Reklama:

wyściółczak? (3286)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
19-07-2020, 19:59:23

Ja też nie byłam przygotowana ze operacja aż tak sparaliżuje moje życie.
Tym bardziej że od momentu otrzymania wyników do samej operacji minął raptem tydzień.
Ciężko powiedzieć czy da sie na to przygotować..
O widzisz, czyli po prostu wspierasz męża i dajesz mu kopniaka do działania.
To się chwali :)
Nie wszyscy mają tyle szczęścia..
Paula
gość
26-07-2020, 13:22:27

Witam mama ostatnio dostala wyniki.Wysciulczak - nieoperacyjny niby 2-3 stopien TH10-12. Wierzyc w to że nie operacyjny czy szukac kogos kto wytnie?? DODAM ŻE u mamy jest tez BOLERIOZA, niedawno wykryta - czy ktos mial taki przypadek? Czy to jakos wpływa na chorobe? Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki!
gość
26-07-2020, 13:34:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość
26-07-2020, 16:27:53

Skontaktujcie sie z dr Furtakiem - Szpital w Bydgoszczy/ namiary podam pozniej jak sie zdecydujecie.Dr Furtak jest wybitnym specjalista / neurochirurgiem operujacym guzy mozgu i kregoslupa. Warto zasiegnac porady u tak znakomitego doktora.
Skoro wysciolczak nieoperacyjny ze wzgledu na bliskosc rdzenia kregowego to istnieje obawa u niektorych lekarzy majacych male doswiadczenie i mala praktyke ze moze dojsc do uszkodzenia rdzenia kregowego w czasie operacji a co za tym idzie paraliz.
Jest tez inne leczenie radioterapia i chemioterapia ktore niszcza komorki rakowe.
Dr Furtak zdecyduje jaka forma leczenia bedzie najlepsza z korzyscia dla mamy.
gość
27-07-2020, 22:38:02

Podpisuje sie,jedz z mama do bydgoszczy
I to szybciudko
Zdrowia będzie dobrze.
gość
03-08-2020, 19:18:10

Witam. Mam podejrzenie wysciolczaka rdzenia kregowego, odcinek C2-Th3. Czekam na dokładny rezonans w Gliwicach. Póki co jedyne dolegliwości to ból odcinka szyjno-piersiowego. W jakim stadium choroby decydować się ewentualnie na operację ? Konsultuje się z neurochirurgami w Sosnowcu. Mam 24 lata.
Początkująca
08-08-2020, 17:34:49

Nie ma na co czekać i odwlekać . Pozdrawiam ♥️
gość
11-08-2020, 07:15:04

Witam wszystkich serdecznie. Od operacji minęło 6 miesięcy, chodzę o balkoniku. Brak czucia głębokiego w lewej nodze i biodrze w prawej brak czucia powiechchownego. Miałam teraz dopiero pierwszy rezonans po operacji, okazało się że guza nie ma natomiast jest jamistość rdzenia, nie mam pojęcia co dalej... Kochani czy miał ktoś z was ta jamistość? Pozdrawiam
gość
12-08-2020, 17:13:42

Witam moja córka ma wyściółczaka 2 stopnia w całości usunięty z głowy niedługo wizyta u onkologa .Strach co dalej
Wtajemniczona
24-08-2020, 06:35:22

Będzie dobrze :)
Trzymam kciuki 🤞
Paula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: