Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-09-2020, 06:21:48

Dolanczam sie,rowniez trzymam kciuki.
Pozdrawiam
Magda z ie
Wtajemniczona
11-09-2020, 07:18:03

Kochani jesteście <3
Dziękuję Wam za wsparcie i dam znać po :)
Miłego weekendu drużyno ;)
Paula
gość
14-09-2020, 08:05:19

Witam na wynikach z rm wyszlo że moja narzeczona ma guza w rdzeniu. Wysciółczaka Całkowicie przypadkiem bez żadnych objawow. Poszliśmy do neurohirurga, który wydaje mi się zlekceważył sprawę bo powiedział że tak naprawdę nie wiadomo co to jest że narazie nic się nie dzieje żeby pójść na rezonans za 4 mc zobaczyć czy rośnie a narazie nie panikować. Bo ludzie całe życie nieraz żyją i się nic nie dzieje z takimi guzami. Co o tym wszystkim myśleć ?
gość
14-09-2020, 09:14:26

Faktycznie bzdura totalna.
Jeśli macie możliwość proszę ufajcie się do Bydgoszczy dr.furtak lub Harat.
Im szybciej tym lepiej.
Prosimy rowniez o odezwanie się po wizycie.
Powodzenia.
gość
14-09-2020, 09:29:55

Problemy się dodzwonić do dr Furtaka ale nic z tego. Wie ktoś może jak skontaktować się z którymś z nich .?
gość
14-09-2020, 09:32:39

Czy może trzeba poprostu tam pojechać i czekać w kolejce ? Problem jest w tym że do Bydgoszczy mamy prawie 500 km ale jeśli nie ma innej możliwości to pojedziemy i bd liczyć na szczęście .
Wtajemniczona
14-09-2020, 09:54:41

A skąd jesteście?
Pozdrawiam
Paula
gość
14-09-2020, 10:05:57

Tel. Dr. Furtak gabinet prywatny 52 341 54 27
gość
14-09-2020, 10:49:07

Lublin
gość
14-09-2020, 10:53:15

Dziękuję. A czy takie zachowanie lekarza jest normalne jak wyżej napisalem. Czy faktycznie może być tak że guz nie bd rusł? I nie bd trzeba z tym nic robić albo czekać aż urośnie.v Trochę dziwne skoro zawsze mówią że czym wcześniej wykryty tym lepiej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: