U mnie to przypadkiem zostalo wykryte, bez objawów- odcinek szyjny. Mialam operację w przeciagu 5 tygodni od wizyty.
Gość 2021-01-08 12:25:35
Moim zdaniem Ci lekarze co mówią, żeby czekac boja sie podjac operacji. Czulam sie tak jakby chcieli mnie zniechęcić, operacja bardzo trudna, napewno uszkodzimy nerwy, nie bedzie Pani sprawna, nie ma Pani objawów, te guzy bardzo wolno rosna, jak sa nawet zlosliwe w malym procencie daja przerzuty, ma Pani male dziecko - to słyszałam....
Gość 2021-01-09 09:47:12U mnie było juz zagrożenie życia ponieważ 1,5 roku nie potrafili postawić diagnozy musiałam szybko decydować .Miałam 46 lat.(wyściółczaki występują najcześciej u osób 35 l.)Gość 2021-01-08 12:25:35
Moim zdaniem Ci lekarze co mówią, żeby czekac boja sie podjac operacji. Czulam sie tak jakby chcieli mnie zniechęcić, operacja bardzo trudna, napewno uszkodzimy nerwy, nie bedzie Pani sprawna, nie ma Pani objawów, te guzy bardzo wolno rosna, jak sa nawet zlosliwe w malym procencie daja przerzuty, ma Pani male dziecko - to słyszałam....
Ja jezeli by nie było objawow nie podjelabym sie operacji,poniewaz to są bardzo skąplikowane i trudne zabiegi nie dajace gwarancji ,sluchalabym się lekarzy .Ale to jest wyłacznie Pani decyzja najlepiej skonsultować sie z róznymi neurochirurgami, którzy mają doswiadczenie z wyściólczakami.
I najważniejsze nie panikować i nie denerwować sie bo to nic nie daje .
Dobrze ,że Pani zna swoją diagnoze
Ludzie z wysciólczakami żyją długo .
Pozdrawiam
Ane🥰
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.