kowalowa ma bóle głowy?
Gość 2015-08-27 12:50:40
Witajcie!urodziłąm syna w maju 2007r.syn w 10 dobie życia zachorował na ropno bakteryjne zapalenie opon mózgowych,wkrótce było pozapalne wodogłowie w wyniku czego założono mu zastawkę mózgowo-otrzewną bez obsługi.Funkcjonuje bez problemu,jest w stałym kontakcie z neurologiem.Syn rozwija sie prawie ze prawidłowo ma napięcie mięśniowe jest rehabilitowany jest uczniem drugiej klasy,nauka na razie idzie średnio -radzi sobie z pomocą drobną.Chciałabym wiedzieć jak wygląda życie puźniej jak bedzie dorastał jak może pracować itd,czy ktoś miał taki przypadek??prosze o odpowiedź.Dziękuję.
Gość 2015-09-10 11:02:18Gość 2015-08-27 12:50:40
Witajcie!urodziłąm syna w maju 2007r.syn w 10 dobie życia zachorował na ropno bakteryjne zapalenie opon mózgowych,wkrótce było pozapalne wodogłowie w wyniku czego założono mu zastawkę mózgowo-otrzewną bez obsługi.Funkcjonuje bez problemu,jest w stałym kontakcie z neurologiem.Syn rozwija sie prawie ze prawidłowo ma napięcie mięśniowe jest rehabilitowany jest uczniem drugiej klasy,nauka na razie idzie średnio -radzi sobie z pomocą drobną.Chciałabym wiedzieć jak wygląda życie puźniej jak bedzie dorastał jak może pracować itd,czy ktoś miał taki przypadek??prosze o odpowiedź.Dziękuję.
Gość 2015-09-19 22:43:50
Hej!!dziękuje za odpisanie na moje wątpliwości,ostatnio syn zachorował na zapalenie płuc,robiąc mu między innymi U.S.G.jamy brzusznej okazało sie ze w otrzewnej znajduje sie drobna ilośc płynu i wszystko wskazuje na to ze u syna ta zastawka jest aktywna i drenuje.Mam jeszcze pytanie czy Ty jako dziecko miałaś problemy takie jak:trudność w koncentracji,bóle głowy,przy drobnym wysiłku pociła sie pani.Syna często boli głowa na ogół jest to ból krótkotrwały.Przy małym wysiłku momentalnie się poci-włosy mokre.Pytam bo pacjentów z zastawką nie ma zbyt duzo,stąd moja wiedza jest trochę skąpa.Jestem pani wdzięczna ze zechciała sie pani podzielic swoim doświadczeniem.Jeszcze raz dziekuje.Pochodzimy z Opola mamy tu też wspaniałego neurologa ale niestety tylko prywatnie.Dziękuję i Tobie też jeszcze wielu sukcesów życzę.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.