Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-12-2007, 17:02:00

kiedy pytałam lekarki na co ma mój syn uważać? Odpowiedziała ze na nic.
gość
30-12-2007, 23:01:00

boli mnie tylna prawa czesc czaszki wczesniej dostalem w glowe czy to napewno jakis goz ?????/ Moze mi ktos odpowiedziec na te pytanie bol jest chwilowy .
Początkująca
12-01-2008, 17:53:00

Jestem Karolina mam 18 lat i tez mam torbiela pajęczynówki juz od ponad 4 lat zmagam sie z tą choroba. Byłam w szpitalu zrobili mi tormografie komputerowa i wykryli torbiela w wielkosci 2,5 mm X 5,5mm czy cos takiego jak pamiec mnie nie zawodzi. Neurolog stwierdzil ze byc moze mam to juz od urodzenia albo od jakiegos silnego uderzenia i jak narazie nie jest konieczna operacja chyba ze pojawilyby sie jakies dolegliwosci,zawroty głowy czy od silnego bolu mam sie natychmaist zglosic na leczenie. Minely 3 lata odkad bol przestal mi doskwierac i nie mialam zadnych problemow z biegem czasu zapomnialam o torbielu i sie niczym nie przejmowalam zylam pelna zycia i emanowalo we mnie tyle energi do zabawy,nie mialam takich problemow w nauce tak jak teraz Nie wiem jak mam z tym dalej zyc poki co nie trace wiary w siebie i mam nadzieje ze uda mi sie to jakos wyleczyc.
gość
17-01-2008, 16:44:00

http://cms.halpress.eu/news_view.php?tpl=133&nid=13511
to jest fundacja dla ludzi z torbielą. Może oni ci pomogą.
gość
25-01-2008, 14:48:00

Witam jezeli bedzie zainteresowani aby uzyskac odszkodowanie po wypadku komunikacyjnym prosze o kontakt chetnie pomoge...misiek6-90@tlen.pl
gość
29-01-2008, 14:24:00

Witam wszystkich,

Ja 2 tyg. temu dowiedzialam sie ze mam torbiel podpajeczynówkową w prawym płacie czołowym, w sobote mam zgłosic sie na zabieg - beda mi nawiercac dziure w czaszce.. czytałam wczesniejsze wpisy ze jest tez metoda endoskopowa, ale mi nikt jej nie zaproponował...wolałabym uniknąc operacji i przeciągających sie wizyt w szpitału, ale w moim przypadku jest prawdopodobienstwo ze uciska ona na nerwy wzrokowe i moge oslepnac, ale oczywiscie niczego nie wiedza na pewno -> to jest najgorsze
gość
12-02-2008, 09:19:00

WITAM WSZYSTKICH MAM PYTANIE CZY KTOś MOżE MI WYJAśNIć WYNIK MOJEGO BADANIA ,ZA TYDZIEN ZROBI TO NEUROLOG ALE BARDZO SIę BOJę I MOżE KTOś Z WAS WCZEśNIEJ MI POMOżE.PO REZONANSIE CZASZKI WYNIK BYł NASTęPUJąCY OGNISKOWE POSZERZENIA PRZESTRZENI PODPAJęCZEJ W OKOLICY SKLEPISTOśCI CZASZKI.PROSZę O ODPOWIEDź.
gość
12-02-2008, 10:22:00

W Kwietniu 2007 r.dowiedziałam się, że mój 7-letni syn ma w prawym płacie skroniowym dużą torbiel pajęczynówki. Objawami były silne bóle głowy, zawroty głowy, brak równowagi i ciemność przed oczami.
W listopadzie przeszedł zabieg operacyjny w Szpitalu w Prokocimiu.
W skutek operacji został podrażniony nerw oczny - opadła mu powieka prawego oka oraz pojawił się zez.
Od dwóch miesięcy jest po operacji, oko powróciło do równowagi lecz bóle głowy i zawroty nie ustapiły. Syn twierdzi, że dolegliwości bólowe są takie jak przed operacją.
Mam teraz jedynie nadzieję, że po tak poważnej operacji potrzebny jest czas, aby wszystko ustapiło.
Pozdrawiam
Ula
Początkująca
13-02-2008, 07:47:00

Wczoraj pisałam o moim 7 letnim synu, który ma torbiel pajęczynówki i przeszedł 2 mies. temu operację. Chciałam się zapytać, czy osoby które przeszły operację metodą tradycyjną (nie endoskopową) mają w dalszym czasie bóle głowy. Ja osobiście sobię tłumaczę, że po tak ciężkiej operacji potrzebny jest czas, aby wszystko powróciło do normy. Niemniej jednak martwi mnie to, że minęły 2 mies. od operacji, a mój syn w dalszym czasie ma bóle głowy.
Proszę odpiszcie. Ula.
Ula
gość
03-03-2008, 21:47:00

hej!
Jestem po rezonansie głowy i mam torbiel pajeczynowki 1-2 cm
i wytrzeszcz prawego oka.
Mam również najprwadopodobniej guzek malutki w gruczole łzowym ...
lecze sie juz 3 lata ...
oko strasznie mi lzawi czasami kuje i jest wielkie jak ping-pong zwlaszcza rano !!pojawiajea sie czasem zygzaki
czy ktos mi moze pomoc???????
macie tez ktos takie cos??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: