Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-12-2015, 17:15:33

Słuchajcie, poszperałam troche w necie i dowiedziałam się wielu ciekawych informacji na temat chorób immunologicznych bo taką jest MMN . Są nimi tez np. toczen, łuszczyca, bielactwo i mnóstwo innych. W chorobach immunologicznych nie chodzi o nazwę ale o mechanizm ich powstawania. Dowiedziałam się, ze ta choroba jest jedynie odpowiedzią organizmu na warunki środowiska jakie mu stworzyłeś do życia. Mogą to być: niewłaściwe odżywianie (dieta uboga w witaminy i minerały: za mało świeżych warzyw i owoców, niewłaściwe tłuszcze, niewłaściwa obróbka termiczna pokarmu, zbyt dużo produktów odzwierzęcych, nietolerancje pokarmowe, za małe spożycie kiszonek itd.), stres, niedobór ruchu na świeżym powietrzu, nadmiar leków, szczepionek, używek czy kofeiny, niewystarczająca produkcja witaminy D w kontakcie ze słońcem, kontakt z chemikaliami i innymi toksynami, za mało snu, brak okresowych postów oczyszczających na poziomie komórkowym, niewłaściwa postawa ciała powodująca ucisk na nerwy itd. Najlepiej zatem koncentrować się na budowaniu zdrowia, a nie na zwalczaniu choroby (objawowo czy przyczynowo). Gdy budujemy zdrowie to choroba sama idzie precz ponieważ stan zdrowia i stan choroby nie mogą istnieć równocześnie.
Wzięłam sprawy w swoje ręce i zaczynam zdrowieć!!! tessa
gość
29-12-2015, 21:44:26

romanek 2015-11-01 16:35:44
Gość 2015-08-24 11:42:06
CZY KTOŚ JEST JUŻ W TYM PROGRAMIE LECZENIA IMMUNOGLOBULINAMI?
Jestem w programie od początku lipca.
gość
29-12-2015, 21:52:58

Witam wszystkich. Jestem już kresu wytrzymałości boli mnie wszystko plecy stopy łokieć bark nie mogę spać ból w nocy jest wredna ale już mam termin kolejnej dawki gammaglobulin...Kiovik juz za kilka dni.Dzisiaj jestem po konsultacji w Zielonej Górze jestem w programie od czerwca.Jola z lubuskiego
gość
30-12-2015, 15:45:53

a czy po niej masz poprawę ???
gość
01-01-2016, 22:16:32

Cztery miesiące było lepiej ale stopniowo zaczęły nasilać się objawy ciągle coś nowego i
gość
02-01-2016, 14:07:20

a może to nie ta choroba?
gość
03-01-2016, 17:42:38

Witam , w maju 2013 roku w Warszawskiej Klinice Chorób Mięśni z diagnozowano u mnie wieloogniskową neuropatię ruchowa z blokiem przewodzenia i od tej pory przyjmuje Kiovig . Dostaję cyklicznie co 6 tygodni , to jest 60g podawane w ciągu 3 dni . Po podaniu czuje się dobrze , nie mam bóli oraz lepiej daje sobie rade jak na razie nie miałam problemu z podaniem leku , pozdrawiam Halina .
gość
03-01-2016, 21:05:41

Rany, ile nas jest I mało komu ivig pomagają... Widocznie dolega nam coś innego tylko nikomu się nie chce szukać co
Gosia z Wrocławia
gość
06-01-2016, 22:28:29

Tak to już jest jak coś ci dolega to każdy sposób leczenia przyjmujemy z pokorą a efekty...no cóż są różne Jola z lubuskiego
gość
16-01-2016, 21:15:13

jery 2014-09-25 10:48:57
Witam wszystkich !!!
W szczególności Ciebie Iwona , ponieważ z tego co widzę , to bardzo podobnie atakuje nas te MMN . Choruję na te ,,paskudztwo,, od mniej więcej 5 lat, zniszczone mam prawie całkowicie unerwienie prawej ręki ( praktycznie wisi mi bezwładnie) , w lewej ręce osłabienie zaczyna być coraz bardziej odczuwalne , nogi ciągam za sobą jak by mi ktoś siedział na stopach i do tego te mięśnie kręgosłupa. Żeby się podnieść z łóżka lub fotela , to muszę się mocno nagimnastykować.Myślę że od czasu do czasu mogli byśmy się wymieniać swoimi spostrzeżeniami związanymi z naszą chorobą, jak jesteś na Facebooku, to daj namiary na siebie.
Gorąco pozdrawiam.
Jery, lub jak ktoś woli- Dżery

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: