Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-04-2019, 07:56:05

Witaj Romanek Dawno Cię nie było. Ja obecnie jestem po dawce Prigivenu w Poznaniu...co 3 miesiące...na więcej nie liczę..raz miałam poślizg miesięczny ..brak leku ...teraz mam termin w czerwcu. Daję rade prawa ręka prawie nie działa ale reszta jako tako Pozdrawiam Jola z Lubuskiego
gość
18-04-2019, 14:14:05

Witaj Jola z Lubuskiego. Czasami bywałem ale nie chciało mi się logować i pisałem jako "Gość". Fakt że za Twoim przykładem, można dopisać login na końcu. To dobre i szybsze (mniej klikania) do logowania co ofiarom MMN czy MMN-CB ułatwia życie. Ja w tym roku byłem 2 razy, też co 3 miesiące, ewentualny poślizg to ok. 10 dni. Chodź ostatnio było tip top 90 dni. Czasem problem jest z wolnym miejscem. U mnie też problem z prawą ręką (od niej zaczęła się choroba). Pozostałe trzy kończyny zaatakowane mniej, ale systematyczność kroplówek (co 3 m-ce)i ćwiczeń ( codziennie) ustabilizowała doległości i przytrzymała albo spowolniła postęp choroby. Tak można żyć (bo nie ma wyjścia ). Pozdrawiam Romanek.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
06-05-2019, 11:47:41

Dzisiaj po polrocznej przerwie dostalam termin na podanie leku Jestem cala obolala mam problemy z chodzeniem nie mam sily w dloniach bol kolan bol zoladka .Mam tylko nadzieje ze juz lek bedzie dostepny do konca roku Hana:
gość
08-05-2019, 13:17:27

Witam. Czy któraś z Pań przy tej chorobie była w ciąży? Mam 24 lata choruje od 3 lat przyjmuje immunoglobuliny co 3 miesiące obecnie jestem w 5 miesiącu ciąży przyjmuje lek normalnie nie ma przeciwwskazań ale zastanawiam się co z poradem czy będę mogła rodzić naturalnie czy w tym przypadku mam wskazania z cc? Może któraś z Pań może mi powiedzieć bo kolejna wizyta dopiero za ponad miesiąc.
gość
15-05-2019, 19:24:30

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-02-2020, 17:33:11

Jestem po pierwszej dawce Privigen 100, po 2 tygodniach od pierwszego wlewu pojawiły się objawy takie jak bóle głowy, zawroty, skoki ciśnienia, silne mdłości. Czy to jest normalne? Czy po kolejnych wlewach to mija? Jakie macie doświadczenia po stosowaniu tego leku? Bardzo mało informacji można o tym niestety znaleźć w internecie....
gość
07-05-2020, 08:03:15

Witajcie MMNowcy co u was? ja czekam na nowy termin podania immunoglobuliny bo kwietniowy odwołany. Jest nie najlepiej ale im dłużej tym gorzej .Jola z lubuskiego
gość
04-06-2020, 08:49:27

Witajcie .Ja juz po wlewach 26-05-20r. Hana Swietokrzyskie
gość
21-06-2020, 22:10:01

Czy mogłabym prosić o kontakt?
Gość 2019-03-20 19:05:16
Witam,
Choruję już od 33 lat na wieloogniskową neuropatię ruchową z blokiem przewodzenia. Zostałam zdiagnozowana w 1994 roku. Immunoglobuliny otrzymałam w 5 dniowym wlewie w 94 roku, a po 5 letniej przerwie od 2000 roku jestem w szpitalu na wlewach systematycznie w odstępach od 5 do 8 tygodni. Mam bardzo duże doświadczenie. Jeśli chcecie to mogę się nim z wami podzielić.
Początkująca
21-06-2020, 22:24:53

Dzień dobry!
Bardzo proszę o wiadomość prywatną, mam kilka pytań.
Gość 2019-03-23 15:09:15
To co opisuję to nie jest moja wiedza medyczna, ale moje doświadczenia z 33 lat chorowania. Chodzi o utratę sprawności przed pierwszym wlewem bioglobulin w 94? Tak, utrata wtedy była duża. Kiedy uklękłam, nie potrafiłam się podnieść z klęczek, przy każdym potknięciu przewracałam się, nie byłam w stanie podnieść się z leżenia do siadu, nie mogłam sama wstać z sedesu, a prawa ręka działała tylko wtedy, gdy byłe podrtzymywwana lewą, która była jeszcze wtedy sprawna. Co do drugiego pytania- powróciła, ale na krótko, ponieważ przez pierwsze 2 lata wlewy nie były regularne, a przy takich szybkich pogorszeniach odstępy 2-3 miesięczne to za długo. W roku 2002(16 lat od pierwszych objawów choroby) usiadłam na wózek I jestem na nim do dzisiaj. Po tym, jak zaczęłam brać leki regularnie, choroba posuwa się, ale powoli, dlatego bardzo ważne jest to, aby przyjmować leki regularnie, w jak najkrótszych odstępach.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: