trzeba pilnie skonsultować dzieciaczka z neurochirurgiem.wszystko zależy od tego jak duża jest torbiel i czy będzie rosła razem z dzieckiem.
13-02-2008 o 08:47, batkou :
Wczoraj pisałam o moim 7 letnim synu, który ma torbiel pajęczynówki i przeszedł 2 mies. temu operację. Chciałam się zapytać, czy osoby które przeszły operację metodą tradycyjną (nie endoskopową) mają w dalszym czasie bóle głowy. Ja osobiście sobię tłumaczę, że po tak ciężkiej operacji potrzebny jest czas, aby wszystko powróciło do normy. Niemniej jednak martwi mnie to, że minęły 2 mies. od operacji, a mój syn w dalszym czasie ma bóle głowy.
Proszę odpiszcie. Ula.
witaj! ja przeszłam operacje(tradycyjną) torbiela w okolicy szyszynki. miałam wtedy 17 lat, aktualnie mam 18 i jestam już półtora roku po operecji. u mnie bóle głowy pojawiaa sie dosc często, zazwyczaj jest to miejscowy przeszywający ból, jest on spowodowany bliznami na czaszce(wycieli mi 5,2 cm kości potylicznej) a jeżeli sie pojawiają bóle głowy tradycyjne(zmiana pogody itd) to są one dośc silne. po operacji moja lewa strona ciała była "nieswoja" a także moje lewe oko ograniczyło swoje pole widzenia tylko do połowy wiec nie widziałam co sie dzieje z boku mojej lewej strony. także jakiś czas po operacji widziałam tylko przedmioty daleko, pózniej te z bliska a później znów tylko z daleka.. chcąc coś zobaczyc strasznie musiałam mróży oczy, nawet później miałam taki trik ruchowy ze mróżyłam oczy ale wszystko jest teraz ok. myśle że u Twojego synka wrtóci wszystko do normy do około pół roku, tak jak u mnie. pozdrawiam!
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.