Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-10-2007, 18:44:00

Pomocy
Witam może ktoś wie cos o torbieli w splocie naczyniówkowym wykryto ją dziś na usg u mojej siedmiomiesięcznej córeczki jestem załamna nie wiem co robic i gdzie szukac pomocy
gość
07-11-2007, 20:35:00

ja też mam, ale jak zapobiegać bólom glowy? tramal nie zawsze pomaga
gość
07-11-2007, 20:44:00

30-10-2007 o 19:44, gość :
Pomocy
Witam może ktoś wie cos o torbieli w splocie naczyniówkowym wykryto ją dziś na usg u mojej siedmiomiesięcznej córeczki jestem załamna nie wiem co robic i gdzie szukac pomocy

Sąsiadki dziecko miało w wieku 1 miesąca, wchłonał się i już go nie ma.
gość
09-11-2007, 13:24:00

Czy torbiel pajęczynówki to jest to samo co "poszerzony zbiornik wielki móżdżku "?
gość
11-11-2007, 15:54:00

niestety nie wiem pozdrawiam beata
gość
16-11-2007, 07:58:00

01-12-2006 o 15:23, gość :
Witam!
Niestety nie jestem lekarzem i nie pomogę Ci!
Mój przypadek jest niemal identyczny! Od tygodnia szukam informacji na ten temat. Co prawda nie wiem od kiedy mam torbiel pajęczynówki (może od urodzenia), ale bóle głowy i problami z oczami tak samo jak Ty! Moj lekarz powiedział, że nic mi nie będzie i każe mi się szpikować wciąż tymi samymi tabletkami, które nie pomagają! Moja torbiel jest w okolicy skroniowej po prawej stronie i ma wymiary 27x16x10mm! Nie mam pojęcia gdzie się z tym udać, wiem że może pomóc zabieg endoskopowy przeprowadzony w młodym wieku!
Jeśli znajdziesz jakieś infowmacje na ten temat- daj znać! Pozdrawiam!
hej mam 18 lat i mam ten sam przypadek co ty. w maju 2006 mialam operacje. torbiela mam od urodzenia a wykryto mi go w wieku 17 lat.
gość
16-11-2007, 08:16:00

01-12-2006 o 15:23, gość :
Witam!
Niestety nie jestem lekarzem i nie pomogę Ci!
Mój przypadek jest niemal identyczny! Od tygodnia szukam informacji na ten temat. Co prawda nie wiem od kiedy mam torbiel pajęczynówki (może od urodzenia), ale bóle głowy i problami z oczami tak samo jak Ty! Moj lekarz powiedział, że nic mi nie będzie i każe mi się szpikować wciąż tymi samymi tabletkami, które nie pomagają! Moja torbiel jest w okolicy skroniowej po prawej stronie i ma wymiary 27x16x10mm! Nie mam pojęcia gdzie się z tym udać, wiem że może pomóc zabieg endoskopowy przeprowadzony w młodym wieku!
Jeśli znajdziesz jakieś infowmacje na ten temat- daj znać! Pozdrawiam!
hej mam 18 lat i mam ten sam przypadek co ty. w maju 2006 mialam operacje. torbiela mam od urodzenia a wykryto mi go w wieku 17 lat.
gość
17-11-2007, 18:22:00

hey . . .
mam podobdy problem jak wy . mam torbiela podpajeczynowki w lewej okolicy czolowej . . .
mykryto mi go 4 lata temu .
lekarz w czestochowie chcial mnie odrazu operowac .
ale z mama porozmawialam i powiedzialysmy lekarzowi ze mama bierze wszystko na swoja odpowiedzialnosc i ze nie pozwala mnie operowac .
jak tylko wyszlam ze szpitala i wrocilam do domu mama dzwonila do roznych lekarzy z roznych stron Polski i bylam u 7 lekarzy .
i kazdy lekarz mi dawal TYLKO 3 TYGODNIE ZYCIA MAXIMUM POLTORA MIESIACA .
a zyje do tej pory jak widac i jestem caly czas pod opieka neurologa .
jedyne co mi pomaga na bol glowy to sa leki ktorymi sa lekkie psychotropy jak kazdego z was .
ja dziennie od 4 lat biore po 8 roznych lekow ktorymi sa psychotropami .
nie zalamujcie sie !!
i nie poddawajcie sie zadnym zabiega operacia .
bo jezeli ja bym sie poddala operaci to watpie ze bym to pisala i ze bym zyla .
i nie uprawiajcie zadnych groznych sportow a w szczegolnosci zwiazanych z bieganiem .

koncze pa
marlenka :***:***:***
gość
18-11-2007, 13:15:00

01-10-2007 o 15:43, gość :

Witam czy ktos ma wiedze na temat guzow szyszynki?
gość
19-11-2007, 00:51:00

Witam!
W 1992 wykryto u mnie rozlegla torbiel pajeczynowki po lewej stronie mozgu.
Neurolodzy zgodnie twierdzili, ze torbiel nie jest operacyjna.
Od 4 lat mialam silne bole glowy i wymioty.
W pazdzierniku zrobilam rezonans magnetyczny.
Okazalo sie, ze wewnatrz torbieli bylo tak duze cisnienie plynu iz grozilo peknieciem, a co za tym idzie -powazne powiklania.
Bylam praktycznie zmuszona poddania sie zabiegowi operacyjnemu za pomoca fenestracji endoskopowej.
Minely juz 3 tygodnie od operacji. Czuje sie bardzo dobrze, a co najwazniejsze mam "problem z glowy".

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: