Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-01-2015, 12:06:17

Dziękuję bardzo za odpowiedz. Ja i tak się martwię :( 29 stycznia mama idzie do Kliniki może się coś wyjaśni.
gość
19-01-2015, 17:16:22

Gość 2015-01-19 13:06:17
... Ja i tak się martwię :( ...
To normalne. Ale zawsze trzeba myśleć pozytywnie. Smutne miny rodziny /nawet się nie czuje jak się rymuje/ dołują chorego, wie że to jego wina. A przecież nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło być lepiej.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
19-01-2015, 17:16:45

To
Początkująca
20-01-2015, 14:38:46

Witam ktos tu pytal o akupunkture. Bylam dzisiaj u dobrego neurologa, ktory sie specjalizuje w MMN tu w Londynie. Wg niego akupunktura nie pomoze na MMN, bo nie bedzie miala zadnego wplywu na nerwy - to chyba logiczne. Pomoze na bol, bezsennosc, bole glowy - "nie wiem jak to dziala, ale dziala", powiedzial. Rozsadny czlowiek, nawet sam sobie podal immunoglobuliny, zeby sprawdzic, jak to dziala :D I sledzi publikacje naukowe na temat. Jesli ktos ma jakies pytania to zapraszam, bo bede go widziec znowu niedlugo mam nadzieje, bedzie mnie leczyc. Pozdrawiam
Chora na MMNwCB od 2005
gość
21-01-2015, 11:41:47

Witaj aniaane...
Pytań nasuwa się wiele i pewnie wiele zostanie bez odpowiedzi. Mnie natomiast interesuje, jak na wyspach podchodzą do leczenia MMNwCB i czy wiedza o tej chorobie jest na tym samym poziomie. Jeżeli ten lekarz zacznie Cię leczyć ( czego Ci życzę ) i nie będzie to problemem , ani jakąś tajemnicą, to proszę o info o sposobie i przebiegu leczenia.
Dziękuję i pozdrawiam.
Chory, czekający na jakiś ,,cud,, !!!
Początkująca
27-01-2015, 20:13:38

Witam, w czerwcu u syna wykryto wieloogniskową neuropatię ruchową. Głównie ma problem z prawą dłonią. Miał dwa razy podawany KIOVIG ale on na ten lek nie reaguje. W obecnej chwili bierze AZATHIOPRINE. Proszę mi poradzić jakie ćwiczenia rehabilitacyjne w jego przypadku będą najlepsze.
Pozdrawiam
gość
28-01-2015, 18:44:55

Zależy od stopnia niedowładów , stanu mięśni itd. Dokładnie co będzie najlepsze ustali lekarz i rehabilitant widząc pacjenta. Na pewno każdy wykonalny /nawet z dużym wysiłkiem/ruch jest wskazany. Ogólny, przybliżony schemat poniżej.

Rysunek : Przegląd Medyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego
Rzeszów 2005, 188–192
Początkująca
29-01-2015, 19:19:18

Dzięki za informację. Szczerze powiedziawszy ma dość duży ubytek mięśni w ręce. Neurolog ze szpitala przepisała mu masaż ręczny ,wirowy i ćwiczenia indywidualne. Od czerwca z małymi przerwami prawie cały czas chodzi na te zabiegi., natomiast pani doktor z przychodni rehabilitacyjnej pierwszy raz się spotkała z tą chorobą i nie bardzo wiedziała co mu zaproponować. Wspomniała o terapii metodami neurofizjologicznymi i teraz nie wiem czy rezygnować z masaży i próbować rehabilitacji tymi metodami, czy to połączyć a może wcale nie brać tego pod uwagę. Chciałabym wybrać te ćwiczenia,które będą dla niego najlepsze bo przecież za nie płacę .
gość
30-01-2015, 11:26:36

Poprzednio w szpitalu byłem rehabilitowany równocześnie po udarze niedokrwiennym i neuropatii. W przyszłym tygodniu idę do szpitala do Oddziału Rehabilitacji, konkretnie z diagnozą MMN-CB. Zobaczę co i jak będą działać. Napiszę po wyjściu. Jak dam radę
gość
01-02-2015, 08:25:48

witam
czy u kogoś z Was stwierdzono jednoznacznie z czego "urodziło się" MMN?
U mnie były to podobno powikłania po grypie. w sumie przyjąłem 8 dawek KIOVIG. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Przez dwa miesiące po dawce widać postępy (mi zaatakowało nogi) potem wszystko wraca do stanu z przed kroplówki.
pozdrawiam Wszystkich nie dajcie się !!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: