Reklama:

wyściółczak? (3289)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2017, 20:32:32

Pisz Moniko jak wyniki cały czas trzymam kciuki musi być dobrze!!! Agnieszka
gość
23-03-2017, 15:12:52

Hej , jeszcze nie mam wyników. Jak będę miała to dam znać. Pozdrawiam MONIKA
gość
07-04-2017, 13:26:25

Witam serdecznie, jestem po wizycie u onkologa w Gliwicach, rezonans głowy wszystko ok, 9 maja kolejny odcinek piersiowy i lędźwiowy. Pozdrawiam wszystkich Monika
gość
08-04-2017, 15:46:32

Super Moniko nawet nie wiesz jak się cieszę!!! Życzę duuzzzo zdrówka :) Agnieszka
gość
13-05-2017, 13:27:17

Witam.Jestem po częściowym usunięciu mojego wyściółczaka i radioterapii. I po leczeniu dwu letnim metodą Aschkara.http://lekarstwonaraka.com.pl/ polecam wszystkim. Operację miałem w 2007 i wydaje mi się że jest poprawa.Władek
gość
14-05-2017, 17:30:41

http://lekarstwonaraka.com.pl/Poczytaj o tej terapji
gość
16-05-2017, 15:02:12

Cześć Włodek.a jaki stopień i na jakim odcinku była operacja. Pozdrawiam tu Monika która często tu zagląda i też choruję na tą chorobę
gość
02-06-2017, 17:22:26

Witam. Moje 5 letnie dziecko ma guza w samym środku rdzenia kręgowego. Wykryto rok temu przez duże ciśnienie srodczaszkowe ( objawy wymioty 1'tydz wcześniej i niestabilna chód ) założono zastawkę komforowo-otrzewną. Wykryto też guza ok 4 mm w odc szyjnym. ( podejrzewano gwiaździaka I II śr.Przez 10m,cy był spokój-do obserwacji. Na MRI kontrolnym wyszło że są poszerzone opony po całości rdzenia i w głowie. Teraz chcą wykonać biopsję-twierdza ze jest postęp choroby, że trzeba dac chemie gdyż jest to rozsiew guza po całości rdzenia w oponach. Jestem przerażona bo wszyscy mówią że nie ma opcji pobrania biopsji czy wycięcia go bez uszkodzenia dziecka. A inaczej nie są w stanie określić na jaka chemię to pójdzie. Mówią że takiego przypadku nigdzie nie mieli. Guz rdzenia kręgowego z objawami oponowymi-prawdopodobnie przeżuty do opon, rozsiew. Leczenie onkologiczne Kraków, neurochirurgia prof. Mandera Katowice. Polecacie kogoś do konsultacji jeszcze? Do CZD w Warszawie też chcemy jechać. A oprócz tego? Nie wiemy czy godzić się na biopsję-żeby nie uszkodzili nam dziecka-bo guz jest w odcinku szyjnym-w najlepszym wypadku mówili że brak czucia na ciepło zimno-w najgorszym cztero konczynowe porażenie. Pomocy. Marta.
gość
02-06-2017, 19:14:04

Boże tak mi przykro, straszne i bardzo współczuję sama mam córeczke która ma 5 lat i wie że jej mam ma bombę tykajaca na plecach. Nie wiem jak pomóc a tak bym chciała, mogę polecić wybitnego profesora Henryka Majchrzak to on mnie operowal z profe***m Maliszewskim w Sosnowcu bo nikt w Poznaniu nie chciał się podjąć tak trudnej operacji, chodzę może nie najlepiej bo kuleje na lewą nogą od ponad 20lat ale cieszę się że chodzę i mogę zajmować się dzieckiem, co 5 miesięcy jeżdżę do Gliwic na rezonans całego rdzenia bo wiem że odrośnie bo komórki rakowe pływają , mam nadzieję że to nigdy nie nastąpi.Z caleg serca zdrówka życzę Monika
gość
01-07-2017, 18:29:26

Dzisiaj ja się pochwalę, jestem po kontrolnym rezonansie dokładnie 5 lat od usunięcia mojego wyściółczak i jest ok:) radość nie do opisania, pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za same "czyste" rezonansie Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama:
Reklama:
Reklama: