Reklama:

wyściółczak? (3283)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-12-2016, 18:47:05

Witam, witam, wizyta potwierdziła moje obawy. Badanie Pet-ct było niewiarygodne, a w rezonansie widać wznowę. Guz jest jeszcze mały i mocno nie uciska, czuję się stosunkowo dobrze, egzystuję normalnie. Doktor polecił mi konsultację pod kontem zastosowania noża cybernetycznego - cyber-knife. Wizytę w Wieliszewie mam w styczniu. Po konsultacji będę wiedział czy się zakwalifikuję do zabiegu. Pozdrawiam.Marcin.
gość
28-12-2016, 20:44:02

Trzymam kciuki Marcinie i życzę duuuzo zdrówka! !!!!!
gość
05-01-2017, 07:32:59

Moniko co u Ciebie?
gość
05-01-2017, 13:49:14

A kto pyta. ? U mnie bez zmian wyściółczak ma 8mm tak mocno nie uciska mam nadzieje ze nie rosnie .rezonans będę miała w marcu więc dowiem się wszystkiego. ŻYCZĘ WSZYSTKIM CHORYM W 2017 I NA WSZYSTKIE LATA dużo zdrowia, siły dobrych wyników i jeszcze raz zdrowia. POZDRAWIAM MONIKA
gość
09-01-2017, 22:16:22

witam
W 1996 r miałem operacje kręgosłupa w Sosnowcu i badanie hist-pat wykazało myxopapillary ependymoma
były 2 guzy wielkości palca w L1-L4 po operacji przeszedłem radioterapie.Niestety po 20 latach wykryto trochę wyżej nowego guza 12x18mm
wie ktoś jaka jest szansa na protonoterapie w Polsce i jakie to daje efekty
interesuje mnie również chemia czy jest jakikolwiek sens ?
Nerwy dostały max radioterapii i nie będzie można ponownie naświetlać więc obawiam się że ponowna operacja tylko pogorszy sprawę i będą nawroty.
Może jakieś zioła,środki które powstrzymają wzrost tego świństwa ?
Marek
gość
10-01-2017, 12:51:46

Witam ! Jeśli chodzi o protonoterapie to nie ma zadnego problemu.W Bronowicach sa dwa aparaty i ok. 20 osob juz skorzystało.Trzeba pojechac ze skierowaniem od onkologa.Pozdrawiam Wszystkich i zyczę jak najwięcej radości w 2017 roku
gość
10-01-2017, 16:33:27

Do Moniki:pytala Agnieszka. Trzymam kciuki za marcowy rezonans ja dopiero w czerwcu Trzymaj się
gość
05-02-2017, 14:18:24

Witam, tu Marcin.Jestem po konsylium z neurochirurgiem i onkologiem w Wieliszewie, niestety zamiegi nożem cybernetycznym ( cyber-knife) nie wchodzą rachubę, wyklucza je maksymalna dawka napromieniania z 2010 roku. Chemioterapi nie zalecano w tym stadium guza,( chyba że wystąpiły by przerzuty na inne organy).Profesor oświadczył że w przypadku dalszego wzrostu guza są w stanie jeszcze operować ( 6 raz ).Narazie mocno nie uciska,funkcjonuje bez większych ograniczeń.Za tydzień kontrolny rezonans, w czerwcu kolejny i się zobaczy. Pozorawiam życzę dużo zdrówka.
gość
05-02-2017, 18:52:35

Hej ☺. Marcin musi być ok, nie ma wyjścia, mamy dla kogo, modlę się za wszystkich i za Ciebie też, wiem jak nam ciężko już myślę i chodzę wkurzona i boję się że w marcu po rezonansie mój nowotwor będzie większy niż jest boję się, trzymaj się i Ciebie i wszystkich chorych i ich rodziny mocno pozdrawiam Monika
gość
09-02-2017, 18:51:23

Będzie dobrze. Moniko i Marcinie trzymam kciuki za nas wszystkich. Pozdrawiam i głowy do góry:) Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: