Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-12-2020, 22:51:22

Gość 2020-12-17 11:39:58
Wydaje mi się że ktoś pisał już na forum że miał podobną sytuację i wszystko skończyło się dobrze tylko potrzeba czasu. Proszę pisać jak rozwija się sytuacje. Jest w szpitalu pod najlepszą opieką!!! Więc musi być dobrze, zapewne to tylko przejsciowe
Czy mógłby Pan/Pani przypomnieć mi ten przypadek? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź?
Jeśli chodzi o mojego tatę, jego oddech na ten moment jest wspomagany respiratorem po drugiej operacji. Jest wprowadzony w stan "połowicznej" śpiączki w celu dotlenienia, ale oddycha samodzielnie. Drenaż pozostał, niestety niewiadomo przez ile dni. Czy ktoś miał kiedyś podobną sytuację? Mam nadzieję, że dalej będzie tylko lepiej.
gość
20-12-2020, 07:41:10

Bedzie dobrze tata da radę proszę myśleć pozytywnie
gość
20-12-2020, 08:11:27

Gość 2020-05-07 16:48:02
Witam serdecznie wszystkich. .Wyniki rezonansu odebrałam cyt;loża pooperacyjna bez widocznych pozostałości guza😀👍.
Wyściólczak II c1 c2 na rdzenu przedłużonym
rok po operacji w Waszawie prof .Marchel
Wyciete wszystko za dwa lata dopiero RM.
Powiem ,że býlo cięzko tracheosomia,peg, ale teraz widze ze nie mozna sie poddawac .T jest coraz lepiej.
Daniel dobrze powiedział, ze jak ktoś chce żyć to medycyna jest bezradna👍
Pozdrawiam Ane🥰
Może Pani Co pisała ten post coś podpowie...
gość
20-12-2020, 14:46:57

Proszę informować w miarę możliwości o zdrowiu Taty. Proszę się trzymać!!! Zawsze pi burzy wychodzi słońce. Pozdrawiam
gość
23-12-2020, 05:40:27

Witam i jak kontaktował się z panią dr Furtak ?
gość
23-12-2020, 10:02:34

Nie, niestety nie. Wysłałam płyty z wynikami MRI przez impost zgodnie z instrukcją Pani Asyatentki Dr Furtaka ale jeszcze się nie odezwał. Za tydzień sama zadzwonię. Konsultuje się też u innego Neurochirurga polecanego tu na forum dr Górskiego do niego też wysłałam MRI, zapłaciłam z góry, ma się odezwać w przeciągu 5 dni roboczych, czyli po świętach zapewne. Tak się zastanawia, czy dr Furtaka może się nie odezwać...tam sie placi dopiero po konsultacji. Więc nic to nie obliguje A pewnie takich przypadków na tysiące i jeszcze są wizyty kontrolne ludzi których operwował to idzie zapewne w tysiące.... A u Państwa jak ??
gość
23-12-2020, 13:15:01

Czekamy na odzew również
gość
23-12-2020, 13:38:42

No właśnie człowiek w takim zawieszeniu, może warto się skonsultować z innymi dobrymi neurochirurgam...choć operacja też ryzyko i chciałoby się być u najlepszych....różnie to bywa niektórzy po tygodniu mieli operacje. Przynajmniej nie mieli dużo czasu na rozkminianie ...
gość
23-12-2020, 17:45:16

No to czakanie najgorsze. Każdy chciałby mieć to za sobą czuć że się coś robi. Poczekamy do połowy stycznia i też bd szukali kontaktu z kimś innym jeśli bd zero odzewu. Wsumie doktor powiedziała że zapisuje nas na listę oczekujących na operację ale to żadna data. A każdy dzień nie jest lekki
gość
23-12-2020, 18:07:49

No dokładnie! Niby nic się nie dzieje wysciolczaki bardzo wolno rosną ale tak jak Państwo pisali trzeba wyciąć przejść rehabilitację i działać. Może jest to I stpopień operacja pójdzie gładko bez powikłań i można zacząć normalnie żyć A nie czekać jak na wyrok. Ludzie którzy piszą na tym forum w większości maja to za soba mogą skupić się na czymś innym. Ja będę pisała i informowała. Państwo też niech piszą musimy się wspierać. Ja mam jeszcze 2 konsultacje w połowie stycznia. Zobaczymy co one wyniosą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: