Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-07-2007, 12:15:00

Witam,

w moim przypadku (lat35), prawdopodobnie nigdy bym się nie dowiedział, że mam coś takiego jak "torbiel pajęczynówki". Nieszczęśliwy upadek podczas meczu, w następstwie utrata przytomności, doprowadziła mnie do tomografu komputerowego gdzie wykryto TP. Pani doktor na oddziale neurochirurgii, stwierdziła, że jest to wada wrodzona i mam się tym nie martwić. Co Wy na to?
Początkujący
26-07-2007, 19:36:00

mam torbiel w zatokach mozesz mi pomoc zeby sie z kims skontaktowac i porozmawiac na ten temat...chcialem sie dowiedziec cos wiecej...[addsig]
Intro
gość
29-07-2007, 19:33:00

ja tez mam torbiel na lewej skroni i lekaz tez powiedzial ze niemam sie tym przejmowac zyje teraz troszke ostrożniej wykonuje zawod kierowcy tira
gość
30-07-2007, 15:10:00

Ja o mojej torbieli pajęczynówki dowiedziałem sie w 1999 roku ,w lutym 2007 miałem robiony rezonans i jak sie okazało nie zmieniła swoich rozmiarów.Obecmie mam 30 lat.
Pozdrowionka dla wszyskich z T.P.
gość
07-09-2007, 14:30:00

Ja tez mam torbiel ok 30x30x30 mm ale sie nie przejmuje za bardzo. Wykryli mi go przypadkiem, jeszcze nie mialam drugiej konsultacji neurochirurgicznej ale pierwsi lekarze powiedzieli mi ze trzeb obserwowac. Ja nie wpadam w zadna panike, korzystam z zycia studenckiego i zaprzyjazniam sie ze swoja torbiela Mam czasami przeszywajace bole glowy, od pewnego czasu brakuje mi energii i jestem apatyczna, ale jakos nie wydaje mi sie ze ma to zwiazek z torbiela. Pozdrawiam wszystkich.
gość
12-09-2007, 19:25:00

witam... masz aktualny numer GG do prof Marka Harata... jesli tak to prosilbym o kontakt 9382036
gość
17-09-2007, 13:36:00

mam torbiel 10x12 mm w okolicach szyszynki - wie może ktoś co to oznacza. z wypowiedzi na forum wynika, ze torbielami nie należy sie przejmować.
gość
17-09-2007, 13:36:00

mam torbiel 10x12 mm w okolicach szyszynki - wie może ktoś co to oznacza. z wypowiedzi na forum wynika, ze torbielami nie należy sie przejmować.
gość
18-09-2007, 10:49:00

"Niewielka przestrzeń płynowa (10x10mm) w tylnej jamie czaszki nie komunikująca się z komorą IV, o charakterze toribeli pajęczynówki.

Nieznaczna hypoplazja dolnej części robaka móżdżku."

Zaczeło sie od zawrótów głowy i braku utrzymania rownowagi oraz od mroków przed oczami, piskiem w uszach wtedy kiedy miałem te mroki. Miałem tomografie jej wynik jest u góry, mam się czym przejmowąc?
Początkujący
21-09-2007, 19:57:00

Witam

Ja jestem po trzech zabiegach torbieli pajęczynówki. Już niedługo przedstawię opis przebiegu choroby. Uwierzcie mi wymiary torbieli w granicach jednego centymetra to nic w porównaniu z tym co miałem ja. Dla tego radzę jak najszybciej operować jeżeli następuje dalszy wzrost, żeby torbiel nie przybrała na rozmiarach. Jeżeli torbiel nie rośnie i nie sprawia żadnych dolegliwości radzę nie ruszać. I żadnych endoskopów bo przeważnie odrasta. Najlepszym wyjściem jest kraniektomia. Raz a porządnie. [addsig]
destroyer

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: