Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
09-09-2020, 08:07:49

Hej.
Z tego co zaobserwowałam to radioterapie stosują jako leczenie uzupełniające.
Przy wyniku z histopatologii określony jest ki67?
Ja jestem po wyściółczaku 2 ale w 4 komorze i bez radio ani chemii
19.09 mam kontrolny rezonans i zaczyna mnie zjadać stres.. 🙊
Pozdrawiam i głowa do góry :)
Paula
gość
09-09-2020, 09:16:46

paulaitomek 2020-09-09 10:07:49
Hej.
Z tego co zaobserwowałam to radioterapie stosują jako leczenie uzupełniające.
Przy wyniku z histopatologii określony jest ki67?
Ja jestem po wyściółczaku 2 ale w 4 komorze i bez radio ani chemii
19.09 mam kontrolny rezonans i zaczyna mnie zjadać stres.. 🙊
Pozdrawiam i głowa do góry :)
Oni u mnie teraz się tak zdecydowali tzn jeszcze ma być konsylium 15 września. 3 zmiany które dobrze widać umieściły sie na niciach końcowych nerwów, dość że jest ryzyko uszkodzenia konińskiego ogona co za tym idzie: paraliżu lub trwałe uszkodzenie kończyn dolnych to na dodatek boją się zw uszkadza układ moczowy i nie będę normalnie oddawać moczu. Dodatkowo powiedzieli że nie są w stanie 100% zmiany wyciąć
gość
09-09-2020, 09:18:41

Wynik ki67 niski co to znaczy??
gość
09-09-2020, 09:25:40

Jeśli ktoś miał podobne doświadczenie proszę podajcie mi maila ja wam pokażę moja historię choroby może mi coś doradzi ktoś jeszcze do dr. Furtka Mam 400 km Ale też pojedziemy do niego
Pozdriawiam Magdalena
Wtajemniczona
09-09-2020, 09:39:04

Gość 2020-09-09 11:18:41
Wynik ki67 niski co to znaczy??
Zależy jak niski :)
Dawid na forum jest bardziej biegły w tym temacie.
Może się odezwie :)
Paula
Początkująca
09-09-2020, 10:40:46

Dawid jeśli będziesz mógł odezwij się do mnie
Pozdrawiam
gość
09-09-2020, 12:58:39

Hey moja imienniczko,
Wszystkich pozdrawiam,i sle całusy z irlandi.
Mój ostatni rm czysty znikła torbiel która była.
Bardzo bym chciała pomoc ale jak wyżej paulinka napisała tylko Damian jest ekspertem od naszej choroby.
Tez czekam aż odpisze do ciebie,ja jak i inni jestem operowana przez kierownika oddziału dr furtaka,mam nadzieje ze szybko ufacie się do niego i napiszecie jak on to widzi.
Będzie dobrze zobaczysz,jestem całym sercem a raczej sobą przy tobie,tez kochana nie wiedziałam co się ze mną dzieje puchła mi potylica i okazało się ropniak mózgu wycięty mam kawałek kosci czaszki kręcenie w głowie non stop i nie mogę nic powyżej 3kg podnieś bo czuje się jak na karuzeli,waga w dol o 15kg narazie stoi ale powiem tak nie ma dnia spokoju psychicznego non stop się boje a o kontrolnym MR to nawet nie wspomnę bo naprawdę dochodzą wymioty od stresów.
Kochana zobaczysz ze dr furtak da tobie wyście z tej sytuacji a zważywszy na jego precyzję umiejętności będzie wszystko dobrze zobaczysz!
Pozdrawiam raz jeszcze z ie i przytulam każdego do serca moi kochani najwspanialsi nieznani przyjaciele dziekuje wam za wsparcie,jestescie każdego dnia w mojej głowie.
gość
09-09-2020, 15:51:28

Madziu dobrze ze poprawnie piszesz nazwisko dr Furtaka, bo wczesniej ktos przekrecil i napisal Furtek , a byloby niemilo gdyby kobietka pojechala do Bydgoszczy i pytala o dr Furtka zamiast dr Furtaka.
Jest znany w calej Polsce , slawny i za granica rowniez.
U mnie w usa byl w ub.roku i mial wyklady dla amerykanskich lekarzy.Pozdrawiam
Wtajemniczona
09-09-2020, 15:51:52

No w końcu Madzia! :)
Cieszę się że się odezwałaś :***
I widzę że w końcu u Ciebie nieco lepiej.
Fantastycznie :)
Pozdrawiam!
Paula
gość
09-09-2020, 20:00:58

Hej! Wyściołczak jest guzem heterogennym czyli niejednorodnym. Wiarygodne Ki-67 jest wówczas gdy patolog otrzyma wycinek guza o największej ilości komórek nowotworowych czyli tzw gorący punkt. Zdarza się że guz łagodny I stopnia myksopapillary odrasta . Być może jakieś komórki nowotworowe niewidzialne pod mikroskopem pozostały. Jeśli powtórka operacja nie jest możliwa to stosuje się radio terapię która daje bardzo dobre wyniki i nadzieję na długie życie. Jednak przed radioterapią warto zasięgnąć opinii innych lekarzy np. Dr. Furtak czy Harat w Bydgoszczy. Proszę myśleć pozytywnie. Ki-67 niski to bardzo dobra wiadomość. Niski stopień to tak do 3-4℅.U mnie rezonans okey. Pozdrawiam Dawid

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: