Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-03-2019, 18:08:44

Gość 2019-03-28 14:21:43
Jeżeli można to ja chciałabym popytać trochę .Choruje już 6-lat od samego początku bylam na 6 tygodniowych wlewach kiovig a teraz na privigenie Problemy pojawily się w ubiegłym roku leku było coraz mniej terminy przesuwane to choroba postepowala Jestem coraz slabsza jeszcze pracuje ale każdego dnia jak wracam do domu mowie ze jutro nieide Wlasnie dzisiaj dzwoniłam czy jest i znowu niema od 3 grudnia jestem bez leku czy ktoś ma tez problemy z dostaniem leku Będę wdzieczna za informacje Hana:-
Konieczny kontakt z NFZ w celu ustalenia, który szpital w okolicy zamieszkania ma umowę na PROGRAM LEKOWY - LECZENIE PRZETOCZENIAMI IMMUNOGLOBULIN W CHOROBACH NEUROLOGICZNYCH. Dostanie się do programu (nie jest bardzo skomplikowane dla chorego) ułatwia życie. 4 miesiące bez białek to bardzo długo przy rozwiniętej MMN-CB. Ratuj się Hana.
gość
29-03-2019, 09:11:55

Dziekuje za odpowiedz i dobre słowa Jestem w programie do ubiegłego roku podawanie leku odbywalo się bez zadnych problemów Latem ubiegłego roku pisałam i dzwonilam do NFZ fundusz kontaktowal się ze szpitalem pozniej już niebylo problemu z lekiem w tym znowu cos się zadziało takiego ze znowu jest to samo Chyba trzeba szukac innego szpitala który by się zgodzil podawac lek ale szpitale ponoc nie za bardzo biora nowych chorych do programu Hana
gość
29-03-2019, 09:24:22

Tak to prawda, niektóre chcą się wycofać choć nie wiem dlaczego?. Pacjent z MMN nie jest raczej pacjentem wymagającym i uciążliwym. Podłączyć, odłączyć kroplówki i tyle. Chyba że czegoś nie wiem?.
gość
02-04-2019, 17:52:34

Treść zablokowana przez moderatora

gość
02-04-2019, 18:02:33

Witaj Hana ja choruję od kilku lat a w programie jestem od trzech lat. Kiovik przyjmuję co 3 miesiące ale w tym roku od stycznia był problem teraz w marcu dostałam privigen teraz czekam na kolejny termin.Obecnie leczę się w Poznaniu.Jesli masz potwierdzoną diagnozę to wejście do programu lekowego nie powinno być problemem.Jola z lubuskiego
gość
03-04-2019, 07:32:00

Wlasnie o to chodzi ze jestem w programie lekowym w ubiegłym roku dzwoniłam pisałam do funduszu i pozniej lek już był a w tym roku ta sama sytuacja Myslalam o zmianie szpitala ale jak się dowiedzą ze brałam lek już w innym szpitalu to radza zostać bo tez maja problemy z lekiem bledne kolo A ja jestem 5-miesiac bez leku chyba za długo już mi go podaja 6 lat będzie w maju Hana
gość
16-04-2019, 14:48:29

Cześć, czy jest tu ktoś kto leczy się w Warszawie? Szukam lekarza, który ma pojęcie o tej chorobie. Pozdrawiam wszystkich
gość
17-04-2019, 11:49:24

Szpital Banacha Doktor Hanna Drac
gość
17-04-2019, 14:06:51

Gość 2019-04-03 09:32:00
Wlasnie o to chodzi ze jestem w programie lekowym w ubiegłym roku dzwoniłam pisałam do funduszu i pozniej lek już był a w tym roku ta sama sytuacja Myslalam o zmianie szpitala ale jak się dowiedzą ze brałam lek już w innym szpitalu to radza zostać bo tez maja problemy z lekiem bledne kolo A ja jestem 5-miesiac bez leku chyba za długo już mi go podaja 6 lat będzie w maju Hana
A szpital jak wyjaśnia (uzasadnia, informuje) brak kontynuacji leczenia? (a właściwie zaleczania choroby)?
gość
17-04-2019, 14:45:13

Do Gość 2019-04-03 09:32:00
A szpital uzasadnia jakoś odmowę leczenia? Pocisnąć ponownie NFZ
NFZ powinien wskazać placówkę, która może wykonać program lekowy.
Czy jest inny szpital w pobliżu z Oddziałem Neurologii? Może nie będą robili łaski?
5 miesięcy to bardzo długo. A bez kroplówek będzie coraz gorzej.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: