Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-06-2020, 10:02:23

Witaj bardzo prosze o kontakt Hana z woj swietokrzyskiego moj nr tel 607-535-487 Pozdrawiam Hana
gość
02-08-2020, 16:26:39

witam
U mnie stwierdzono w marcu 2020roku MMN, jestem po 2 wlewach leku KIOVIG. Mam duże ubytki mięśniowe w związku z tym mam pytanie w jaki sposób mogę je zregenerować?
Pozdrawiam Rafał
gość
23-08-2020, 08:33:24

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-10-2020, 12:49:37

Do Gość z 02-08-2020, 18:26:39 Nie wiem czy nie będzie "Treść zablokowana przez moderatora" jak w poście z 15-05-2019 21:24:30 (🤔 co tam było zbereźnego? 🤔), ale zaryzykuję. >DO CZASU POMYSŁU Z BIAŁKAMI BYŁA TYLKO REHABILITACJA<🙂. Kilka dni po podaniu białek (np. Koivig) następuje odzyskanie "komunikacji" z mięśniami. Jeżeli mięśnie jeszcze całkiem nie zanikły to tylko ćwiczenia 2-3 razy dziennie w domu i fizykoterapia w poradni.. Dokładnie co ,jakie, ich zakres i ilość powtórzeń jest uzależnione od aktualnego stanu.Proponuję poprosić o pomoc rehabilitanta/tkę z oddziału neurologii gdzie podają białka. Z reguły są to ludzie normalni (ja innych nie spotkałem ale słyszałem) i pomogą. Do tego nie trzeba hali, super stroju, specjalistycznego sprzętu. I jedna zasada: nie ma "nie dziś, jutro, jakim zmęczony, mam kaca" itd. Wlewy dają powera reszta to twoja praca. Pozdrówka. 👍
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
08-11-2020, 19:14:30

Siemanko wszystkim. Dorzuce również tutaj swoja cegiełkę. Mam 24 lata. Kilka miesiecy temu opadła mi prawa stopa, a 3 tygodnie pozniej stracilem sile w barku. Nie moglwm wykonac ruchu odwodzacego więc nawet nalanie troche plynu do naczyn z 2 litrowej butelki stalo sie dla mnie problemem. Wstawilem sie do szpitala i zrobiono mi badanie EMG. Wykonano punkcje ledzwiowa, oraz rezonans magnetyczny. Diagnoza MMN CB. Pierwszy raz podano mi immunoglobuliny w ilosci 2 g na kilogram ciala. Immunoglobuliny PRIVIGEN. Nastepnym razem byla to dawka 1g na kg ciala, a miesiac temu juz niecale 0,7g na kilogram. Prawa stopa po elektrostymulacjach i cwiczeniach w domu zaczela sie ruszać w gore. Wczesniej nie moglem wykonac w ogole ruchu w gore. W barku sila rowniez wrocila. Przedtem nie moglem wykonac nawet jednej pompki, a teraz nie robi mi to zadnego problemu. Pozdrawiam Paweł
gość
09-11-2020, 17:27:50

Gość 2020-11-08 20:14:30
Siemanko wszystkim. Dorzuce również tutaj swoja cegiełkę. Mam 24 lata. Kilka miesiecy temu opadła mi prawa stopa, a 3 tygodnie pozniej stracilem sile w barku. Nie moglwm wykonac ruchu odwodzacego więc nawet nalanie troche plynu do naczyn z 2 litrowej butelki stalo sie dla mnie problemem. Wstawilem sie do szpitala i zrobiono mi badanie EMG. Wykonano punkcje ledzwiowa, oraz rezonans magnetyczny. Diagnoza MMN CB. Pierwszy raz podano mi immunoglobuliny w ilosci 2 g na kilogram ciala. Immunoglobuliny PRIVIGEN. Nastepnym razem byla to dawka 1g na kg ciala, a miesiac temu juz niecale 0,7g na kilogram. Prawa stopa po elektrostymulacjach i cwiczeniach w domu zaczela sie ruszać w gore. Wczesniej nie moglem wykonac w ogole ruchu w gore. W barku sila rowniez wrocila. Przedtem nie moglem wykonac nawet jednej pompki, a teraz nie robi mi to zadnego problemu. Pozdrawiam Paweł
MMN-CB atakuje również mięśnie ksobne (proksymalne)?
gość
18-11-2020, 01:07:00

Gość 2020-11-09 18:27:50
Gość 2020-11-08 20:14:30
MMN-CB atakuje również mięśnie ksobne (proksymalne)?
nie rozumiem
gość
18-11-2020, 08:04:30

Treść zablokowana przez moderatora

gość
19-11-2020, 00:37:04

Nie wiem czy o to chodzi ale ja nie mailem problemu ze zgieciem reki w bicepsie, a nie moglem podniesc czegos tak jakbym chcial wykonac cwiczenien na bok barku
gość
20-11-2020, 16:30:47

"Gość przedwczoraj, 09:04:30
Treść zablokowana przez moderatora"
Ciekawe czy ten post przejdzie.
Widzę że podawanie linków do konkretnych informacji i wiedzy na temat MMN-CB jest źle widziane przez moderatorów "ForumNeurologiczne.pl. Natomiast posty z ukrytymi reklamami płatnych ośrodków rehabilitacyjnych są OK.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: