Reklama:

wodogłowie-zastawka drenująca (124)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-09-2016, 17:54:01

Gość 2016-06-09 02:47:51
Witam. Jestem mamą amelki wczesniaczka urodzonego w 7miesiacu ciąży z wodogłowiem pokrwotocznym. Chciałabym się spytać jak wygląda wymiana zastawki? Amelka ma 1,3 miesiące rozwija się super 👌 gdy ktoś nią popatrzy a ja opowiem o problemach jakie przeszła to doznają szoku że to niemożliwe. Jestem z niej taka dumna. Zastawka działa prawidłowo ale interesuje mnie to czy po jakimś czasie się jej nie wymienia lekarze mówią że jak coś się dzieje ro dopiero
Więc jak to wtedy wygląda? Dzwonić na pogotowie? od razu? Czy jakieś badania u neurochirurga? A potem samemu że skierowaniem? Do szpitala. Niestety ubolewam że w CZD nie ma poradni neurochirurgicznej. 😔 i też są bardzo długie terminy ale lekarze są moim zadaniem dobrzy. ☺ bardzo się boję o nią. Czy może tak się stać że jak dziecku zastawka przestanie byc drozna to może przestać mówić chodzić itp? Skoro już się tego nauczyło? czy wodogłowie może jeszcze zniknąć? gratulacje aby bobasek był CALY zdrowy 😀😀
Witaj! Nie bój się, ale w razie objawów dzwoń na pogotowie, nie czekając na wizytę, bo Amelka jest zbyt mała, aby powiedzieć dokładnie co się dzieje. Czy może wodogłowie zniknąć? Chyba nie, ale objawy mogą. Jednak nie jestem lekarzem, więc nie wiem na pewno :) Mam 40 lat i od 22 lat zastawkę. W razie pytań - pisz! W miarę możliwości pomogę. Pozdrawiam :) I zdrówka dla Amelki życzę :)
gość
06-10-2016, 14:14:30

Witam. U mojego brata wykryli guza w mózgu. Wycięli mu go, ale niestety były powikłania i musieli wprowadzić zastawkę Komorowo-otrzewnowa. Proszę powiedzcie mi czy bedzie mogl normalnie pracować, funkcjonować a pytam bo ma dopiero 17 lat i całe życie przed nim
gość
12-10-2016, 10:54:10

Witam,
poszukaj kontaktu z dr LImanówką - neurochirurgiem ze szpitala na Unii Lubelskiej w Szczecinie. Najlepiej jak podjedziesz na izbę przyjęć z wynikami badań ale musisz sobie załatwić skierowanie.
gość
20-02-2017, 19:55:36

Witam serdecznie. Chciałam zapytać ,czy dziecko z zastawką komorowo-otrzewnową ma prawo mieć płyn w miednicy mniejszej? Tak wyszło w usg jamy brzusznej????
gość
30-03-2017, 16:48:49

Witam mój ojciec miał wszczepioną Zastawkę półtora tygodnia temu. Od tego momentu kilkanascie razy dziennie oddaje stolec. Czy to normalne? Przed operacją kilkanascie razy dziennie oddawał mocz ale nie bylo problemu ze stolcem.
gość
01-04-2017, 09:08:41

Witam. Nie wiem czy to forum jeszcze dziala ale chcialam zapytac o pilna dla mnie sprawe. Czy ktos z panstwa zna przeciwwskazania do fizykoterapii ( magnetronik, zabiegi pradowe) w przypadku zastawki komorowo- otrzewnowej?
gość
01-05-2017, 10:48:49

Witam już dawno się nie udzywalam ale może ktoś mi odpowiedzi.Mając zastawke czy po rezonansie magnetycznym mieliście ją regulowana radiologia wykonując badanie trochę mnie przestraszyla bo powiedziała że należy wyregulowac ciśnienie zaraz po badaniuJa mam zastawek już 6 lat do tej pory lekarz tylko pytał i nic nie dotykal wizyta 5-05 już się boję
gość
05-05-2017, 17:16:26

Juz po wizycie ale już jest nadzieja ze troszkę się polepszy moje samopoczucie lekarz powiedział bym przyjechała na odział.wyznaczył datę za tydzień prawdodobnie będzie ustawił zastawek choć po rezonansie stwierdził że działa dobrze.Jak coś się zmieni to na pewno tu zajrzę pozdrawiam wszystkich 😆😃
gość
17-05-2017, 16:42:26

Witam już minęło kilka dni ja po ustawieniu zastawki lekarz zmniejszył ciśnienie ale ja nie spytała czy zmniejszając to ciśnienie w głowie się zwiększy ?moje samopoczucie jest inne mam trochę więcej siły i mniej śpię ale to za krótko by zmieniło się na dobre pozdrawiam
gość
28-06-2017, 18:38:38

Witam, jestem mamą 5 miesięcznego chłopca z zastawką komorowo- otrzewową , usg kontrolne wykazują że wszystko jest dobrze, martwią mnie częste wymioty, zdarzają się co kilka dni, po jednym z posiłków, albo przy nagłej zmianie pogody- zastawka działa bez zarzutów. Wyniki krwi i moczy są dobre, usg brzuszka też nic nie wykazało. Może coś podpowiecie , gdzie szukać przyczyny, czy może to normalne....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: