Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2021, 15:29:02

Proponowaliśmy wizytę na miejscu ale mówili nam że nie ma potrzeby doktor się odezwie. Byliśmy na wizycie u doktora Górskiego który powiedział że podejmie się operacji i w przeciągu 2 tyg poda dokładny termin. Powiedział również że guz 20x17x19 to już duzy guz i nie ma na co czekać. Mówił że operacja jest ryzykowna i trudniejsza w rdzeniu niż w muzgu. To nas bardzo niepokoi
gość
20-01-2021, 17:28:49

Zależy gdzie w mózgu. Rzeczywiście mi każdy neurochirurg mówił że w rdzeniu gorzej wyciąć bo mało miejsca na manewry. No u mnie jeszcze żaden nie chce się podjąć nawet Górski. Prosze sie nie martwić on operował tą Panią co miała w C3. Operacją przebiegła bez komplikacji nawet rehabilitacji nie było potrzeba. A im wyżej w kregoslupie tym większe wyzwanie :) byli Państwo na wizycie stacjonarnej czy też teleporada??
gość
20-01-2021, 17:47:45

Stacjonarnej do Warszawy mamy 200km a zawsze Różnowo w 4 oczy to co innego. Nie chcę się podjąć operacji z jakich względów ? A dr furtak ?
gość
20-01-2021, 19:05:28

Kobiety przestancie pisac bzdury , jezeli operacja guza kregoslupa nie powiedzie sie to jest jeszcze wozek , a po nieudanej operacji wysciolczaka mozgu chociaz nogi sprawne lecz mozg nie pracuje prawidlowo bo to najwazniejszy organ , czasem czlowiek sprawia wrazenie otepialego, chodzi jak zombie i co z tego ze kregoslup sprawny ...
gość
20-01-2021, 19:38:34

Nie będę się licytować co gorsze. To że się źle operuje rdzen ( gorzej niż mózg) to nie moja opinia a neurocholirurgow z którymi się konsultowałam. U mnie nie chcą się podjąć bo lokalizacja C1C2 i puki nie ma objawow znaczących każą czekać. DR Furtaka się nie odezwał.... płytę wysłałam grudniu. Mam wizytę w marcu F2F więc się dopytam .
gość
20-01-2021, 20:43:23

Mam nadzieję że doktor bd w stanie ci pomóc i kontakt z nim bd lepszy niż w naszej sytuacji. A z kim jeazcze się konsultowałas?
gość
20-01-2021, 20:44:18

Gość 2021-01-20 21:43:23
Mam nadzieję że doktor bd w stanie ci pomóc i kontakt z nim bd lepszy niż w naszej przypadku. A z kim jeazcze się konsultowałas?
gość
20-01-2021, 21:01:52

Konsultowałam się z kilkoma Mandat, Koziarski, Dziedzic, i jeszcze kilkoma. Każdy mówi że że względu na umiejscowienie operacja tylko jak się pogorszy i nie będzie wyjścia....co zrobić..sama sobie tej operacji nie zrobię :(
gość
20-01-2021, 22:05:40

Hej! Jeśli chodzi o ten nieoperacyjny guz kręgosłupa to czy onkolog proponował chemię lapatynib plus temodal ?Czytałem że te leki mogą zatrzymać wzrost guza jak również zmniejszyć jego wielkość.Mniejszy guz byłby łatwiejszy do usunięcia.To jest tylko moja sugestia ale zawsze można zapytać onkologa.Pozdrawiam Dawid
gość
20-01-2021, 22:48:20

Hej!Nawiązując jeszcze do poprzedniej wiadomości czy proponowano pani radioterapię?Guz jak pani pisze jest trudny do usunięcia i nikt nie chce podjąć się operacji. Jeśli całkowite usunięcie jest niemożliwe to może wchodzi w grę częściowe usunięcie plus radioterapia.Czy neurochirurg proponował takie rozwiązanie? Najkorzystniejsze jest całkowite usunięcie bo daje szansę na długie zycie trzeba dalej szukać.W Polsce przeprowadza się już od dawna operacje z wybudzeniem w trakcie zabiegu.Podczas operacji l ekarz rozmawia z pacjentem i ma większą pewność że nie uszkodzi nerwów itp. Pozdrawiam Dawid

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: