekarze mówią że trzeba czekać że do 3 miesięcy powinno wszystko wrócić do normy.U mnie jednak tak nie stało się.Okulary pryzmatyczne też nie pomogły ale proszę zgłosić się do okulisty może w przypadku pani męża zdadzą egzamin.
ile lat mineło od operacji ???
gość
10-03-2021, 22:08:47

Gość 2021-03-09 17:38:50
Witam, mój mąż w grudniu miał operację usunięcia wyściółczaka o wielkości 4 x 1,5 cm zlokalizowanego w IV komorze mózgu. Po operacji pojawił się problem podwójnego widzenia, który do tej pory nie ustąpił. Proszę o informację czy u kogoś podobny problem również wystąpił i w jaki sposób się go można pozbyć.
U mnie ustąpił ,ale potrzeba czasu .Cierpliwosci po takiej ciezkiej operacji to normalne.
Ja czucie w palcach u nogi po dwóch latach👍
gość
12-03-2021, 05:58:58

Jak wybrać rechabilitanta po operacji guza rdzenia? Chodzi mi czy musi być to osoba z jakąś specjalizacji w tej kwestii? Wiadomo że dobrze żeby był to rechabilitant z dużym doświadczeniem ale czy coś jeszcze brać pod uwagę ? Jak często rechabilitacje ile h na jeden raz itp. pomoże ktoś ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: