Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-01-2021, 10:37:54

U mnie to przypadkiem zostalo wykryte, bez objawów- odcinek szyjny. Mialam operację w przeciagu 5 tygodni od wizyty.
gość
08-01-2021, 11:19:29

Proszę szukać innych nurochirurgów. Dr Furtak może i z opinii najlepszy ale niestety nieosiągalny. Nie wiem skąd ten pogląd żeby czekać aż będzie gorzej....jak stan przed operacją lepszy tym rehabilitacja po operacji daje lepsze rezultaty. Czekać tylko nie wiadomo kiedy jest tak źle już można operować. Do mnie dr Furtaka nawet się nie odezwał:( A co mówić na wpisanie na listę rezerwowych :(
gość
08-01-2021, 11:25:35

Moim zdaniem Ci lekarze co mówią, żeby czekac boja sie podjac operacji. Czulam sie tak jakby chcieli mnie zniechęcić, operacja bardzo trudna, napewno uszkodzimy nerwy, nie bedzie Pani sprawna, nie ma Pani objawów, te guzy bardzo wolno rosna, jak sa nawet zlosliwe w malym procencie daja przerzuty, ma Pani male dziecko - to słyszałam....
gość
08-01-2021, 13:19:07

A kto podjął operację
gość
08-01-2021, 13:21:01

Jak było po operacji ?
gość
08-01-2021, 13:31:31

Czytanie tych statystyk jest najgorsze...przy czekaniu na operacje im więcej czytam tym bardziej jestem przerażona :( W dzisiejszych czasach przy takim dostępie do fachowej wiedzy przez laika to operacja powinna być na drugi dzień :) żeby człowiek za strachu nie zszedł przed operacją :)
gość
08-01-2021, 13:56:19

Doktor Górski, na drugi dzien po operacji juz chodzilam, nie uszkodzil mi nerwow. Dwa dni po operacji chodzilam sama. Jestem 7 tygodni po operacji, mam dziwne uczucie w nogach, troche czucie gorsze ale to kwestia czasu. Z kazdym dniem po operacji jest lepiej. Rehabilitant stwierdzil, ze wlasciwie jest zbedny, sama dojde do siebie.
gość
08-01-2021, 14:35:09

Dziękuję pocieszające slowa
gość
09-01-2021, 08:47:12

Gość 2021-01-08 12:25:35
Moim zdaniem Ci lekarze co mówią, żeby czekac boja sie podjac operacji. Czulam sie tak jakby chcieli mnie zniechęcić, operacja bardzo trudna, napewno uszkodzimy nerwy, nie bedzie Pani sprawna, nie ma Pani objawów, te guzy bardzo wolno rosna, jak sa nawet zlosliwe w malym procencie daja przerzuty, ma Pani male dziecko - to słyszałam....
U mnie było juz zagrożenie życia ponieważ 1,5 roku nie potrafili postawić diagnozy musiałam szybko decydować .Miałam 46 lat.(wyściółczaki występują najcześciej u osób 35 l.)
Ja jezeli by nie było objawow nie podjelabym sie operacji,poniewaz to są bardzo skąplikowane i trudne zabiegi nie dajace gwarancji ,sluchalabym się lekarzy .Ale to jest wyłacznie Pani decyzja najlepiej skonsultować sie z róznymi neurochirurgami, którzy mają doswiadczenie z wyściólczakami.
I najważniejsze nie panikować i nie denerwować sie bo to nic nie daje .
Dobrze ,że Pani zna swoją diagnoze
Ludzie z wysciólczakami żyją długo .
Pozdrawiam
Ane🥰
gość
09-01-2021, 10:24:16

Gość 2021-01-09 09:47:12
Gość 2021-01-08 12:25:35
U mnie było juz zagrożenie życia ponieważ 1,5 roku nie potrafili postawić diagnozy musiałam szybko decydować .Miałam 46 lat.(wyściółczaki występują najcześciej u osób 35 l.)
Ja jezeli by nie było objawow nie podjelabym sie operacji,poniewaz to są bardzo skąplikowane i trudne zabiegi nie dajace gwarancji ,sluchalabym się lekarzy .Ale to jest wyłacznie Pani decyzja najlepiej skonsultować sie z róznymi neurochirurgami, którzy mają doswiadczenie z wyściólczakami.
I najważniejsze nie panikować i nie denerwować sie bo to nic nie daje .
Dobrze ,że Pani zna swoją diagnoze
Ludzie z wysciólczakami żyją długo .
Pozdrawiam
Ane🥰
Ja sie posłuchałam lekarzy, ktorzy chcieli mnie od razu operować pomimo, ze nie mialam objawow. Podobno rokowania sa lepsze u takich pacjentow. Ciężko sie żyje z myślą, ze ma sie nowotwór, nasluchalam się, ze w pewnym momencie mozna dostac paralizu lub miec problemy z oddychaniem i wtedy szybko do szpitala, a w tym przypadku juz człowiek nie ma mozliwosci zdecydować kto go zoperuje. U mnie wszyscy lekarze byli pewni ze to guz lagodny, a jednak okazal sie zlosliwy wiec jeszcze mam przed soba radioterapie. Teraz tymbardziej ciesze sie, ze podjelam decyzje o operacji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: