Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-12-2020, 11:55:27

A ok czyli muszę czekać. Bardzo dziękuję za informację. Ja wysłałam tydzień temu. Pani mówiła że dr dzwoni po 2 -3 tygodniach. Wcześniej jeszcze konsultowałam z 2 neurochirurgami. 1 powiedział że calkowicie nieoperacyjny drugi ze daje 20-30% szans ze bede miala sparalizowaną prawa stronę. Ale może dobrze mieć 1 stronę sprawną niż nie mieć żadnej ciekawe do na to dr Furtak, liczę że nie takie operacje wykonywał i że mnie uspokoi
gość
14-12-2020, 12:44:44

Powodzenia życzę i również dziękuję.
gość
14-12-2020, 14:08:40

a Państwo się konsultowali jeszcze z kimś? z jakimś innym neurochirurgiem?
gość
14-12-2020, 14:49:31

Tak w Lublinie, ale tutaj powiedzieli że jak nic się nie dzieje czyli nie ma objawów to nie ma co ruszać bo operacja jest bardzo ryzykowna. A doktor Furtak nie widział w tym problemu aczkolwiek jesteśmy świadomi że operacja jest bardzo ryzykowna. Ale doświadczenie doktora Furtaka przekonuje nas że jesteśmy w dobrych rękach tylko to czekanie ;/
gość
14-12-2020, 17:09:49

No właśnie też uważam że trzeba się tego pozbyć skoro całkowita resekcja daje dużą szansę na calkowite wyleczenie. To że nie ma objawów to dobrze bo jakby już zdążył uszkodzić rdzeń to by deficyty neurologiczne by się nie cofneły. Długo już Państwo czekają???
gość
14-12-2020, 18:51:40

Chodzi mi czy panstwo juz dlugo czekaja od postawienia diagnozy??? I czy diagnoza była oczywista??? U mnie niestety do końca nie wiadomo. Niestety niezależnie od tego co to jest i tak wycięcie jest ryzykowne.
gość
14-12-2020, 23:14:00

Gość 2020-12-14 11:24:41
U dr Furtaka mam wizytę ale że jestem z Warszawy to też chce się skonsultować u prof. Bojarskiego. Wszystkie wizyty w styczniu. Wysciulczak jak dobrze wytną to zazwyczaj nie dorasta i mozna żyć bardzo długo. Tego trzeba się trzymać. Czy lekarz mówił jakie ryzyko operacji w Pani/Pana przypadku ????
:- Witam a w którym miejscu ma pan/ pani guza? Ja niestety miałam okazje poznać Bojarskiego. Córkę operował prof Koziarskiw szpitalu na Saszerów w tamtym roku. Miała w odcinku piersiowym.
gość
15-12-2020, 04:21:16

W sierpniu dostaliśmy wyniki RM i tam bo już opisane że najprawdopodobniej to wysciolczak. Potem wizyta za tydz u neurochirurga to potwierdził że to guz. Potem za jakiś mc udało skontaktować się z doktorem Furtakiem który powiedział o tym że może podjąć się operacji. Teraz był ten rezonans kontrolny po 3 mc. I czekamy na odp doktora mamy nadzieję że określi mniej więcej datę operacji i że nic się na gorsze nie zmieniło.
gość
15-12-2020, 07:39:00

Bardzo dziękuje. Ja miałam rezonans kości skroniowej bo bolało mnie ucho. W rezonansie wyszło że jest jakieś ognisko w C2 i że trzeba robić rezonans dedykowany na odcinku szyjnym. Tam wyszedł że to guz albo wyściółczak albo naczyniak. Byłam na konsultacji u 2 neurochirurgów każdy mówi że miejsce bardzo ryzykowne. Na razie każdy mówił żeby zrobić kontrolny za 3 miesiące i wtedy zobaczyć co się z tym dzieje. Bardzo mało jest informacji na ten temat w intrenecie ja mam guza śródrdzeniowego mało jest informacji na ten temat w intrenecie. U mnie w obrazie MRI były ślady krwawienia z guza. Czy u Państwa też?
gość
15-12-2020, 07:42:31

Gość 2020-12-15 00:14:00
Gość 2020-12-14 11:24:41
U dr Furtaka mam wizytę ale że jestem z Warszawy to też chce się skonsultować u prof. Bojarskiego. Wszystkie wizyty w styczniu. Wysciulczak jak dobrze wytną to zazwyczaj nie dorasta i mozna żyć bardzo długo. Tego trzeba się trzymać. Czy lekarz mówił jakie ryzyko operacji w Pani/Pana przypadku ????
:- Witam a w którym miejscu ma pan/ pani guza? Ja niestety miałam okazje poznać Bojarskiego. Córkę operował prof Koziarskiw szpitalu na Saszerów w tamtym roku. Miała w odcinku piersiowym.

Czy mogę zapytać dlaczego "niestety miałam okazje poznać Bojarskiego" był on polecany przez jednego z Neurochirurgów u których byłam :( mogę prosić o odpowiedź. Ja mam guza w odcinku szyjnym konkretnie C2. Córka już po operacji -to super i jak się czuje?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: