Właśnie dowiedziałam się o tym, że mój 5,5 letni synek ma torbiel pajęczynówki w zatoce strzałkowej tylnej, wielkości 14mm. Neurolog twierdzi że to bardzo mała torbiel i w takim miejscu, że nie stanowi zagrożenia. Ja jednak nie jestem przekonana. Wszystkie osoby piszące o torbielach mają ją przeważnie w zatoce skroniowej i są o wiele większe. Czy ktoś z Was ma torbiel tam gdzie mój syn? Poza tym lekarka mówiła, że 'ona' była, jest i będzie. Syn prócz bólów głowy, które mijają po przespaniu się nie ma innych dolegliwości, nie przyjmuje także żadnych leków. ńie wiem co mam dalej robić? Czekać i obserwować go, czy udać się jeszcze do innego specjalisty? Bardzo proszę o poradę!
Cześć! moja mama miała duży torbiel i jest po operacji. jestem zadowolona. też miała dużą torbiel na móżdzku i dodatkowo jeszcze był tam guz. nie mart się wszystko przed tobą trzeba być dobrej myśli i mocno wierzyć że wszystko się uda. pa
cześc
jestem mamą 14 latka który miał torbiel pajęczynówki prawej półkuli móżdżku 47x35 mm. Operowany w wieku 8 lat w Łodzi w CZMP. Od tamtej pory wszystko jest wporządku. Operował go doc. Zakrzewski
Jak się o niej dowiedzieliśmy syn miał 2 lata i torbiel była 15x20mm. Oznak wzrostu nie było, tylko przypadek sprawił że zrobiliśmy następny rezonans ( Syn był szykowany do operacji kręgosałupa) Jedynym sygnałem były powtarzające się bóle karku ale po rozmasowaniu ustępował
gg 7560269
W czwartek byłam z synem u neurologa we Wrocławiu. Lekarka powiedziała, że jego bóle głowy(czoło) nie maja nic wsolnego z torbielą, którą ma w tylnej zatoce strzałkowej 14mm. Jest migrenowcem. Zrobi nam też rezonans, gdyż na tomografie nie widać czy to rzeczywiście torbiel czy poszerzony zbiornik płynu, cyserna magna. Mam nadzieję, że to co wyszło na TK to nic groźnego.Jestem trochę spokojniejsza, ale wolałabym aby niczego w głowie mojago dziecka nie stwierdzili.
Edyta.
U mojego syna mimo usunięcia 7 lat temu torbieli od 2lat powracają bółe głowy tylko miejsce bólu jest inne. Neurochirurg stwierdził że bywa tak u osób które miały otwieraną czaszkę, obecnie wybieramy się do neurologa bo intensywnośc bólu jest coraz więkrza