U mnie torbiel ma 1,5cm i wystepuja napady epi
Gość 2009-12-26 13:45:58Gość 2009-12-07 09:22:11 Hej:) Mam 14 lat i miesiąc temu wykryto u mnie torbiela pajęczynówki. Byłam u specjalisy w Katowicach i zabronił mi uprawiać sporty extremalne ponieważ torbiela przy dużym uderzeniu w głowe lub upadek mogło spowodować pęknięcie. Od małego mam styczność z konimi i bardzio kocham te zwierzęta posiadam również swoje 2 konie:).Chciała bym mić opieracje i to usunąć bo z tego co czytam są takie możliwości ale lekarz powiedział, że po co ma mi to usuwać i wogóle. Powiedział, żebym także nie jeździło konno.Pojechałam z mamą na resonansm, którego mi nie zrobili ponieważ lekarz mówi, ze to niepotrzebne. Ja bym chciała wiedzieć na co mam ucusk w mózgu i jakie może być zagrorzenie. Lekarz w bielsku powiedział, że torbiela tak szybko mi nie pęknie musiała bym robić niewiadomo co i niewiadomo z jaką siłą, żeby torbiela pękła.Nie wiem komu mam już wierzyć.Lekzr dał mi zwiolnienie z w-f do końca roku;/ Chciała bym się dowiedzieć czy z torbielą pajęczynówki można:
1.Paić papierosy?
2.Pić alkohol?
3.Jeździć konno?
4.Jakie może być zagrożenie po operacji?
5. I jak wygląda taka operacja?
jestem z Bytomia i mija 90 m-cy i 2 dni po wykryciu mi torbiela, bylem nawet w tym samym szpitalu co Ty i powiedzieli ze mam uwazac na glowe, ze moge grac w kosza i uprawiac sporty ale zebym uwazal... jak pisalem zyje z tym swiadomie 7.5 roku wystepuja bole glowy, omdlenia utrata zroku na kilka sekund, albo tez ze widze tlyko czarne konkury jakiegos przedmiotu, kiedy za szybko rusze glowa z jednego boku na drugi wystepuje dosc dziwny bol ktory sie nasila i to jest cos takiego ze przeczodzi to z bardzo zimnego na wrecz bardzo goracy, nie mile uczucie, gdybys szukala wsparcia to sluze swa pomoca [991525] ZaM3R
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.