Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-07-2017, 13:34:51

Witam,mam 37 lat,jestem po operacji guza śródrdzeniowego na poziomie C5-th3, diagnoza:wyściółczak (II). Minęły już cztery miesiące,mam rehabilitacje prywatną w domu, uczę się wszystkiego od nowa,teraz jestem na etapie chodzenia przy balkoniku. Czekam na wyjazd na rehabilitację. Jestem ciekawa czy ktoś miał coś podobnego i mógłby doradzić co można jeszcze zrobić,jak długo to jeszcze może potrwać. Mam spastyczność czterech kończyn,czy to przejdzie? Po operacji brałam baklofen i sterydy,ale w tej chwili już nie biorę żadnych leków. Dodam, że mój guz miał prawie 7cm i został usunięty całkowicie w Szczecinie. Nie miałam żadnego naświetlania. Pozdrawiam Beata
gość
03-08-2017, 06:39:35

Witam wszystkich którzy chorują na wyściołczaka IV komory mózgu! Przeczytajcie o nowych lekach i badaniach eksperymentalnych.Chodzi o EBC-46 wlew bezpośrednio do guza oraz methadon w kroplach.Ten ostatni tani i dostępny w Polsce na receptę.Ostatnio kilka wywiadow z lekarzami przeprowadzono w niemieckiej telewizji.Sama jestem pełna nadziei po przeczytaniu artykułow na ten temat i obejrzeniu programów telewizyjnych.Pozdrawiam wszystkich czekających z nadzieją na lek na wyściółczaka
gość
04-09-2017, 05:41:07

witam, w kwietniu br tomograf komputerowy wykazał zmianę, rezonans magnetyczny wykonany w maju br. wykazał masę listę w prawym podwzgórzu. Po konsultacji z neurochirurgiem wykonałam kontrolny rezonans pod koniec sierpnia zmiana jest taka sama. Neurochirurg stwierdził, że wygląda mu to wyściółczaka , proces rozrostowy. Czy wyściółczak może być łagodny czy to nowotwór złośliwy. Dodam że biopsja jest na tyle ryzykowana że lekarz póki co nie zdecydował się. Czy to ze po 3 miesiacach guz nie urósł może oznaczać, że jest łagodny ?
gość
11-09-2017, 22:35:33

Witam wszystkich,
tak wyściółczak może być zmianą łagodną, jednakże umiejscowiony rosnąc w rdzeniu bądź w mózgu może wywołać szereg dysfuncji... nawet jeśli jest łagodny - miejsce złośliwe... dlatego najlepiej nie zwlekać z operacją... jezeli jest możliwa, a każda operacja niesie ze sobą niestety zawsze ryzyko, które jednak w takich sytuacjach warto podjąć..
czy jest tu ktoś kto operował się w ostatnim czasie/latach w szpitalu wojskowym w Bydgoszczy na wyściółczaka rdzenia? Proszę o kontakt mailowy M.
gość
01-10-2017, 15:55:57

Witam. Byłam operowana 10 marca 2017r. Miałam wysciółczaka IIstopnia w rdzeniu w odcinku szyjnym. Operację miałam w Szczecinie w Zdrojach przez profesora Sagana. Mój nowotwór był łagodny, biopsja była robiona dopiero podczas operacji,ale trochę złego napewno narobił, uczę się jeszcze chodzić. Był spory miał prawie 7 cm. Pozdrawiam Beata
gość
04-10-2017, 10:34:52

Witam moj syn miał wyściółczaka w rdzeniu kręgowym cały odcinek piersiowy zajęty.Trzeci stopien złośliwosci .Chodzi jestesmy po chemioterapi i radioterapi .W listopadzie mamy rezonanlny.Syn miał 2.5 latka jak zachorował.
gość
05-10-2017, 14:47:56

Proszę o kontakt osoby ktore przeszły operację wyściółczaka IV komory mozgu.
gość
08-10-2017, 19:09:40

Prosze o informacje wysciolczak iv komory mozgu.Blagam napiszcie oprucz tego jeszcze jeden guz oponiak jest wiekszy bo 4,5cm.a wysciolczak 1,7cm bardzo sie boje czekam na operacje juz 7miesiecy ale kolejki biore kepre 2×dziennie.
gość
08-10-2017, 19:18:04

TOMEK.Wysciółczak IV komory mózgu 2cm prosze o napisanie jak dlugo bede zyc mam rodzine boje sie nie spie po nocach.zaczelem palic marichuane i to w dzien w dzien by nikt nie widzial jak bardzo sie boje ze ich nie zobacze ze umre ze zostawie rosldzine.Też czekam na operacje na biobsje w sumie ale juz 4miesiace minely a tu nic dzwonie pytam a slysze wyslemy list.Kto z tego wyszedl ja nawet nie wiem czy zlosliwy czy urosl a mieszkam w dublinie to mnie wykancza ja gine wewnetrznie.zawiodlem sam siebie o innych nie wspomne.
gość
08-10-2017, 19:23:38

Gość 2017-10-05 16:47:56
Proszę o kontakt osoby ktore przeszły operację wyściółczaka IV komory mozgu.
Daj znac napisz tu jak cos wiesz mam to samo duza miazdrzyce i lekko linie przesunieta nikt mi nie mowi oco chodzi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: