Reklama:

wodogłowie-zastawka drenująca (124)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-08-2023, 15:33:38

raf32 07-02-2013, 20:47:31
Przyznam sie, ze tradycyjnie nie przeczytalem wszystkich wpisow.Ja mam zastawke Pudenza od prawie 29 lat i swietnie dziala, po prostu mialem duzy zapas wezyka i nie jestem zbyt wysoki .Fakt, ze w/w zastawka uratowala mi zycie podczas wylewu w 2002 roku, bo pozwolila rozladowac ogromne cisnienie.
Pewnie miales to juz zrobione, ale proponuje Sebastianie, wykonanie naczyniowego TK glowy, badz rezonansu magnetycznego, zeby byc pewnym postawionej diagnozy.Skoro jednak mialoby sie okazac, ze zastawka naprawde juz Ci jest niepotrzebna i przede wszystkim nie dziala, to chyba lepiej byloby ja usunac.
Jest prosty test na dzialanie zastawki.Nalezy ja lekko ucisnac, jesli powroci do poprzedniej postaci, to znaczy, ze dziala.Pozdrawiam
gość
10-09-2023, 20:01:21

Ile czasu po operacji przebywa się w szpitalu (osoba po 60tce).
Czy po operacji nasilają się objawy otępienia, kiedy to mija?
gość
14-01-2024, 23:22:22

gość 10-09-2023, 22:01:21
Ile czasu po operacji przebywa się w szpitalu (osoba po 60tce).
Czy po operacji nasilają się objawy otępienia, kiedy to mija?

Teraz jest zasada szybkiego wypuszczenia. Mam co prawda 27l. ale panie dużo starsze ode mnie leżały w szpitalu też jak ja ok. 3-4dni. Potem długa obserwacja w domu.
gość
08-02-2024, 11:01:46

Czy ktoś tu jeszcze zagłada?
Moja siostra ma wodogłowie Evans. 0.52. Zastanawiam się czy to dużo, czy mało? Neurolog w zasadzie nic nie mówi. Siostra ma okropne nietrzymanie moczu i jest taka otępiała. Niestety ciezko stwierdzić od czego to się robi bo jest niepeknosprawna intelektualnie w stopniu lekkim I zaburzona psychicznie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: