Górski, Marchel, Koziarski, Majchrzak, Tabakow, Sagan, Trojanowski, Dziedzic
Gość 2021-01-24 20:40:36
Jak to dobrze że Pani napisała!!!! To bardzo podobne przypadki jak mój (C1 C2) i Pani która pisała powyżej. Mam tyle pytań..... teraz w głowie :) jeśli byłaby Pani tak miła i odpowiedziała bardzo by mi to pomogło.
Proszę powiedzieć jak długo trwały objawy zanim trafiła Pani na operacje. Czy z obrazów MRI było od razu wiadomo że to gwiaździak? czy długo szukała Pan neurochirurga który chciałby się podjąć operacji? Każdy z odwiedzanych neurochirurgów (7) mnie straszy respiratorem i 4 kończynowym paraliżem czy Panią też o takim ryzyku informowali? czy usunęli cały guz? Jaki był duży? czy miała Pani radio ( to I stopień WHO to może nie ma wskazań ?)? Jak wyglądała sytuacja po operacji czy niedowłady były gorsze niż przed operacją? Przepraszam że tak dużo pytań ale jakoś natchnęła mnie Pani nadzieją :) Dziękuję!!!!
Gość 2021-01-25 12:16:30za szybko przeczytałam i rozentuzjazmowana napisałam post gdzie do Pana zwracam się " Pani" przepraszam :)Gość 2021-01-24 20:40:36
Jak to dobrze że Pani napisała!!!! To bardzo podobne przypadki jak mój (C1 C2) i Pani która pisała powyżej. Mam tyle pytań..... teraz w głowie :) jeśli byłaby Pani tak miła i odpowiedziała bardzo by mi to pomogło.
Proszę powiedzieć jak długo trwały objawy zanim trafiła Pani na operacje. Czy z obrazów MRI było od razu wiadomo że to gwiaździak? czy długo szukała Pan neurochirurga który chciałby się podjąć operacji? Każdy z odwiedzanych neurochirurgów (7) mnie straszy respiratorem i 4 kończynowym paraliżem czy Panią też o takim ryzyku informowali? czy usunęli cały guz? Jaki był duży? czy miała Pani radio ( to I stopień WHO to może nie ma wskazań ?)? Jak wyglądała sytuacja po operacji czy niedowłady były gorsze niż przed operacją? Przepraszam że tak dużo pytań ale jakoś natchnęła mnie Pani nadzieją :) Dziękuję!!!!
Gość 2021-01-25 12:32:34Witam, objawy mialem kilka lat wczesniej lecz wiazalem to z wypadkiem komunikacyjnym i wypadnieciem dysku az w końcu zdecydowalem sie na rezonans. W rezonansie podejrzewali wysciolczaka. Trafilem na sor i tak zaczela sie moja przygoda ze szpitalem. Po szpitalnym rezonansie okazalo sie ze guz ma okolo 9,5 cm. Operacje mialem po okolo 3 tyg. Profesor stwierdził ze udalo sie wyciac w całości a wynik histopatologi wykazał ze ro gwiazdziak wlosowatokomorkowy g1. Moj stan przed operacją byl prawie idealny oprocz prawej ręki której nie moglem unosić do gory. Po operacji natomiast bylem lezacy nastepnie po okolo miesiącu zaczalem proby chodzenia. Bylem na rehabilitacji szpitalnej 11 tyg i wyszedlem z niego samodzielnie z laska. Potem rehabolitowalem sie dalej. Aktualnie poruszam sie samodzielne jednak do pelnej sprawnosci i powrotu do pracy duzo brakuje. I tak mnie straszyli respiratorem oraz czterokonczynowym porażeniem. U mnie wystapil niedowlad czterokonczynowy z przewaga prawej strony. Nie mialem radioterapii. Rezonans po operacji byl dobry. A dziś mam kolejny pierwszy po roku czasu i okaze sie co bedzie. Jestem dobrej mysli. Operacji podjeli sie na jaczewskiego od razu na sorze przyjeli mnie. Pozdrawiam. RafalGość 2021-01-25 12:16:30za szybko przeczytałam i rozentuzjazmowana napisałam post gdzie do Pana zwracam się " Pani" przepraszam :)Gość 2021-01-24 20:40:36
Gość 2021-01-25 19:18:05Panie Rafale napisał Pan że wystąpił u Pana niedowład czterokończynowy... to musiało być dla Pana strasznie traumatyczne zwłaszcza że przed operacją nie było objawów. Ja się tego bardzo boje :( tym bardziej że wszyscy neurochirurdzy mówią że operacja mnie na 100% uszkodzi tylko zależy w jakim stopniu. Napisał Pan "do pełnej sprawności i powrotu do pracy dużo brakuje" co to znaczy? Pewnie zależy od rodzaju pracy ale lekarze straszą że po operacji nie będę samodzielna.....Gość 2021-01-25 12:32:34Witam, objawy mialem kilka lat wczesniej lecz wiazalem to z wypadkiem komunikacyjnym i wypadnieciem dysku az w końcu zdecydowalem sie na rezonans. W rezonansie podejrzewali wysciolczaka. Trafilem na sor i tak zaczela sie moja przygoda ze szpitalem. Po szpitalnym rezonansie okazalo sie ze guz ma okolo 9,5 cm. Operacje mialem po okolo 3 tyg. Profesor stwierdził ze udalo sie wyciac w całości a wynik histopatologi wykazał ze ro gwiazdziak wlosowatokomorkowy g1. Moj stan przed operacją byl prawie idealny oprocz prawej ręki której nie moglem unosić do gory. Po operacji natomiast bylem lezacy nastepnie po okolo miesiącu zaczalem proby chodzenia. Bylem na rehabilitacji szpitalnej 11 tyg i wyszedlem z niego samodzielnie z laska. Potem rehabolitowalem sie dalej. Aktualnie poruszam sie samodzielne jednak do pelnej sprawnosci i powrotu do pracy duzo brakuje. I tak mnie straszyli respiratorem oraz czterokonczynowym porażeniem. U mnie wystapil niedowlad czterokonczynowy z przewaga prawej strony. Nie mialem radioterapii. Rezonans po operacji byl dobry. A dziś mam kolejny pierwszy po roku czasu i okaze sie co bedzie. Jestem dobrej mysli. Operacji podjeli sie na jaczewskiego od razu na sorze przyjeli mnie. Pozdrawiam. RafalGość 2021-01-25 12:16:30za szybko przeczytałam i rozentuzjazmowana napisałam post gdzie do Pana zwracam się " Pani" przepraszam :)Gość 2021-01-24 20:40:36
Gość 2021-01-26 10:36:52
Bardzo dziękuję. Ma Pan rację nie można się poddawać. I tak super że już zrobił Pan takie postępy w rok!!!! Za rok będzie już całkiem dobrze. Bardzo dziękuję za informacje i podniesienie na duchu.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.