Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-10-2017, 08:41:02

Witam Tomku! Musisz się uspokoić i wierzyć, że będzie dobrze,nastaw się pozytywnie. Napewno nikt nie wini cię za to, że jesteś chory. Ja czekałam prawie rok na operację i też nie wiedziałam czy łagodny czy złośliwy (miałam nowotwór rdzenia). Poznaj swojego wroga,czytaj dużo o swojej chorobie,szukaj sposobów leczenia,lekarzy. Trzeba być silnym psychicznie, bo nie wolno się poddać,dasz radę 😉 pozdrawiam Beata
gość
09-10-2017, 12:29:04

Witam Tomku!
Wysciolczaki IV komory dzielą się na dwa rodzaje u małych dzieci sa często anaplastyczne III stopnia i szybko odrastaja nawet po intensywnym leczeniu.
Wysciolczaki w póżniejszym wieku tzn.po 20 roku życia są łagodniejsze często II stopnia, a po operacji i radioterapii jest szansa na dłuższe życie takze nie martw się.Ja miałam operację 4 lata temu bez dodatkowego naswietlania.Po trzech latach guz odrósł ale poddałam się powtornej operacji a następnie radioterapii protonowej w Krakowie.Lekarz powiedział ze jest duża szansa ze, guz nie odrośnie a przynajmniej nie tak szybko.Trzeba być dobrej myśli.
gość
21-10-2017, 13:28:30

Ependymoma iv komory mozgu wcina sie w pien.1,6cm dostaje leki na padaczke na razie czekam na swoha kolej jest ciezko mam rozne mysli boje sie kazdego zaklucia glowy.Z opisu jest napisane ze w nizszym aspekcie iv komory.Moze i mi panstwo cos odpisza.Fakt jest taki ze lzy leca same sen to jedyna odskacznia od tej diagnozy choc czesto sa okropne.pozdrawiam madi.
gość
21-10-2017, 14:58:09

Wlasnie,ja też mam niższego aspektu IV komory,proszę również o panstwa pomoc.
karol
gość
21-10-2017, 15:12:53

Tez mam miazdrzyce kropkowata.
gość
21-10-2017, 19:37:03

Co jest z tym wyściółczakami iv komór?
Z tego co czytam I dam przechodze jest tego w bród.Tez wins się w pień jak również w móżdżek.Strach to mało powiedziane jeść się nie chce ubrać się nie chce wszystko co Robbie to pozory.Tak się cholernie boje!
Marcel.
Ludzie dawajcie znac bo na tych forach jest wiecej niz w google.
Uczucie pewnie te same co wy wiec nie ma sensu pisac
gość
21-10-2017, 19:41:48

A co się dzieje jak się wcina w pien mozgu. Odpisz Beatko.
gość
21-10-2017, 21:02:12

czy można się dowiedzieć nazwisko tego neurochirurga?
gość
26-10-2017, 16:52:49

Mnie operował Profesor Sagan najlepszy z najlepszych. Operowana byłam w Szczecinie.
gość
26-10-2017, 16:56:54

Ale z tego samego powodu co ja czyli w dolnej iv komorze?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: