Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-12-2020, 10:26:48

Gość 2020-12-15 20:00:54
Gość 2020-12-15 15:48:06
Gość 2020-12-15 15:36:44
Gość 2020-12-15 08:42:31
Gość 2020-12-15 00:14:00
Gość 2020-12-14 11:24:41
U dr Furtaka mam wizytę ale że jestem z Warszawy to też chce się skonsultować u prof. Bojarskiego. Wszystkie wizyty w styczniu. Wysciulczak jak dobrze wytną to zazwyczaj nie dorasta i mozna żyć bardzo długo. Tego trzeba się trzymać. Czy lekarz mówił jakie ryzyko operacji w Pani/Pana przypadku ????
:- Witam a w którym miejscu ma pan/ pani guza? Ja niestety miałam okazje poznać Bojarskiego. Córkę operował prof Koziarskiw szpitalu na Saszerów w tamtym roku. Miała w odcinku piersiowym.

Czy mogę zapytać dlaczego "niestety miałam okazje poznać Bojarskiego" był on polecany przez jednego z Neurochirurgów u których byłam :( mogę prosić o odpowiedź. Ja mam guza w odcinku szyjnym konkretnie C2. Córka już po operacji -to super i jak się czuje?
Witam, kiedy szukałam razem z córka neurochirurga polecono mi Bojarskiego. Może powinnam iść prywatnie na wizytę a nie do szpitala , ale tak zostałam umówiona przez znajoma. Lekarz bardzo nie miły opryskliwy, a potem to już przeszedł samego siebie. Nawyzywał mnie przy córce ,powiedział ze ona będzie po operacji robić w pampersa a rechabilitacja to tylko do przystosowania się do wózka . Powiedział ze jestem zla matka ze przychodzę teraz . Mi łzy leciały ciurkiem stałam przed tym sadysta i wyłam. Po czym spytał czy dalej chce się moja córka operować u niego. Powiedziałyśmy ze nie a on i tak zaczol załatwiać papiery w sekretariacie. Czułam się skopana i zbita, płakałam razem z córka cały dzien.
Nie wiem jakim jest specjalista, ale jakim jest człowiekiem to już wiem, również miałam okazje poznać sławnego bardzo medialnego prof Ząbka. Córka czuje się dobrze, chodzimy na kontrole, miewa nerwobóle ale chodzi.
Bardzo się cieszę że Pani napisała. Bardzo się cieszę że córka chodzi i czuje się dobrze oby tak dalej. Jest to bardzo pocieszające zwłaszcza dla osób które operacje maja jeszcze przed sobą. Życzę pełnego zdrowia do późnej starości.
Dziękuje też że przestrzegła mnie Pani przed Panem profe***m. My po diagnozie szukamy rzetelnej informacji a nie straszenia niepełnosprawnością. Każdy sobie zdaje sprawę z ryzyka ale raczej chcemy wierzyć że lekarz będzie się starał abyśmy jednak byli w miarę sprawni po.
Już umówiłam wizytę u dr Koziarskiego dziękuje.
Sama jestem mamą wiec zdaje sobie sprawę ile to Panią musiało kosztować. Współczuje. Mam nadzieje że teraz będzie już tylko dobrze!!!!!
Ps Też myślałam o dr Ząbku ale trudno do niego dotrzeć.
Dziekuje za miłe słowa i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Prof Koziarski wydaje się dosyć oschły ale nigdy nie usłyszałam od niego takich słów a napewno nigdy moja córka. Napewno poinformuje o ryzyku robią to wszyscy zabezpieczają się ale nie w sposób tak chamski. Co do Prof Ząbka to faktycznie ciężko się dostać ale znalazłam sposób i się zawiodłam. To jeszcze odrębna i bardziej zawiła historia.Wszystko będzie dobrze, trzeba w to wierzyć i być dobrej mysli, chociaż czasem jest trudno. Pozdrawiam❤️
gość
16-12-2020, 11:11:24

Dobrze że Pani napisała że mówią o ryzyku, i że wszystkim tak mówią. Bo dla mnie to ważne że mimo ryzyka jednak operacje kończą się pomyślnie. Przeczytałam całe forum to jakoś mnie to podniosło na duchu i to że Państwo są tacy responsywni i podpisują. To dla nas ( tych przed operacją) bardzo ważne. Dziękuję
gość
17-12-2020, 04:51:13

Mój ojciec miał wyściółczaka w IV komorze mózgu z przedłużeniem na rdzeń kręgowy. W poniedziałek miał operację u profesora Majchrzaka, który wyciął całego guza. Niestety mija 3 doba po operacji i zaczęły się problemy z oddychaniem... Dodam że tata przeszedł covid w październiku. Najgorsze jest to że cały czas leży ponieważ usuwane jest wodogłowie, ale przez flegmę która zbiera mu się w gardle chyba będą go intubować. Strasznie się boję co będzie dalej. Proszę niech ktoś da znać czy po operacji były u kogoś problemy z oddychaniem i czy to normalne bo odchodzę od zmysłów 😢
gość
17-12-2020, 07:10:37

Hej! Okres okołooperacyjny sprzyja występowaniu powikłań dotyczących układu oddechowego.Na skutek jego dekompensacji może dojść do wystąpienia ostrej niewydolności oddechowej.Moze być ona następstwem przedłużonego działania leków służących do znieczulenia ogólnego bądź reakcji alergicznej z obrzękiem dróg oddechowych.Takie reakcje wymagaja zastosowania respiratora bądż działań zmierzających do udrożnienia zwężonych dróg oddechowych takich jak tracheotomia inkubacja dotchawicza.Wszystko zależy od stanu chorego wytrzymałości organizmu i woli życia Trzeba być dobrej myśli tym bardziej że chory przeszedł już covida.Pozdrawiam Dawid
gość
17-12-2020, 10:39:58

Wydaje mi się że ktoś pisał już na forum że miał podobną sytuację i wszystko skończyło się dobrze tylko potrzeba czasu. Proszę pisać jak rozwija się sytuacje. Jest w szpitalu pod najlepszą opieką!!! Więc musi być dobrze, zapewne to tylko przejsciowe
gość
17-12-2020, 12:24:51

Dziękuję za odpowiedzi, naprawdę bardzo mi to pomaga. W tym momencie jest operowany drugi raz, okazało się, że zrobił się mały krwiak w glowie i to on może odpowiadać za problem z oddychaniem. Proszę kto może niech się ze mną modli o to aby przetrwał tę operację. Na dodatek mój tata są dzisiaj urodziny jakby tego było mało...
gość
17-12-2020, 12:25:56

Gość 2020-12-17 13:24:51
Dziękuję za odpowiedzi, naprawdę bardzo mi to pomaga. W tym momencie jest operowany drugi raz, okazało się, że zrobił się mały krwiak w glowie i to on może odpowiadać za problem z oddychaniem. Proszę kto może niech się ze mną modli o to aby przetrwał tę operację. Na dodatek mój tata ma dzisiaj urodziny jakby tego było mało...
gość
17-12-2020, 13:29:13

Pomodle się oczywiście. Dobrze że lekarze szybko zareagowali. Operują to i będzie lepiej. Jak czytałam to wcale nie rzadko się zdarza reoperacja. Jest w dobrych rękach.
gość
18-12-2020, 07:14:47

Jeśli Pani nadal zagląda na forum proszę napisać co u Taty ? Czy 2 operacja się udała???
gość
18-12-2020, 12:48:39

Ja polecam Doktora Górskiego, operuje w szpitalu w Grodzisku Mazowieckim. Mialam wysciolczaka II stopnia w odcinku C4, dwa dni po operacji chodzilam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: