Witam wszystkich.Moje problemy zaczęły się dziewięć lat temu ale nikt nie zdiagnozował choroby chociaż w badaniu EMG już wtedy były zmiany -dotyczyły prawej dłoni. chodiłam od neurologa do neurologa a ręka była coraz słabsza.Obecnie mam zaniki mięśni aż do łokcia i braksiły mięśniowej .Jednym zdaniem ręka nie działa. W między czasie dwa lata temu trafiłam do neurochirurga ...bóle głowy, bóle barku prawego .Operacyjnie usunięto zwyrodniały krążek wstawiono implant PEEKowy i to miało pomóc. Po siedmiu dniach powikłanie PLYNOTOK z rany i znowu szpital drenaż lędżwiowy i się zagoiło.Miało być lepiej a tu lewa dłoń coraz słabsza i zaczynają się zaniki. Kolejne badanie EMG i zmiany przewodzenia w lewej ręce. Pełna diagnostyka w Szczecinie na neurologii i diagnoza..MMN. Dostałam pięć dawek KIOVIG łącznie 150g {czerwiec 2015} i teraz czekam co dalej .
Witaj Jola z lubuskiego , Jak trafiłaś do Szczecina na neurologię ? czy ktoś Cię skierował a może pojechałaś prywatnie ? U nas jest realizowany program na neurologii ale leczą SLA. Zresztą w moim mieście już leżałam na oddziale i nic ..... Wszystkie wyniki badań są ujemnenawet MRI tylko EMG wykazuje bloki przewodzenia w nerwach ruchowych. iwona