Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-09-2020, 21:25:37

Hey Dawid!!!
Jak się czujesz?
Vo porabiasz?
Paulinko witam cie serdecznie.
Wiem ze piszemy tu o chorobie,ale napiszcie co u was,Dawid jak ja się ciesze ze napisales😘dla wszystkich.
Wtajemniczona
09-09-2020, 21:40:41

Hej :)
Ja mam w kolejną sobotę rezonans i już sikam po kostkach ze stresu.
Choć mam przeczucie że będzie dobrze i najgorsze już za mną :)
Albo sobie wmawiam ;)
Strasznie się cieszę że jesteście wszyscy i macie się dobrze.
Wiem że Ty Madziu masz nieco pod górkę z dolegliwościami ale jest czysto a to jest fantastyczna wiadomość :)
Stres ***około chorobowy*** został wpisany w nasz życiorys. Musimy się nauczyć z tym żyć.
Choć wiem że okres kontroli i stresik żyje własnym życiem ;)
Pozdrawiam ciepło całą wyściółkowo - wyścigową drużynę :D
Paula
Początkująca
10-09-2020, 07:13:51

Dziękuję Dawid że odpisałeś. Ja mam strach przed radioterapia, co jeśli będę po niej nie będę mogła mieć dzieci w tym roku kończę 27 lat też chciałabym założyć rodzinę te wszystkie zmiany znajdują się powyżej l2 I poniżej l3 wiem jakie są też skutki uboczne radioterapii i tego się bardzo boję
Początkująca
10-09-2020, 07:27:13

No właśnie - też mojego męża czeka radioterapia. Czy ktoś z Was przechodził radioterapię po guzie mózgu? Możecie coś więcej napisać - na co się przygotować? Czego się spodziewać?
Mąż Ki67 ma 2% - rozumiem że to dobre wieści?
gość
10-09-2020, 09:45:53

Hej! Miałem radioterapię po usunięciu guza IV komory. Na początku był stan podgorączkowy przez 2 dni a poza tym nie miałem żadnych skutków ubocznych. Radioterapia ma na celu wyeliminowanie wszystkich pozostałych komórek nowotworowych. Z pewnością naj korzystniejsza byłaby ponowna operacja i następnie radioterapia ale nie zawsze operacja jest możliwa. Jeśli chodzi o radio terapię to w miejsca newralgiczne typu pień mózgu tam kierowane są słabsze dawki promieniowania. Trzeba dokładnie dowiedzieć się jaki będzie przebieg na świetlania. Można próbować radioterapii protonowej która w większym stopniu oszczędza zdrową tkankę lub radioterapię stereotaktyczna Gamma Knife -zabieg jednorazowy. Trzeba pytać onkologa który w twoim przypadku byłby najlepszy i miałby jak najmniej skutków ubocznych. Wyściółczaki bardzo dobrze reagują na radioterapię Pozdrawiam Dawid
gość
10-09-2020, 15:23:55

Część. Jak długo od diagnozy guza w rdzeniu kręgowym odcinku szyjnym czekaliście na operację. Jak często tak umiejscowionego guza nie można usunąć.
gość
10-09-2020, 17:18:42

Gość 2020-09-10 17:23:55
Część. Jak długo od diagnozy guza w rdzeniu kręgowym odcinku szyjnym czekaliście na operację. Jak często tak umiejscowionego guza nie można usunąć.
Guz w odcinku szyjnym , na operację czekałem miesiąc.
gość
10-09-2020, 17:45:39

A gdzie najlepiej zrobić jakiego lekarza polecacie
gość
11-09-2020, 05:44:56

Jest szansa do całkowitego powrotu do zdrowia po wycięciu guza z rdzenia w odcinku szyjnym. Jeśli są to jakie
gość
11-09-2020, 06:03:09

Hej! Paulinko trzymam kciuki za twój rezonans. Jestem przekonany że nie musisz martwić się. Bądź dobrej myśli. Pozdrawiam Dawid

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: