Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-09-2015, 09:38:26

Witam do Szczecina trafiłam ze skierowaniem od mojego neurologa ale po wcześniejszym uzgodnieniu miejsca przez lekarza który wykonywał mi badanie przewodnictwa. Nie było łatwo ale nadmienię że pracuje w służbie zdrowia i to mi tym razem pomogło . pomogło mi też to ,że kilka lat temu ten sam lekarz robił mi pierwsze badanie ale żaden z lekarzy nic z tym nie zrobił. Dzisiaj nie działa mi prawa ręka a zmiany są nieodwracalne. Po podaniu pierwszej dawki KIOVIGU dostałam drgawek, ale minęły po przerwaniu podawania. Po kolejnych czterech zawroty głowy ,bóle mięśni i ogólne osłabienie .ale to minęło. Po kilku dniach ustąpiły bóle lewej ręki i poprawiła się nieco siła mięśniowa ale prawa ręka bez zmian.Za tydzień mam wizytę u neurologa a teraz tylko rehabilitacja.Co będzie dalej ....nie mam zielonego pojęcia.Czas pokaże a bunt nie pomoże.Pozdrawiam.
gość
01-11-2015, 15:35:44

Gość 2015-08-24 11:42:06
CZY KTOŚ JEST JUŻ W TYM PROGRAMIE LECZENIA IMMUNOGLOBULINAMI?
Jestem w programie od początku lipca.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
01-11-2015, 16:17:50

Gość 2015-08-21 08:16:20
Witam ,
Mimo wszystko jesteście szczęśliwcami bo postawiono Wam diagnozę .
Niestety nie mam tego szczęścia , od 8 lat choruję ( od roku podejrzewa się u mnie MMN CB-wykonałam badania w prywatnym gabinecie,mam na piśmie podejrzenie w kierunku MMN CB -"zalecam próbę przeleczenia immunoglobulinami"),niestety lekarze w szpitalu unoszą się "honorem"i wiedzą lepiej,choroba postępuje a ja nie mam znikąd pomocy ,jest mi coraz trudniej w pracy a codzienne czynności sprawiają ogromną trudność.
Może wiecie gdzie się udać po pomoc,nadmieniam że Pani doktor ,która to stwierdziła nie pracuje na oddziale szpitalnym.
Iwona59
Ja, zarejestrowałem się do neurologa w poradni przyszpitalnej. Tam zostałem zdiagnozowany i jestem aktualnie pod opieką szpitala.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
04-11-2015, 21:42:59

romanek 2015-11-01 16:35:44
Gość 2015-08-24 11:42:06
CZY KTOŚ JEST JUŻ W TYM PROGRAMIE LECZENIA IMMUNOGLOBULINAMI?
Jestem w programie od początku lipca.
gość
11-11-2015, 14:30:07

JESTEM W PROGRAMIE OD LIPCA 2015- TRZY PODANIA-EFEKT NA RAZIE MIERNY.
TESS
gość
13-11-2015, 08:11:01

A ktoś z Was jest z Wrocławia? Ja miałam jedno podanie w Katowicach, na Medyków. Czekam na kontynuację we Wrocławiu, ale na Borowskiej jeszcze nie ma, w Marciniaku jest i dopiero załatwiam. Po pierwszym podaniu choroba jakby się zatrzymała, ale ja już mam mocny niedowład czterokończynowy. Zobaczymy co dalej...
Gosia
gość
01-12-2015, 12:33:08

Moj tata jest z Wroclawia i jest w szpitalu Marciniaka. Na zmiane podawana jest diagnoza zaczelo sie od ALS/SLA pozniej podejrzewano polineuropatie dem... pozniej znowu ALS/SLA i dzis powiedziano mojej mamie ze to jest polineuropatia demi.... Mial raz podawane immunoglobuliny (okolo miesiac temu) po tym zero poprawy a choroba postepuje. Tato juz nie chodzi, brak wladzy w rekach, ogolne bole w calym ciele, itd.
Ponoc ponownie beda podawac immunoglobuliny, moze w przyszlym tygodniu. Zobaczymy czy bedzie jakis pozytywny rezultat.
Pozdrawiam wszystkich
Borys
gość
01-12-2015, 17:30:45

Witam , jestem nowa , zdiagnozowano u mnie po miesiącu poszukiwań MMN ale objawy nie do konca im pasują, włączono mnie do programu - lek KIOVIG pierwsza dawka . nastepna kwiecien 2016, czuje sie gorzej po leku , może nie trafiony , może to inna choroba. jestem właśnie po pobycie w szpitalu w Rzeszowie. tessa
gość
04-12-2015, 07:11:30

Witam, tez jestem nowa. Choruję od 2 lat. W sumie mam dwie diagnozy - co ciekawe: z blokiem i bez bloku przewodzneia. Ktoś pytał o akupunkturę. Korzystałam i w ubiegłym roku było znaczne wyciszenie objawów. Idąc tym tropem wzięłam kilka sesji w tym roku, ale niestety poprawa była bardzo krótkotrwała. Tessa czy mogę Cię prosić o maila? Jestem z Rzeszowa i zamierzam tutaj podjąć "leczenie". Mam kilka pytań. Mój adres: katilach@ gmail.co
gość
10-12-2015, 22:11:13

Witam,minęło pół roku od podania pierwszej serji KIOVIKU na początku było trochę lepiej ale od miesiąca jestem na lekach p bólowych i ciągłej rehabilitacji.Teraz mam nowy problem bo mam potworne bóle stóp i drętwieją mi po dwa palce w obu stopach.Jest to tak wredne że nie mogę normalnie chodzić. Moja pani neurolog załamuje ręce i mnie pyta co ma ze mną zrobić. Jedna...prawa ręka nie działa ,druga w oczach słabnie ateraz jeszcze stopy bolące i piekące jak przypalane. Tego już za wiele , Pozdrawiam Jola z lubuskiego.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: